VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Pastagratäng med Gorgonzola och Hemmamys

Borta bra men hemma bäst! ANDRA helgen i rad som jag får vara hemma och bara mysa. Inte för att jag på något sätt har det dåligt när jag är borta men just nu finns de ingenstans jag hellre sover än i min egen säng.

Eftersom det faktiskt blev riktigt fint väder igår kväll parkerade jag mig i soffan med Råttan, ett glas rosé och några högst improviserade snittar som definitivt smakade bättre än de såg ut, under tiden som köttet marinerade klart…20170609_181108 Den Finaste fixade grillen och som vanligt gjorde han det med bravur! 20170609_195259 Enligt mitt tyckande är det inte mycket som slår en helgrillad fläskytterfilé i god marinad. Dessutom är ju ytterfilén betydligt billigare än fläskfilén och blir så oerhört mycket saftigare på grillen. Knepet är som med det mesta kött att låta den vila en stund i aluminiumfolie innan man skivar upp den.

Till köttet hade vi även grillade champinjoner och en magiskt god pastagratäng med Gorgonzola som svägisen/kollegan tipsade mig om! DEN delar även jag gärna med mig utav så här kommer en enkel instruktion.

Koka tagliatelle ”al dente”. Fräs samtidigt upp finhackad paprika, champinjoner och vitlök. Rör ihop vispgrädde med Gorgonzola i bitar, 2 äggulor och svartpeppar. Blanda ihop allt och häv upp i en stor form eller portionsformar. Riv ost (jag valde Parmesan) över och gratinera i ugn tills gratängerna fått fin färg. Njuuuut!20170609_202817 Nu ska jag svida om för middag med goda vänner. Trevlig kväll!

Kram Å


Annons

Kommentarer


  1. Monica i Nacka 11 juni, 2017 on 04:29 Svara

    Hej i natten från jobbet, ”(dårarnas paradis”) men alla patienter sover sött, just i natt snarkar dom nått inn i bängen, men tom det tycker man är bra när man jobbar natt, då vet jag att dom lever 👍👍🤣🤣 👍👍😂😂

    har nyss lyssnat på podden, å åter igen gjorde ni det bra👍👍 sen tycker jag även detta var ett modigt avsnitt, just derför att ni är ärliga , iallafall känns det så när man lyssnar, på er, 👍😘❤️ Så fortsätt så! Ha en härlig ”sommar”söndag, själv ska man snart hem och sova.. ( 8:00) perfekt sov väder, regnar gött i Nacka… 👍🌺🌺🌺 ni har ju frågat om tips till podden men där är jag lite blank tycker ni gör det galant som det är… deremotskulle jag gärna vilja veta om ni ångrar att ni varit med i småstadsd…/ farmen. Och my’s ensam mamma söker… skulle gärna ville höra lite om det plus minus, och nu efter alla dessa år, hur det var då och nu tex… skulle ni tex göra om det?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna