VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

SUPERSNABBT och SUPERGOTT en ”semestermåndagsmiddag”

God kväll bästa Du!
Vilken UNDERBAR sensommarvärme som har svept in över huvudstaden! Hoppas nu bara den håller i sig för till helgen är det dags för Rix FM festival och Karl-Oskar dagar i Växjö så då vill jag absolut inte ha regn och rusk!

För att hålla i semesterkänslan några dagar till bjöd vi in ett par vänner på ”semestermåndagsmiddag” och eftersom jag fick en halvtimme på mig att fixa huvudrätten blev det något superenkelt som jag tänkte tipsa om när man befinner sig i tidsnöd men ändå vill bjuda på något festligt lite snabbt.20170814_204228Det blev saffranspasta med räkor och pilgrimsmusslor och den fixar du på på mindre än en kvart om du gör så här…
20170814_204208Saffranspasta med räkor och pilgrimsmusslor (4 personer)
1 stoor burk handskalade räkor
8 frysta pilgrims/kammusslor
2 burkar Cremé Fraiche med tomat och saffran
1 scharlottenlök
Körsbärstomater
Sockerärtor
1 citron
Färsk dill
Ruccola sallad
Salt och peppar
Tagliatelle

Gör så här: Tina musslorna ytterst försiktigt (allt annat än att tina upp dem i kylskåp är egentligen strängeligen förbjudet men nöden har ingen lag). Låt de handskalade räkorna rinna av i ett durkslag och koka upp vattnet till tagliatellen. Finhacka scharlottenlök och strimla sockerärtor. Koka pastan samtidigt som du fräser upp smör och steker musslorna (som du kryddat med salt och vitpeppar) SNABBT i superhet panna (MAX 20 sek per sida). Tag upp musslorna och låt scharlottenlöken och sockerärtorna svettas en liten stund i pannan innan du rör i den smaksatta cremé fraichen, tomaterna, finhackad dill och låter allt koka upp tillsammans. Koka pastan al dente och låt den rinna av väl innan du blandar den med saffranssåsen. När allt är varmt och härligt blandat vänder du i räkorna (spara några till garnering) och toppar hela härligheten med pilgrims/kammusslorna, citron och ruccolasallad. Några varv med svartpepparkvarnen gör susen och sedan är det bara att hugga in och njuta av snabbmaten. Smaklig spis!

Åsså en chokladtårta på det…. 😉
20170814_213747Trevlig kväll! Kram Å


Kommentarer


  1. Lars Karlsson 15 augusti, 2017 on 21:56 Svara

    Så enkelt och så gott.
    Ja det var ju snabbt också.
    Naturligtvis så blev det säkert något gott att dricka till.
    Snålvattnet rinner.
    Ha det gott.

    Kram L

    • Åza Brennander 16 augusti, 2017 on 10:03 Svara

      Jajjemän Lars, visst blev det så ?. Kram Å

  2. Tanja 20 augusti, 2017 on 13:08 Svara

    Gott det ser ut, ska jag testa snart. Har aldrig tillagat pilgrimsmusslor tidigare. Ha en skön söndag!

    • Åza Brennander 21 augusti, 2017 on 14:41 Svara

      Jaaa, det måste du testa Tanja! Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna