VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

De flesta kan gå ner i VIKT

Sällan har jag känt mig så motiverad som jag gör just nu och istället för att tycka det känns tungt, jobbigt och besvärligt tycker jag det känns spännande och utmanande att följa viktminskningsprogrammet till punkt och pricka. Dessutom är den paleoinspirerade maten mer än ok och träningsmomenten överraskande enkla att få in i vardagen!

Jag veeet att man inte ska väga sig varje morgon men det har jag gjort sedan tonåren och det tänker jag fortsätta med det även om det blivit lite av ett tvångsbeteeende. Därför vet jag att 1/2 kg (förmodligen mest vätska) redan försvunnit sedan igår!

Igår mätte jag (ve o fasa) och fotograferade mig ifrån olika vinklar. DET är däremot något jag inte kommer göra varje dag utan planen är att bara göra det på måndagar för att följa utvecklingen. Vi får väl se om jag vågar lägga ut före- och efterbilderna som jag gjorde för drygt ett år sedan när jag då tog tag i semesterkilona..PhotoGrid_1460642364856 Eftersom jag lätt går upp i vikt har jag även relativt lätt att gå ner i vikt, bara jag bestämmer mig, och jag undrar ibland hur jag sett ut om jag låtit bli att ta tag i extrakilona med jämna mellanrum. Jag skulle i så fall LÄTT gå upp 3-4 kg per år och under en tioårsperiod blir ju det en hel del extravikt att släpa runt på. Dessutom är det ju inte bra för hälsan vilket ju är det viktigaste av allt!

Nu finns det säkert någon som tänker att det är omöjligt att hålla koll på vikten om man har svårt att röra sig, är sjuk etc. och självklart är det svårare då. MEN faktum är att en viktnedgång FRAMFÖRALLT handlar om att äta rätt! Därför vågar jag påstå att det de allra flesta (märk väl att jag inte säger alla) som inte har rubbningar i ämnesomsättningen eller av andra anledningar måste äta speciell kost faktiskt KAN gå ner i vikt utan att fokusera på träning, om man verkligen vill. Det tar bara lite längre tid..20170905_095432 Sedan är det ju även så att de små insatserna gör skillnad på sikt. Som några knäböj på kontoret när du ändå ska hämta kaffe..

På tal om kost är nedan dagens frukost, lunch och middag. Tre huvudmål som varvats med mellanmål (det sista återstår) så jag inte behövt känna mig ett dugg hungrig!20170905_10045020170905_12451320170904_205648 Nu ska jag strax låta mig bli ännu mer inspirerad av min vän Anna m fl. som kämpar med vikten i Biggest Loser VIP. Trevlig kväll! Kram Å


Kommentarer


 1. Tina 7 september, 2017 on 08:36 Svara

  Heja dig. Jag tror oxå på viktnedgång, men kombo av mat o motion.

  Har även jag tagit tag i mitt liv, ”längre rökuppehåll” sedan 2 augusti. 14 augusti skrev jag in mig på träningslokal och tränar ca 4ggr/v.
  Jag har verkligen fått ett nytt liv. Men…..JAG ÄR GALET RÖKSUGEN då o då. Kör med champix läkemedel och en härlig sköterska som ringer o kollar läget.
  Jag har dock bestämt mig att inte bli slav under vågen (vågen visar +2kg, fast jag tränar)ggrrrrrr.

  Kram o kämpa på.

  • Åza Brennander 7 september, 2017 on 11:25 Svara

   Men du är jätteduktig Tina. Tänk att du har slutat röka dessutom! Jag gick också upp ett par kg när jag gjorde det den 29 november. Dessutom har du säkert ersatt fett med muskler. Riktigt imponerande. Håll i så peppar vi varandra! Kram Å

   • Tina 7 september, 2017 on 12:45 Svara

    Ja det gör vi, tack för supporten. Känner inte du av röksug längre?

    • Åza Brennander 7 september, 2017 on 13:24 Svara

     Tyvärr kan jag inte trösta dig med att jag inte gör det Tina.. Varje gång jag träffar rökare och dricker vin. Men jag har varit 100 % rökfri sedan 29 november och tänker så förbli. Har du testat att vajpa? Det gör jag när det blir för svårt men använder enbart nikotinfri vätska… Kram

 2. Tina 8 september, 2017 on 08:23 Svara

  Fredag, härliga fredag….
  Vajpning är en av de saker som ”sluta-röka-sköterskan” varnade för. Det håller igång och triggar rökvanan. Så nej, jag håller mig från den. Tänker att det måste gå ändå.
  Men känner mig som ett litet barn ibland som sitter o snuttar på min napp och så kommer nån väldigt elak människa o tar nappen från mig….
  Nåväl, framåt uppåt är väl som gäller.

  Kram och ha en skön helg även om den tydligen ska gå i busvädrets tecken.

  • Åza Brennander 8 september, 2017 on 09:34 Svara

   Ok, för mig har det funkat superbra som ”belöning” men det kan säkert vara individuellt. Bara man gör det som passar en själv bäst blir det säkert kanon. Håller tummarna för dig och tycker att du är jätteduktig! Kan ju vara mysigt med busväder också. Då slipper jag trädgårdsarbete.. 😉 Trevlig helg! Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna