VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Rån, Mord och Porrklubbsbesök

Ikväll är jag gruvligt uppretad och mycket ifrågasättande och allt efter att ha köpt födelsedagspresenter på Media Markt..20180110_162639För att ta det från början fyllde Theo 9 år i söndags och eftersom vi inte sågs då tänker Tim och jag presenta honom och ställa till med kalas i helgen. Eftersom det ju är några år sedan jag själv hade en nioåring såg jag ett hopp i att hitta det perfekta PS4 spelet när pappan till en lika gammal pojke uppenbarade sig så jag frågade honom om råd mellan hyllmeter av spel från 3-18 år.

Pappan delade gärna med sig av vad han köpt i julklapp till sin nioåring och det är nu jag kommer till pudelns kärna. HAN rekommenderade nämligen krigsspel, hackerspel och värst av allt ett maffiaspel som heter GTA i vilket man bl a rånar, mördar och går på porrklubb! Jag trodde inte mina öron och stammade fram ”men han är ju bara 9 år, jag vill inte ens att Tim som snart är 16 ska spela det”. Pappan viftade bort det med att ”han började spela det när han var 6 och han vet att han bara får racea med bilarna”…

Shit Pommes Frites tänkte jag när jag stum höjde handen till ett hejdå och tillsammans med Tim valde ut ett racingspel som BARA innehåller bilar och banor. I min värld är det nämligen ALLT ANNAT än okej att man spelar GTA och andra våldsspel med 18 årsgräns när man just fyllt 9 år!

Jag har inte kunnat släppa detta ikväll och eftersom mamman är en god vän till mig (sonen bor växelvis) slog jag henne en signal ikväll för att höra om hon tyckte att jag reagerade för hårt. För att göra en lång historia kort slutade det med att hon berättade att 9-åringen i fråga nyligen beordrade sin 5-åriga lillasyster att gå ner på knä, knäppa händerna bakom nacken och stirra ner i golvet medan han siktade med ett leksaksgevär han fick av sin pappa i julklapp mot hennes huvud.

Vad tycker du som också har barn? Reagerar jag för starkt? Är det okej att låta barnen spela vålds- och krigsspel långt innan det är tillåtet? ”Alla andra får ju….”

Nej fy katten vad uppretad jag är ikväll och inte blir det väl bättre av att jag går på diet och känner mig lite småhungrig. Till lunch blev det en snygg men inte särskilt mättande men på tok för liten ägg- och räksallad med vinegrette. God kväll! //Å20180110_145355


Annons

Kommentarer


 1. Camilla 10 januari, 2018 on 21:01 Svara

  Ledsen är vad jag blir när föräldrar inte tycks bry sig om vad deras barn spelar eller hur de påverkar dem.

  • Åza Brennander 10 januari, 2018 on 21:06 Svara

   För mig är det fullständigt obegripligt! Kram Å

 2. Fia 10 januari, 2018 on 21:08 Svara

  Det är INTE Ok!!!!!!
  Vi har sagt och säger fortf stenhårt nej till detta spel i vårt hus och ska E till kompis och spela Playststation så talar vi om för de föräldrarna att oavsett vad deras son får spela så får E i n t e spela detta.
  Vi har på alltför nära håll fått facea vad detta spel kan leda till, med barn som inte förstår gränsen mellan spel och verklighet….och då är det varken rån eller mord jag syftar på… uscha och tumme ner säger jag!!

  PS jag har rensat ut en hög med fina urväxta kläder till Theo.

  • Åza Brennander 10 januari, 2018 on 21:10 Svara

   Jag vet ju vad du syftar på och det är rent ut sagt för djävligt!! Tycker ni gör helt rätt i att ha de reglerna och då är ju ändå E lite äldre. Toppen med ärvegods! Tack snälla. Kram Å

 3. Eva 10 januari, 2018 on 21:33 Svara

  Du reagerar helt sunt tycker jag. Mina barn är stora nu,men jag arbetar med barn och du anar inte vad man får höra.

  • Åza Brennander 10 januari, 2018 on 21:37 Svara

   Jag vill förmodligen inte ens veta😠😳.. Tack Eva. Kram Å

 4. Inger Stahl 10 januari, 2018 on 22:08 Svara

  Tack för att du reagerar, många rycker på axlarna och säger att det är tidens anda.
  Jag jobbar med små barn, och allt ska forceras fram så fort, barnen får inte vara i den ålder de befinner sig i. Det gäller det mesta, småttingar ser på filmer som inte alls är lämnade för deras ålder, 3-4 åringar spelar spel på mobiler som inte är lämpade för de, och så fortsätter uppåt i åldrarna. Föräldrar lallar med och kan inte motstå när barnen önskar sig krigsspel osv…. dövar sitt dåliga samvete genom att säga ja, orkar inte ta konflikten. Det kan ju vara lite roligt att spela samma spel som barnen….😏,
  Hoppas verkligen att många föräldrar läser ditt inlägg och får sig en tankeställare.
  Anser som du att det är helt oacceptabelt!!

  Kram
  Inger

  • Åza Brennander 10 januari, 2018 on 22:20 Svara

   Men PRECIS! Låt barn vara barn. Elände lär de få uppleva så småningom ändå. Tack för bra inlägg. Kram Å

 5. Lars Karlsson. 11 januari, 2018 on 20:45 Svara

  Ja du Åza klart du gjorde helt rätt.
  Jag hade stenkoll på vad mina spelade för spel. Var ju lättare på den tiden (80-talet och framåt ) men det var ju då utvecklingen satte fart.

  Kram L

  • Åza Brennander 11 januari, 2018 on 22:24 Svara

   Ja det var nog lättare förr MEN därmed inte sagt att det är omöjligt nu. Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna