VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Lite Speciell och Middagstips

Äntligen FREDAG, alltid lika välkommen och enligt mig veckans bästa dag eftersom man har hela härliga helgen framför sig!

Just denna fredagen är lite speciell av flera orsaker. Dels för att jag snart ska hämta Tobias och Theo vid tåget, vilket innebär att jag får ha ALLA mina killar hos mig denna helgen!20171223_124356 Men även för att hela tjocka släkten ska samlas för att fira att Theo fyllde 9 år i söndags (NEJ, det blir naturligtvis INTE något GTA spel men tack för alla kloka kommentarer när jag förfasade mig häromdagen och SKÖNT att veta att fler resonerar som jag).

Men OK, nu kanske det är dags att släppa det där med barn som får spela våldsspel och fokusera på att vi ska ha en trevlig kväll istället OCH att jag f r o m NU även släpper dieten för ett par dygn.

Vill därför passa på att tipsa om ett supergott och jättelätt tillbehör som jag hittade på förra helgen. Trevlig helg! //Å20180105_213406Makaronipudding med vitlök, cheddar och broccoli (till 8 cocotteformar)
Makaroner (ca 4 port)
1 broccolistjälk
1-2 vitlöksklyftor
1/2 rödlök
1 1/2 – 2 dl vispgrädde
Färsk timjan
Salt och svartpeppar
20180105_215712Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Koka makaronerna nästan klara, häll av och skölj med kallt vatten så de svalnar. Koka upp grädden tillsammans med skivad broccolistjällk, rödlök i strimlor, pressad vitlök och ett par kvistar timjan. Tag ur timjanskvistarna och krydda med salt, peppar och 1 msk hackad timjan. Rör i ett ägg och tillsätt därefter makaronerna. Blanda och häll upp i cocotteformar (eller en stor form). Toppa med riven cheddarost efter smak. Värm på mellersta falsen i ugn c:a 10 minuter tills osten smält och fått lite färg. Servera t ex med skivad ryggbiff och whiskeysås. Smaklig spis!


Annons

Kommentarer


  1. Ninni 12 januari, 2018 on 21:51 Svara

    Tack för middagstips ! När kommer I Like Radio Podcast med Åza igen ? Ser framemot att lyssna !

    • Åza Brennander 13 januari, 2018 on 18:45 Svara

      Den kommer Ninni, jag lovar MEN vi skyndar långsamt. Tack för snälla ord. Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna