VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

En Hjärtesak- Woman in Red

Just nu befinner jag mig tillsammans med svägerskan/kollegan på Oscarsteatern där galan Woman in Red arrangeras av 1,6 Miljonerklubben för att uppmärksamma kvinnohjärtat.20180312_173832Visste du att hjärt-och kärlsjukdomar är den vanligaste dödsorsaken bland kvinnor och det varje dag avlider 55 kvinnor i Sverige av akut hjärtinfarkt? Mäns och kvinnors hjärtan ser olika ut och ändå är kunskapen om kvinnohjärtat både inom forskning och bland allmänheten otillräcklig eftersom den mesta forskning gjorts på mäns hjärtan!!!

Därför är det rykande färska avsnittet av vår podd Maqt & Miljoner, som släppts idag, extra specialviktigt!Omgång 2 I avsnitt två pratar vi bl a om hur symptomen vid en hjärtinfarkt kan skilja sig åt mellan män och kvinnor samt att eftervården för kvinnor ibland t o m är fullständigt felaktig!

Titti Lundgren från Coala Life gästar oss och har med sig en hjärtesak som kan rädda liv och lugna den som är orolig för sitt eget hjärta.   20180209_142157 (1) Vi ringer också upp forskaren  Karin Schenck Gustafsson – kardiolog och författare till boken ”Det brusta kvinnohjärtat”, som berättar mer. _DSC4781Alexandra berättar om kampanjen Woman in Red som pågår under hela mars månad jag delar med mig av hur det är att vara mamma till ett barn som föddes med ett allvarligt hjärtfel.

Hoppas du vill lyssna till veckans avsnitt av Maqt & Miljoner med mig och Alexandra Charles. //Åza20180209_145506Stort tack till vår sponsor Matkomfort, matkassen med de goda såserna, som gör vår viktiga podd möjlig!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna