VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Idrottsgalan 2018 bakom kulisserna


Både jag och Tobias är alldeles mållösa. VILKEN kväll vi fick uppleva på plats i Globen igår när Idrottsgalan 2018 gick av stapeln!

Men vi tar det från början när fina vännen Karin och hennes Hasse plockade upp mig på väg till Stockholm inbjudna till Idrottsgalan av STCC (Swedish Touring Car Championship).20180115_135755Hur jag räknade när jag räknade ut att jag skulle hinna hem till Tobias för att byta om samt fixa smink och hår vet jag inte… Men med tanke på vilken kratta jag är på att räkna var det kanske föga förvånande att det gick käpprätt åt skogen med min planering (som oftast).20180115_154927Istället fick Karin, Hasse och jag samsas i deras hotellrum och styla om oss på 2o minuter, innebärande att jag hann ta tre tuggor av vår okristligt sena lunch, att Tobias fick hämta upp oss i taxi samt att löshåret och pumpsen jag skulle haft inte kom längre än till bagagerummet på Ericsson Globe Hotel där vi tog en liten fördrink tillsammans med styrelse, sponsorer och ägare från STCC.qqTobias var urtjusig i sin smoking från Idéskrädderiet och jag fick massor av komplimanger för min klänning från andra kvinnor. På något sätt betyder det mer än när de kommer från en man och det jag blev mest förbluffad över var när en tjej kom fram och sa att jag bara ”måste fotografera baksidan”. Först trodde jag hon skämtade och jag som avskyr min bakdel gick högst tveksamt med på en bild i den vinkeln. Men varsågod, här är den och den gulliga tjejen som peppade mig är hon i färgglad kjol och sneakers till höger.IMG_1135Klänningen är för övrigt från Blondy & Blacky och väskan är ett vintagefynd från Still in fashion.yyFina Karin och Hasse som gjorde det möjligt för oss att få uppleva Idrottsgalan live tillsammans!
IMG_1128Vi var på plats i Globen i god tid och det var verkligen MÄKTIGT att kliva in på arenan!
20180115_191510Men även med gott om tid insåg vi med några minuters marginal att det började brinna i knutarna att leta upp var vi skulle sitta eftersom det var en bit att vandra..20180115_191453InkedInked20180115_173632_LIMen vi fixade det och en alldeles MAGISK kväll kunde börja!received_10156063853177090Till förrätt serverades Tartar på Fröyalax, räkor och forellrom, sojapärlor och späda skott, samt avokadokräm och grönsaksalsa med koriander samt en Kung Fu Girl Riesling från USA.20180115_174054Förrätten var superb! Huvudrätten helt okej. Den bestod av dragon- och vitlöksgrillad oxfilé med kompott på lök smaksatt med lime och svartpeppar. Serverad med hemvevad chorizo på rapsgris från Halla gård, samt ljumma pickels på blomkål, morötter, lök, gulbetor smaksatt med senapsfrö. Det röda vinet hette Boom Boom och var en Syrah, även den från USA.20180115_183440Jag som egentligen inte är en efterrättsmänniska måste ändå erkänna att efterrätten var något utöver det vanliga. Vad sägs om vaniljkräm som serverades med salt kolaglass, riven nougat, lakritsfudge, samt hallon och blåbär? Jag sa i alla fall MUMS men skippade både kaffe och avec eftersom jag inte är förtjust i något av det.20180115_191903När vi var mätta och belåtna drog direktsändningen igång och först ut på scen var det norska fenomenet Marcus och Martinus som fick småtjejerna på läktarna att gå upp i falsett…20180115_200715Själv höll jag mig betydligt lugnare och konstaterade att det är ganska skönt att inte vara 14 och förälskad i två popsnören, även om de är gudomligt söta och superproffsiga förstås.
20180115_195653 På tal om superproffs. Kristin Kaspersen ledde för andra året i rad Idrottsgalan med säker hand…20180115_201135 …och proffsigare artist än Jill Johnson är inte lätt att hitta. VILKEN grym underhållare hon är alltså!!Image-120180115_220400Slutligen var det dags för Idrottsgalans största pris. Jag syftar på Jerringpriset, alltså det som svenska folket röstar fram. Många hade muttrat innan om att det skulle vara tråkigt om Peder Fredricson skulle ta hem priset igen och själv hade jag röstat på Tre Kronor. received_10156063853167090Men nu vann Peder och ridsporten igen och det är såklart både rätt och välförtjänt eftersom det var folkets röster som avgjorde det. Som gammal hästtjej tycker jag såklart dessutom att det är väldigt roligt innerst inne..20180115_222915Nedan ser du alla kvällens vinnare:

Årets nykomling: Armand Duplantis, stavhopp.
Årets lag: Tre Kronor, ishockey.
Årets peppare: Gerestaskolan.
Årets ledare: Graham Potter, Östersunds FK.
Årets manlige idrottare: Daniel Ståhl, diskus.
Årets kvinnliga idrottare: Sarah Sjöström, simning.
Årets prestation: Östersunds FK, fotboll.
Jerringpriset: Peder Fredricson, ridsport.
Sportspegelpriset: Börje Andersson-Junkka

När strålkastarna släcktes och kamerorna stängts av var det dags för efterfest med bl a den här sköna Bönan. 20180115_223723Eftersom lagom sällan är bäst lyckades vi dessutom hinna med TVÅ efterfester innan natten var slut. Först en på annexet i Globen och slutligen en mer inofficiell i regi av Brolin på Rose, vilket förmodligen är den största förklaringen till att jag varit lite trött i mössan (och väldigt tacksam för att Karin rattade bilen hemåt) idag..20180116_114429 Kram Å


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna