VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Vilken MARDRÖM – Det var inte mitt fel

HERREGUD säger jag bara. Vilken jäkla mardröm jag var med om igår när jag skulle ta mig till Palma.. Men vi tar det från början.

För ett par månader sedan frågade min vän Terece, som delvis är bosatt på Mallorca tillsammans med sin man Marcus, om jag ville komma ner till ön och gå en modevisning för Love Forever. Eftersom att kombinera nytta med nöje är min melodi tackade jag genast ja. Att modevisningen just blivit inställd p g a att stället vi skulle vara på blev av med sitt ”eventtillstånd” är en annan historia och därför blir upplägget lite annorlunda än planerat.

Igår var det då dags för resan och eftersom jag jobbar på att leva ett något mindre tidspressat liv kollade jag noggrant upp tågtrafiken från Alvesta under eftermiddagen. Det visade sig då att det var lite skakigt och trots att jag hade bokat ett tåg som skulle ankomma Kastrup TVÅ  timmar innan incheckningen stängde bokade jag om till ett som skulle ta mig dit med TRE timmar tillgodo (självklart på svägisen/kollegans inrådan)… Därmed kan jag på inget sätt anses skyldig för det som senare inträffade!

Så långt allt väl. Jag lämnade Råttan hos bästa hundvakten Björn och hoppade på tåget som avgick i EXAKT rätt tid men strax utanför Älmhult var det tvärstopp! Första timmen var jag ganska chill och konstaterade lugnt att den timmen hade jag ju liksom extra, utöver den ursprungliga planeringen. Sedan började det bli lite svettigt och jag var inte direkt ensam om att svettas och ha flyg att passa i Köpenhamn.

Då hände något jag ALDRIG varit med om och som jag är tveksam till är ok egentligen. Tågpersonalen öppnade nämligen dörrarna och släppte av alla stressade resenärer mitt i INGENSTANS och jag hade ju inget annat att göra än att haka på för det var ganska lätt att räkna ut att om jag stannade på tåget skulle jag inte ens ha en promilles chans att hinna med mitt plan!received_1527913190613155received_10155732409564239Utan någon som helst plan tog jag rygg på de största killarna jag hittade och lämnade det ödsliga tåget mitt i INGENSTANS bakom mig.received_1527912880613186 Nästa problem var att få tag i en taxi som kunde kunde och ville köra typ 200 km till Danmark.. Ett inte helt enkelt uppdrag med tanke på att det inte direkt kryllade av taxibilar i INGENSTANS.

Men plötsligt tändes en strimma hopp när en av de stora killarna fick napp på en taxibuss för funktionshindrade några mil bort. Bekymret var bara att de var fem i sällskapet, redan hade lovat hjälpa en äldre dam och bussen bara tog sex personer. Med mig inräknat skulle vi bli sju personer.. Just där och då kände jag desperationen komma krypande tills en av de stora killarna föreslog att jag skulle göra ett försök att få åka med ändå, men det var såklart upp till taxichauffören.

Ja vad säger man? Hoppet är det sista som överger människan och efter att ha släpat på min väska över stock och sten ett par kilometer fick jag slutligen en plats på golvet i handikappbussen tillsammans med Elli (som tillhörde sällskapet med de stora killarna). ALDRIG har jag väl åtrått en bussresa, sittande på en resväska i två timmar, så hett och jag utbrast spontant att jag just då ÄLSKADE alla i bussen, inte minst taxichauffören som lät mig åka med trots brist på säkerhetsbälte m.m.received_10155732420704239Ulf, en av hjältarna och stor kille, såg t o m till att jag fick lite i magen eftersom jag inte ätit mer än 2 ägg och 2 Finncrisp på på hela dagen (klockan började då närma sig 18)…20170518_173853 Men nu kommer jag till det som nästan är bäst av allt! Om du brukar följa mig här vet du kanske att jag haft stopp i avloppet och inte kunnat använda min nya tvättmaskin sedan början av året!?

Efter några desperata försök att fixa stoppet själv utrustad med diverse utrustning från Biltema gav jag ju upp och har därefter varit på jakt efter en rörmokare som kan ”lösa” mina problem. Där och då, på golvet i en handikappbuss mot Kastrup uppenbarades sig lösningen på ett av mina största vardagsproblem, i form av ANDREAS. Andreas är nämligen RÖRMOKARE och han har lovat fixa så jag kan börja tvätta så snart jag är hemma igen! HALLELUJA och tacka GUD för det! Så oavsett om jag hunnit med planet eller ej så blev det en mycket värdefull tågförsening!20170518_192306Här är ALLA mina hjältar för dagen! Fr vänster Krister och Andreas (rörmokaren) från HG Bygg, Horn & Granfällan, Ulf (som fixade att jag fick åka med), Johan och Elli från Dahl Sverige AB samt Johan, också han från HG Bygg.

Jag vet inte vad jag hade tagit mig till utan dessa fantastiska människor med sina stora hjärtan. Men ett är säkert, jag hade helt klart inte varit den sista passageraren som boardade planet till Mallorca tre timmar efter vi möttes på spåret i INGENSTANS!

TACK underbara ni, jag kommer ALDRIG glömma er och vår annorlunda resa tillsammans!20170518_195714 Ja som du förstår hann både jag och mitt fantastiska resesällskap med våra flygplan men det var på bekostnad av fuskbrännan som pärlade sig över hela kroppen när jag sprang för kung och fosterland mot den folktomma gaten för att hinna med med planet!

För att fira ordentligt slog jag på stort och beställde in en festmåltid för 200 spänn! Men t o m den sörjan smakade ljuvligt där och då och efter en tupplur landade jag mot alla odds i Palma 23.30 igår kväll.20170518_215745 Att påstå att jag är utsövd är en klar överdrift eftersom jag inte kom i säng förrän sent och rödluvan till höger då sussade sött men nu är jag här, solen skiner och en spännande dag med massor av härliga möten väntar!20170519_085021 Kram Å


Annons

Kommentarer


 1. Kent Brennanader 19 maj, 2017 on 10:46 Svara

  Det är sånt här som gör livet spännande och som man aldrig glömmer. Framför allt tillfredställelsen att ha löst problemet känns bra. Dåligt av tågbolaget att inte beställa en buss till platsen där tåget stod. De hade ju gott om tid till det.

  • Åza Brennander 19 maj, 2017 on 11:59 Svara

   Nej det äventyret lär jag aldrig glömma! Mmm, man kan tycka det. Kram <3

 2. Lars Karlsson 19 maj, 2017 on 11:45 Svara

  Härligt att du kom iväg.
  Ja det blev bara värre tågkaos igår.
  Men bra att du fick hjälp till flyget och att du äntligen hittade en rörkille.
  Ha det nu gott på Mallis.
  Här är ju bara sol och 25 grader.
  Men jag får väl stå ut med det.
  Kram L

  • Åza Brennander 19 maj, 2017 on 12:00 Svara

   JA du får göra så gott du kan Lars! Härligt att ni har det fint hemma också! Kram Å

 3. GC 19 maj, 2017 on 12:44 Svara

  Hjälp va stressad jag blev då jag läste om din resa. Men vilken tur i oturen att du träffade dessa människor. Vilket fint gäng ni blev i bussen. Koppla nu av på Mallorca :)

 4. Monica 19 maj, 2017 on 14:22 Svara

  Har nog missat att du haft rör problem,, Jag vet minst tre rörmockare som kunde hjälp dig… mot billiga summor.. Ha en skön sol ledighet.. Njut..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna