Idag är det exakt två veckor sedan jag startade med viktminskningsprogrammet och jag får erkänna att just idag har det känts lite motigt. Jag tror det beror på helgens förlustelser och att minimalt med sömn och alkohol försätter kroppen i något märkligt läge av fettsug. Så sugen som jag varit på onyttigheter både igår och idag kan jag nämligen inte minnas. Jag som egentligen inte är särskilt förtjust i pizza drömmer om kebabpizzor, hamburgertallrikar och iskall coca-cola original…I det läget av fettsug spelar det ingen roll att kvällens Paleo burgare var helt ok för jag saknade verkligen pommes frites, hamburgerdressing och hade mer än gärna bytt ut isbergssalladen mot det. Men imorgon är en annan dag och förhoppningsvis känns allt lika lätt som förra veckan då. Dessutom är det ju inte bara jämmer och elände. Jag kan nämligen konstatera att jag på två veckor tappat 1.4 kg samt 4 cm runt midjan och 2 cm i omkrets på varje lår och DET får väl ändå vara värt lite fettsug!
Nu ska jag inspireras av kämparna i Biggest Loser VIP och här kommer receptet på burgaren som faktiskt VAR helt okej.. 😉Hamburgare med Guacamole
Du behöver: Hamburgare 1 portion. 50 gram nötfärs ¼ gul lök ¼ vitlöksklyfta 7 gram riven parmesan Havssalt Svartpeppar
Tillbehör: Portabellosvamp eller romansallad (istället för hamburgerbröd). Guacamole, gör enligt recept jag lade ut tillsammans med laxburgarna som du hittar HÄR, 3 skivor tomat. 2 skivor röd lök. Gör så här: 1. Hacka gul lök och vitlöksklyftan. 2. Knäck i ägg (gör du endast om du gör storkok, se nedan) och blanda ihop med löken, nötfärsen, parmesan och kryddorna. 3. Forma till hamburgare och grilla/stek några minuter på varje sida. 4. Lägg hamburgarna i ett krispigt romansalladsblad eller stek en portabellosvamp som ”bröd”. Toppa med guacamole, tomat och rödlök.
Storkok av hamburgare
Gör enligt receptet ovan. Multiplicera alla ingredienser förutom ägg och nötfärs, med antalet önskade portioner (se räkneexempel för antalet portioner nedan). Du använder dig av 1 ägg mellan 100-500 gram nötfärs. Du använder dig av 2 ägg mellan 500-1000 gram nötfärs. osv.
Räkneexempel portioner efter nötfärs. 1 portion 50 gram nötfärs. 2 portioner 100 gram nötfärs. 3 portioner 150 gram nötfärs. 4 portioner 200 gram nötfärs. osv.
Ps. var försiktig med rivjärnet… Kram Å
Det var väl samma tumme som nageln gick av på. Nu får du vara lite mera rädd om fingrarna.
Maten såg jättegod ut. Fullt ätbar. ?
Kram L
Nej faktiskt den andra Lars… Kram Å