VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kampen mot Julkilona – på Mitt sätt

Tack alla underbara för pepp och uppskattande kommentarer när jag berättade om våra relationsproblem igår. Ni är guld värda och jag är så oerhört glad över den goda tonen som alltid hålls här inne. Där den som gör att jag vågar vara ärlig och dela med mig av både bra och dåliga saker ur livet.

För mig är det nämligen oerhört viktigt att inte skapa någon illusion av att just mitt liv är perfekt för så är det såklart inte. Faktiskt långt därifrån emellanåt.

Däremot anser jag nog att jag har ett spännande liv och det är nog kombinationerna av toppar och dalar som skapar spänningen. Just nu befinner jag mig i en liten dal, på väg upp. Förkylningen vill nämligen inte släppa så jag har jobbat hemifrån på halvfart idag. Och som om inte det vore nog ställde jag mig på vågen i förmiddags..

Jag kan ju inte påstå att den direkt överraskade eftersom jag varje längre ledighet lägger på mig ett par kilo. Plus 1.8 kg blev det denna julen men det får det vara värt för herrejesus vad jag har ätit och stoppat i mig mycket gott under två veckors tid!

MEN nu gäller det att ta i med hårhandskarna så att den där extravikten inte fastnar för gott. Därför är det just nu nolltolerans mot bröd, pasta, ris, potatis, vitt mjöl, alkohol och socker i veckorna!
20180108_131632Eftersom jag var hemma idag inledde jag beach 2018 med att slänga ihop en plåt med paleokex. De är superenkla att göra och supersmarriga som mellanmål eller tillbehör. Tänkte därför dela med mig av receptet ikväll om du är sugen på att testa!

Du behöver:
4 ägg, 2 dl mandelmjöl, 2 dl linfrön, 2 dl solroskärnor, 2 dl pumpakärnor och havssalt.
20180108_131608Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop alla ingredienserna och bred ut på bakplåtspapper. Strö över ganska rikligt med havssalt och grädda i ugnen 10 minuter.

Ta ut och skär kexen i önskad storlek. De mättar ganska bra så jag brukar skära ganska små. Stäng av ugnen och sätt in plåten på eftervärme i 30 minuter. 
20180108_145543 Njut med smör, några tunna skivor avokado eller kanske lite färskost.

På begäran från min vän Terece kommer jag dela med mig av mer inspiration i matlagningen framöver så kika gärna in igen om du vill haka på kampen mot julkilona på mitt sätt. Mitt innebär att jag är lite strängare mot mig själv i veckorna för att kunna unna mig extra gott på helgerna utan att det påverkar den totala viktminskningen, vilket jag räknar med kommer bli c:a -0.5 kg i veckan.

Kram Å


Kommentarer


  1. Lars Karlsson. 8 januari, 2018 on 19:52 Svara

    Hm tävlar du mot Tobias denna gången också eller har ni lagt ner det?
    Det var väl något regelproblem sist.

    Kram L

    • Åza Brennander 8 januari, 2018 on 20:58 Svara

      Självklart tävlar vi även denna gång! Jag leder ju med 2-0 mot honom så han har en hel del att bevisa kan jag lova dig….

  2. Lars Karlsson. 8 januari, 2018 on 21:44 Svara

    Glömde ju att du skulle krya på dig.
    Men du verkar piggare.

    Kram L

    • Åza Brennander 8 januari, 2018 on 21:49 Svara

      Tack Lars! Det går åt rätt håll! Kram Å

  3. jeja 8 januari, 2018 on 22:14 Svara

    Så goda de lät ,,,tack för inspo av alltid lika härlig blogg !

    • Åza Brennander 8 januari, 2018 on 22:17 Svara

      Goda, nyttiga och lätta att baka! Tack för snälla ord Jeja?

  4. Eva 9 januari, 2018 on 08:38 Svara

    Grymt goda kex/knäcke perfekta med en god ost, däremot är det risk för överätning, så goda är de. Men det fixar du lätt ?Kram

    • Åza Brennander 9 januari, 2018 on 09:31 Svara

      Mmm. Det gäller att äta dem med måtta. Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna