VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Barn och Alkohol – Mitt svar till Moraltanten

Jag fick en fråga från Moraltanten som löd så här:
”Hej, Brukar läsa din blogg och finner den trevlig. Nu är jag väl gammal och full med moralpredikningar. Men……..när ni umgås verkar ni göra det tillsammans med en hel skock barn. På bilderna ser man titt som tätt att det dricks och konsumeras enorma mängder med alkohol. Själv är jag lite tveksam om det är en bra miljö för minderåriga att vistas i. Hur tänker du i frågan?”

Jag tycker självklart det är en befogad fråga och är glad att Moraltanten gillar min blogg. Gällande frågan utgår jag ifrån att Moraltanten syftar på våra Västkustdagar där sju vuxna, två tonåringar, tre barn och en faslig massa grannar med barn ha umgåtts mer eller mindre all vaken tid. Låt mig börja med att kommentera ”att det dricks och konsumeras enorma mängder alkohol”… 20170719_170257Flera gånger under veckan har det ordnats middag till närmare 20 vuxna och mycket riktigt en hel skock barn.

Det har inte förekommit sprit men däremot öl och vin vilket jag anser är sällskapsdrycker som lite grann förhöjer mysfaktorn för oss vuxna under ordnade former. De ”enorma mängderna” som ska ha figurerat här på bloggen tror jag beror på att vi varit så många vuxna människor att det självklart inte varit tillräckligt att ställa fram ett par flaskor vin utan krävts fler för att alla som ville skulle kunna få ett glas, eller två.

Varje dag har dessutom inneburit fullt fokus på barnen då det erbjudits allt ifrån vattenskidåkning till krabbfiske, pilkastning, att åka ring, fiska, hoppa från klippor, åka ribbåt, gå på Liseberg, besöka Varbergs Fästning och Bockstensmannen, berätta spökhistorier, utöva minst en fysisk aktivitet tillsammans m.m.

Till skillnad från vilken campingplats som helst du besöker har inte någon vuxen suttit med dagens ”återställare” i förtältet redan innan lunch (jag kan låta cynisk men eftersom jag själv upplevde mina somrar i husvagn som barn och tonåring hände det att familjen hamnade bredvid ”storkonsumerande grannar”).

Så då åter till om det är ”en bra miljö för minderåriga att vistas i”. Ja kära Moraltant det tror jag faktiskt även om veckan inte bara bestått av fullständig harmoni utan självklart också några konflikter, sådana som uppstår mellan barn och föräldrar utan att det är någon alkohol inblandad.

Med så mycket härliga upplevelser, gemenskap, kärlek, alla för en och en för alla är min fullständiga övertygelse om att det är en BÄTTRE en BRA miljö för minderåriga att vistas i.

Jag tror också att vi alla, barn som vuxna, har med oss en massa härliga minnen från en underbar vecka i fantastiska Örsviken utanför Göteborg.IMG_20170722_213613_592Trevlig kväll. Kram Å


Kommentarer


  1. ulrica ask morling 23 juli, 2017 on 00:40 Svara

    Men herregud! Flytta hit till Gran Canaria säger jag till den moralkärringen!

    å skål föresten! oj sa jag att sonen är hemma?

    haha!

    kram åza!

    • Åza Brennander 23 juli, 2017 on 15:35 Svara

      SKÅL Ulrica! LoL Kram Å

  2. Diana - "La madre" 26 juli, 2017 on 11:12 Svara

    haha jag tycker att det är sunt att någon reagerar och frågar ändå, det är inte alla som kan kontrollera sitt alkoholintag framför barnen och festa på ett hälsosamt sätt med ett eller två glasvin så att någon reagerar för barnens skull, det kan jag inte tycka är värt att tryckas ner. Men det är min åsikt som säkert någon läsare också kommer att klaga på..

    Kram Åza

    • Åza Brennander 26 juli, 2017 on 11:59 Svara

      Du har helt rätt Diana och frågan var ju trots allt ställd på ett trevligt sätt. Stor kram tillbaka Å.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna