VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Idiotförklarad, Missnöjd och Vis av Erfarenhet

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig eller t o m långt ifrån som man tänkt sig och därmed riktigt jäkla SKITDÅLIGT. Som idag t.ex när vi föreställt oss hur vi skulle njuta av tapas på en mysig restaurang med utsikt över den vita bergsbyn Casares och blev serverad något som jag inte ens hade bjudit vildkatten som stryker runt vårt hus på.

Så här glad och taggad var jag INNAN lunchen då jag fullständigt IDIOTFÖRKLARADES..20170729_134231Faktum är att det vi fick in till lunch är något av det ÄCKLIGASTE jag någonsin ätit. Tyvärr var jag så chockad att jag missade att fotografera misären men du kanske förstår min besvikelse när jag berättar att jag beställde ”House selection of Tapas” och fick in några minimalistiskt, sega skinkskivor, ännu mindre skivor torr och smaklös ost, en halv burk med konserverad tonfisk och inlagd paprika som badade i olja, följt av en seg, brun och lika smaklös ”vildsvinsgryta” bestående av några ynka köttbitar, halvrå potatis och några helråa morotsstavar.

Eftersom man var tvungen att vara minst två på den ”fantastiska tapas menyn” hade jag dessutom lyckats övertala Tobias stackar´n att dela ett tapas set med mig och jag förbannar mig fortfarande (även om han mest skrattade åt eländet). Dock var det inte bättre vad gäller kidsens mat som bestod av överkokt spaghetti och burkfrikadeller, enligt menyn ”spanska köttbullar i aromatisk tomatsås”.

Det är nu jag kommer till idiotförklaringen. När den allt annat än charmiga tanten som drev stället ifrågasatte om vi verkligen var klara (alla fyra hade knappt rört sin mat) svarade jag att vi var det och att potatisen tyvärr inte var klar. DET skulle jag aldrig ha sagt för det var i den stunden hon ryckte till sig mina bestick och körde en egen version av motorsågsmassakern på det som fanns på bordet (helt utan manus), varpå hon förklarade att det är SÅ det ska serveras OCH att hon under 15 år inte haft EN ENDA missnöjd kund samt att människor reser LÅÅÅÅÅNGT för att testa hennes berömda vildsvinsgryta med halvråa potatisar..

Märkligt då kan tyckas att Restaurante Mi Cortijo i Casares bara har 2.4 stjärnor på Google och flera omdömen som sågar den vid fotknölarna… Vis av erfarenhet kommer jag bara välja restauranger med MINST 4 stjärnor och bra omdömen i fortsättningen, alternativt äta hemma som vi ju faktiskt gjort större delen av tiden. Senast igår körde vi en alldeles egen tapasfest med hatt tema! Vilket visade sig vara mycket uppskattat och helt fritt ifrån ocharmiga tanter och äcklig mat!20170728_22151120170728_22200720170728_214733 Trevlig kväll. Kram Å


Kommentarer


  1. Sofia 29 juli, 2017 on 21:57 Svara

    Hahahahaha!!

    ☠☠☠

  2. Lars Karlsson. 30 juli, 2017 on 10:34 Svara

    Hmhm händer alltid något där du är.
    Ibland bra saker och ibland skiter det sig.
    Men blir aldrig långtråkigt.
    Sofia har säkert mycket att berätta .
    Hoppas att hon skriver en bok om livet på kontoret och med kollegan/svägerskan.
    Ha det nu gott .
    Kram L

    • Åza Brennander 30 juli, 2017 on 13:36 Svara

      Hmm ja det är nog så Lars. Tveksam till det där med boken dock.. Det finns saker som bör förbli osagda ?…Kram Å

    • Sofia 31 juli, 2017 on 22:38 Svara

      Haha Lars… no problemo escribir un libro de la vida con mi hermana!!

      Respirar Åza….!
      Besos y abrasos
      Xoxoxo

  3. Lars Karlsson. 1 augusti, 2017 on 15:18 Svara

    Jaha Sofia.
    Går det att få samma svar på redig småländska.
    Tack L

    • Åza Brennander 1 augusti, 2017 on 16:12 Svara

      Förmodligen inte Lars, eftersom hon pratar skånska till vardags?.

  4. Lars Karlsson. 1 augusti, 2017 on 16:21 Svara

    Hej Åsa.
    Ännu bättre. Jag är född i Malmö och var där hela semestern i fjor.
    Inga problem.
    Kram L

    • Åza Brennander 4 augusti, 2017 on 19:47 Svara

      Å NEJ!! Stackars dig Lars! ;-). Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna