VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Mitt bästa GI tips från Mitas Mat

God morgon!
Eftersom många utav er tyckte att jag var hård mot Tobias i helgen kan jag stolt meddela att jag har sympati fastat sedan igår morse och faktum är att det går riktigt bra. Till skillnad från Tobias (som kör svält varianten) är jag dock noga med att få i mig något var tredje timma och varvar därför kalorisnåla soppor med protein shakes.

Just det där med att äta var tredje timma är något verkligen försöker anamma även när jag inte fastar eftersom det håller igång förbränningen. Men jag är dessutom smärtsamt medveten om att jag får i mig för lite protein (vi bör äta 1,5-2 g protein per kg kroppsvikt och dag). Därför finns det ytterligare en orsak till att jag oftast börjar dagen med högvärdigt proteinpulver, vilket innebär att proteinet lätt kan tas upp i kroppen för att kunna ombildas till muskelmassa och alla andra funktioner som behöver proteiner för att fungera på ett bra sätt.

Det proteinpulver jag använder är det en god vän till mig som framställt och enligt mig (och Mita) hör det till de bästa av pulver.20180126_133528 Mita var för övrigt en av de allra första i Sverige att förespråka GI metoden, d v s långt innan vi andra dödliga fattade vad det är. Mitas proteinpulver med vaniljsmak är fritt från tillsatt socker och sötningsmedel samt är dessutom nästintill fritt från fett och kolhydrater. Och självklart fritt från genmodifierat protein!

Pulvret kan du blanda ner i din smoothie, plättar/pannkakor, energibollar/bars, i gröten eller blanda med valfri vätska. 3dl mjölk med 3 rågade msk pulver (ca 25g) ger dig 30g protein, vilket är lika mycket som en kycklingfilé som väger 150g. PERFEKT med andra ord om man som jag inte får i sig tillräckligt med protein!

Mitas proteinpulver hittar du här och om du bor i Stockholm hittar du även sedan en tid tillbaka en massa spännande färdigrätter för hemleverans från Mitas Mat i webbshopen! //Å

Tilläggas kanske bör att detta inte är ett  samarbete. Däremot är det ett sätt att sprida information och tips om superbra produkter som jag tror på, vet fungerar och gillar!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna