VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Klimakteriebesvär, Insikter och Slut på Ägg

I samarbete med Cleanmarine

På något sätt har jag nog aldrig trott att det skulle drabba mig. Jag som inte ens insett att jag är medelålders och blir förvånad över att jag inte riktigt känner igen ansiktet som stirrar tillbaka på mig varje morgon i spegeln innan jag fått sminket på plats.

Men det är nog bara att se sanningen i vitögat och erkänna att åldern inte bara är en siffra samt att det är betydligt mer komplicerat att styra den kvinnliga cykeln än att hålla kroppen i form eller köpa några ytliga år i form av en skönhetsbehandling.

Jag har många vänner som berättat om sina klimakteriebesvär och hur hela delas tillvaro stundtals styrs av hormoner men det var inte förrän jag var hos gyn och upplystes om att jag inom fem år förmodligen inte behöver tänka på preventivmedel längre som jag insåg att jag blivit ”en av dem”.20171219_135051Där och då slog insikten ner som en bomb om att jag med stor sannolikhet är på väg in i klimakteriet och att mina häftiga humörsvängningar, minnesbekymmer och stundtals nedstämdhet beror på att mina ägg håller på att ta slut!

Eftersom jag inte så gärna vill mixtra med mina hormoner i onödan började jag undersöka vad jag kunde ta hjälp av på naturlig väg och kom fram till att det inte finns så många kosttillskott som lindrar mer än ett par av klimakteriebesvären. Jag hittade då en helt ny och unik produkt (som länge funnits i andra länder men nyligen kommit till Sverige) och anmälde mig för att testa kapslarna, som för övrigt är små och lätta att svälja.

20171219_134946Nu har jag ätit MenoMin i en månad och tycker själv att jag inte är riktigt lika ilsk som tidigare. Enligt bipacksedeln varierar det från person till person hur snabbt man känner effekt eftersom kapslarna bara innehåller naturliga ingredienser men jag hoppas jag är en av dem som märker skillnad inom en månad.

Uppföljning och utvärdering följer…

//Klimakteriehäxan


Annons

Kommentarer


 1. Diana - "La madre" 11 januari, 2018 on 09:32 Svara

  HAHA det blir kul att följa upp. Jag vet inte hur långt jag har kvar men det blir spännande att se hur det är. Så att man är förberedd. Jag är nog där inom några år jag med.

  • Åza Brennander 11 januari, 2018 on 14:33 Svara

   Tycker jag också ;-). Nä…man vet aldrig när man ”drabbas”. För mig var det som en blixt från klar himmel när jag fattade.. Kram Å

 2. Hej Åsa, Själv kom jag i klimakteriet i slutet av 2015. Jag har skrivit massor om det i min blogg för jag gick upp 16 kilo på lika många veckor. Tog tag i det och gick till läkare men där fick jag ingen hjälp mer än att det konstaterade att jag var frisk så jag gjorde en plan och gick ner mer än de 16 kilo jag gått upp! Det är inte roligt att komma i klimakteriet man måste helt enkelt tänka om helt. För mig som tränat hela mitt liv blev det en chock och jag gick ”kasta upp” allting i luften som jag tidigare trott på.
  //Berith

  • Åza Brennander 11 januari, 2018 on 22:26 Svara

   Fy rackans, det låter ju förskräckligt det du gått igenom. Det måste jag såklart läsa in mig på. Hoppas du mår bättre nu och har hormonerna under kontroll igen. Kram Å

 3. Helena 12 januari, 2018 on 13:10 Svara

  Befinner mig just nu i där du är och håller på att sluta röka. Är livrädd för viktuppgång och det blev ju inte bättre när jag läste om hon som gått upp 16 kilo! Motverkar tabletterna viktuppgång också?

  • Åza Brennander 12 januari, 2018 on 14:18 Svara

   Jag hoppas det.. Kollar upp! Kram Å

 4. Elisabeth 12 januari, 2018 on 13:21 Svara

  Ska bli spännande att följa och se om det blir någon skillnad för dig.
  Resultatet är säkert väldigt individuellt och man måste nog prova sig fram för att se vad som passar.

  • Åza Brennander 12 januari, 2018 on 14:21 Svara

   Jag tycker mig redan märka skillnad på framförallt humöret. Inte varit så håglös och har lättare att kontrollera temperamentet.. Men precis som du säger är det säkert högst individuellt hur man svarar på kosttillskottet. Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna