VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Hjärtebarn – Alla Hjärtans Dag

Alla Hjärtans Dag. En speciell dag för många men extra speciell för alla som någon gång haft problem eller är närstående till någon som haft eller har problem med hjärtat.

För snart 16 år sedan såg Tim motvilligt dagens ljus. Att sugklockan och avsaknaden av hjärtljud efter 19 timmar i förlossningssalen berodde på att Tim hade ett mycket allvarligt hjärtfel var det ingen som förstod då. Det konstaterades först sex veckor senare när han drabbades av hjärtsvikt och inte vägde många gram mer än när han föddes.20170426_174028tÄn idag kan jag omöjligt förstå hur barnavården kunde missa att mitt barn var dödssjukt men tack och lov föddes han i den bästa av världar och efter en akut hjärtoperation och ytterligare en vid 1.5 års ålder är han i dag som de flesta andra tonåringar, vilket vill säga trött, hungrig och full av hormoner.

Du som följt mig under alla de år jag bloggat vet att jag brukar berätta om Tims hjärta ett par gånger om året. Dels när han kollar att allt är bra och dels på Alla Hjärtans dag. Kanske tycker du att jag är lite tjatig men det kommer jag fortsätta vara för det finns i min värld inget viktigare än att vi fortsätter forska på hjärtat och på så sätt skapa bättre förutsättningar för hjärtpatienter som är både gamla, unga och de som är mittemellan.20170928_095716Jag önskar mig inga blommor eller choklad på Alla Hjärtans dag. Däremot gärna ett bidrag till forskning och familjer som behöver stöd.

Kika gärna på Hjärtebarnfondens fantastiska film. Den är bara 48 sekunder och berör.

Här kan du även lyssna till berättelsen om en flicka som föddes med EXAKT samma hjärtfel som Tim (DORV av Taussig Bing typ).

Vill du också bidra. Swisha i så fall gärna ett bidrag till Hjärtebarnsfonden 9005877. //Åza & Tim


Annons

Kommentarer


 1. Margareta 14 februari, 2018 on 20:16 Svara

  Hej. Vad glad man är att det finns en bra sjukvård i Sverige. Har själv en pojk som gjort en stor hjärtoperation. Upptäcktes när vi skulle åka från BB. Tacksamt att allt gick bra. Vet vad ni gått igenom ❤️

  • Åza Brennander 15 februari, 2018 on 11:07 Svara

   Då vet du verkligen Margareta. Hoppas din son mår bra idag. Kram Å

 2. claudiacrowleysorensson 14 februari, 2018 on 20:52 Svara

  Hjärtebarnsfonden får ett bidrag av oss denna dagen precis som vanligt. När jag låg på förlossningsbordet och fick ett friskt barn i min famn så visste jag att i samma stund befann sig mina bekanta i Lund, det var just den dagen läkarna skulle stanna deras bebis hjärta och försöka rädda livet på honom. De lyckades tack vare forskning och jag är övertygad att forskningar med hjälp av oss alla kan rädda ännu fler barn.

  • Åza Brennander 15 februari, 2018 on 11:08 Svara

   Fint av er Claudia. Man kan ju inte ta något för givet. Hoppas dina vänners barn mår bra idag. Kram Å

 3. Maria 14 februari, 2018 on 23:12 Svara

  Tack för att du delar med dig och sprider kännedom om medfödda hjärtfel och Hjärtebarnsfonden! Tillsammans är vi starka och genom bidrag kan vi lägga mer resurser på forskning men också på påverkan samt ex lägerverksamhet❤️

  • Åza Brennander 15 februari, 2018 on 11:06 Svara

   Det gör jag mer än gärna Maria. Tack själv! Instämmer till fullo. Kram Å

 4. Agneta 15 februari, 2018 on 11:23 Svara

  Tjata på så mycket du vill.Viktiga saker kan aldrig upprepas för många gånger.Så skönt att Tim är frisk !
  Det roligaste för mig att följa din blogg är att jag också har en 15 årig son,16 i år, väldigt lik Tim .Så igenkänningen är stor.Kram

  • Åza Brennander 15 februari, 2018 on 12:25 Svara

   Det kommer jag göra! Ska tjata om födelsemärken igen lite senare. Har just tagit bort ett misstänkt elakt… Mmmm de där tonåringarna… Årgång 2002 har det lite tufft för tillfället. Kram på er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna