VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Vi roade oss KUNGligt

Det är sannerligen inte varje dag man blir bjuden på festligheter tillsammans med Kungen och Drottningen. Faktum är att jag inte kan minnas att jag någonsin varit det, men någon gång ska väl vara den första!

Nyligen var jag nämligen en av gästerna när Vikingaliv invigdes på Kungliga Djurgården då ingen mindre än Hans Majestät var den som klippte bandet!
Den underbara bilden på ”Kongen” i Vikingahjälm har jag ärligt snott från Petré Event som höll i invigningen.20170509_161209 Att säga att Vikingaliv är ett museum tycker jag inte känns helt rätt. Det är nämligen inte bara ett museum eller en utställning utan minst lika mycket ett upplevelsecentrum där man får lära sig mer om vikingarnas liv. Trots att det såklart vilar på historiska fakta tror jag det är ett ställe som hela familjen, liten som stor, kommer gilla skarpt. För vem fascineras inte av Vikingatiden? Dessutom kan man även stilla hungern på restaurang Glöd, med en fantastiskt utsikt över Wasahamnen.

En av delägarna och även den som investerade den första miljonen i Vikingaliv är Björn Sundeby från Växjö! Björn är också grundare av IST vars vision är att alla har rätt till en bra skola. Därför är det kanske inte så konstigt att Björn och hans IST  har valt att stötta något så ”lärande” som Vikingaliv. Björn var självklart på plats tillsammans frun Tanja. 20170428_173522 I vimlet syntes fler smålänningar som t ex Joe Labero men även skådespelare som Kjell Bergqvist, Lia Boysen samt programledare, politiker och artister. 20170428_150227Några som jag blev extra glad av att springa på var Anna, Hasse och Elsa Aro. Det var några år sedan jag träffade Elsa så jag kände knappt igen henne. Men jag säger som sonen när han såg bilden…Wow…20170428_154554Vi bjöds på lite smått och gott i Vikingatappning från Restaurang Glöd. Jag som inte hade ätit något sedan frukosten smakade på allt jag kom över.
20170428_144644 När Kungaparet gjorde entré stannade världen, i alla fall på Djurgården, för en liten stund.20170428_15012220170428_150152Kungen höll tungan rätt i mun och Silvia strålade ikapp med solen.

Dock var det nog ändå inte kungaparet som många var mest nyfikna på utan den Viking som återskapats utav DNA från ett skelett på Sigtuna Museum!Bildspel Bild 5 DNAMAN_220170428_160131Ruggigt verklig och i naturlig storlek!

”Smakprov” på en vikingamåltid.20170428_160457 Avslutningsvis fick vi ta del av ett spännande äventyr på liv och död när vi färdades i karusellvagnar genom Ragnfrids Saga – En resa till vikingatiden.Bildspel Bild 6 Ragnfrids Saga Tack till alla inblandade för en fantastisk upplevelse! Nu vet jag var vikingarna finns, nämligen på Kungliga Djurgården, strax efter Junibacken och Vasamuseet, ett stenkast innan Aquaria Vattenmuseum, ABBA museet, Gröna Lund och Skansen, d v s mitt i Stockholms turisthjärta. Kram Å20170428_1517521


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna