VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Sjukstuga och Broccolisoppa

Nu börjar jag bli riktigt trött på att sjukstugan här hemma så när solen överraskade med sina strålar idag tog Råttan och jag en stillsam promenad och faktum är att livet kändes betydligt lättare efter det!20180109_104947Eftersom jag varit nästan feberfri idag har jag orkat jobba en del hemifrån och det är såklart en otrolig frihet att kunna göra så. Dessutom tycker jag det är ganska fräckt att sitta och hosta på kollegorna om det inte är absolut nödvändigt. Vad tycker du? Ska man bara stanna hemma från jobbet för att man är sjuk eller ska man även ta smittorisken i beaktande?

Råttan är för övrigt (också) ganska grinig just nu och även hon har nog lackat ur på att vara konvalescent. Men det hon tycker sämst om är nog inte de oräkneliga dropparna i ögat eller kragen på natten… 20180109_105241…Nej det är att hon inte får springa fritt i skogen förrän ögat är 100 % läkt igen, vilket hon tydligt visar sitt missnöje över när vi är ute och promenixar i koppel.

Ordentligt kallt och krispigt var det i förmiddags men väldigt uppfriskande efter att inte ha gjort särskilt många knop de senaste dagarna.
20180109_105205 Det är väl få maträtter som passar bättre än en god soppa när man känner sig krasslig? Därför blir dagens tips soppan jag slängde ihop till lunch på en broccolibukett som egentligen hade sett sina bästa dagar. Så varsågod och håll tillgodo. Trevlig kväll, nu ska sonen (som också är förkyld såklart) kolla på film och han hälsar för övrigt att soppan var ”helt ok”! //Å20180108_195547Krämig Broccolisoppa med Baconströssel
1 färsk Broccolibukett
Vatten
1 msk kycklingfond
1 sharlottenlök
1 vitlöksklyfta
4 salladslökar eller en bit purjolök
1 skvätt vispgrädde
Färsk Timjan eller Basilika
Salt och Peppar
1 paket knaperstekt Bacon i småbitar
Gör så här: Bryt av alla småbuketter från broccolin och skiva stjälken i slantar. Hacka scharlottenlök, vitlök och salladslök. Lägg slantarna (vänta med de små buketterna) och all lök i en stor gryta. Fyll på med vatten så det täcker med råge. Häll i kycklingfond och låt allt koka tills broccolin är nästan genomkokt. Då lägger du i broccolibuketterna och kokar tills allt känns lite al dente (har lite tuggmotstånd) och krydda med timjan eller basilika. Sedan är det dags att mixa soppan tills den bara bjuder på små bitar av broccoli. Koka upp tillsammans med en skvätt grädde, smaka av med salt och peppar. Servera med knaperstekt bacon. Njut! 20180108_192432


Annons

Kommentarer


 1. Lars Karlsson. 9 januari, 2018 on 21:53 Svara

  Mmm så gott.
  Snålvattnet ringer.

  Kram L

  • Åza Brennander 9 januari, 2018 on 22:01 Svara

   Ja den får du testa Lars! Kram Å

 2. Nettan i Sumpan 10 januari, 2018 on 09:21 Svara

  Låter så gott! ska testa receptet i helgen.
  Tack för en sådan himla trevlig blogg.
  Krya på er!
  kram

  • Åza Brennander 10 januari, 2018 on 21:05 Svara

   Ååå tack Nettan. Hoppas du kommer gilla den! Kram Å

 3. Fia 11 januari, 2018 on 14:09 Svara

  Tack för att du tänkte på mig! 😛

  Ja nu är det säsong för broccoli, kostar nästan ingenting. Själv gjorde en enkel gratäng igår med lättkokt broccoli och purjolök som jag lade i en form och en ostsås på en gammal ostskalk och en bit julskinka som jag hällde över och gratinerade några minuter i ugnen. Ekonomiskt så det förslår. :) Och inga kolhydrater förutom en matsked mjöl i såsen.

  • Åza Brennander 11 januari, 2018 on 14:34 Svara

   Tänker ju alltid på dig!! Den där gratängen får nog testas redan ikväll. Har en bit julskinka kvar som ligger och blänger på mig i kylen… Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna