VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

När Återhämtning är viktigare än Tillgänglighet för att jag Vägrar gå Sönder

Fy fan. Detta gör ont att skriva om men det är bara att acceptera att jag själv är orsaken till att jag hamnat där jag är så jag väljer att vara brutalt ärlig. Dessutom kan det kanske hjälpa någon annan i en liknande situation att komma till insikt. För det är inte värt det.

Allt började med att Tim berättade att skolsköterskan skulle ringa mig…bild (229 of 257) Jag utgick från att det handlade om att hon ville veta mer om Tims hjärtoperationer men Tim skakade allvarligt på huvudet och sa ”det handlar mest om dig mamma, du stressar för mycket”…

Att höra det och att man ser ut som ett spöke från sin snart 15-åriga son och samtidigt inse att hans oro är befogad samt att han har helt rätt när han säger att jag måste lugna ner mig eftersom han nyss läst i skolan om hjärtinfarkter, blodproppar och andra hemskheter som kan komma med stress..

Jag avbokade allt i helgen, vi pratade mycket om stress och vad som är viktigt i livet. Inser att han är klok som en bok (ibland) den där sonen.

Tim ifrågasatte bl a varför jag varje vaken sekund har på ljudet i mobilen. Mitt svar på det var att jag såklart måste höra om det ringer någon, ifall det trillar in mail eller sms. Han frågade då om jag alltid måste svara på allt direkt och vad svarar man på det? Njaeeeee blev mitt svar. Tim fortsatte med att diktatoriskt informera mig om fördelarna med att ha telefonen på ljudlöst och menade att även han blir stressad av alla pling, plong och riiiiing som hela tiden kommer från min telefon på kvällarna.

Själv drabbades jag av en mindre ångestattack av bara tanken på att inte vara tillgänglig från att jag slår upp ögonen till dess att jag sluter dem samtidigt som jag mindes hur jag haft NOLL förståelse när Tim och nära vänner ursäktat sig med att de missat mina samtal p g a att de hade mobilen på LJUDLÖST.

Igår ringde skolsköterskan mycket riktigt och igår bestämde jag mig för att sätta mobilen på ljudlöst när återhämtning är betydligt viktigare är tillgänglighet.

Så kära vänner, om jag inte svarar när ni hör av er ber jag er att inte ta det personligt och hänvisar till mina ”öppettider” som just nu är 8-18. Håller jag extraöppet så svarar jag eller ringer tillbaka när jag orkar. Jag älskar er precis lika mycket som tidigare, jag måste bara laga mig själv lite för att inte gå sönder. Det har jag lovat både Tim, mig själv och skolsköterskan.

Kram Å


Kommentarer


  1. tant mumman 21 februari, 2017 on 21:08 Svara

    klok son du har som sett hur du mår.
    Det är inte värt priset att stressa med allt och varför ha en massa olika projekt, för vem eller för vad, är det pengar eller att vara duktiga flickan.
    Stryk massor av aktiviteter o jobb, gör inte samma misstag som jag gjort, drabbades av yrselsjukdom vid 50 år tappade balansen, mest sängliggande i 10 år. Sen en mystisk magsjukdom som pågår. Allt för att jag var den som inte kunde säga nej, ville vara den präktiga som fixade allt. Nu är det nej till allt utifrån hur jag mår.
    Var rädd om dig, din son vill att du ska må bra.
    tant mumman

    • Åza Brennander 21 februari, 2017 on 22:08 Svara

      Men OJ tant mumman! Hoppas att du mår bättre nu trots magsjukdomen. Tack för tänkvärd input. Kram Å

  2. Lars Karlsson 21 februari, 2017 on 21:30 Svara

    Hmhm bra att du lyssnar på Tim.
    Jag funderade ett tag över det jag läst och sett på den korta tiden jag följt dig och även My.
    My vet ju vad det handlar om men…….
    Åter till dig.
    Andas och ta det lugnare. Man kan ha nallen djudlös nästan hela tiden. Ha den det hela helgen som kommer. Om du vill.
    Kram L

    • Åza Brennander 21 februari, 2017 on 22:06 Svara

      Jag lovar att jag ska försöka Lars. Kram Å

  3. GC 21 februari, 2017 on 21:30 Svara

    Omtänksam och klok din son är. Nanne Grönvall har skriver på sin blogg om sitt mående. Hon bromsade inte i tid.
    http://nanne1.webblogg.se/

    • Åza Brennander 21 februari, 2017 on 22:06 Svara

      Det måste jag läsa! Tack GC! Kram Å

  4. Lilith - Livet efter Borderline 21 februari, 2017 on 21:33 Svara

    Vilken klok son du har. Och vilken klok mamma du är som lyssnade och tog till dig av vad han sa. Eftersom jag har en son som flyttat hemifrån stänger jag aldrig av ljudet, förutom när jag jobbar för då måste vi ha på ljudlös, ifall att det händer honom något. Däremot är kvällarna till största delen mobilfria. Kan kolla till den när jag är ute och röker eller nåt sånt bara.

    • Åza Brennander 21 februari, 2017 on 22:05 Svara

      Ibland överraskar vi varandra båda två.. Jag borde kunna stänga av mobilen med gott samvete som du Lilith. Har nämligen en fast telefon också just p g a att de närmaste ska kunna nå mig dygnet runt. Kram ^Å

  5. Tina 21 februari, 2017 on 21:33 Svara

    Tim, fina kloka Tim…..
    Åza vilken son du har. Blir rörd av hans enorma omtanke om dig o er…
    Jag har sällan eller aldrig ljudet på, på mobilen. Superskönt…. men visst väntar jag ett samtal, kan jag ”ljuda upp”, men sen stängs ljudet av igen. Har inte heller vibrationen på.
    Nu LYDER du Tim!!
    Kram

    • Åza Brennander 21 februari, 2017 on 22:03 Svara

      Japp! Jag lyder! Tack Tina. Kram Å

  6. cecilia 22 februari, 2017 on 04:14 Svara

    Jag har inte läst på några dagar och såg att du också har bytt spiral senaste dagarna – tänk på att hormoniellt kan det påverkar dig jättemycket också. Jag tror det är ganska stor påfrestning bara sjäva isättandet och en ny så att säga spiral påverkar nog annorlunda än en gammal. Men du är helt säkert också slutkörd som du säger men jag bara tänkte att det kan ju säkert påverka humör mm med prev. medel. Gillar att läsa din blogg, du är mkt inspirerande för mig då jag är på väg att starta mitt första egna lilla företag efter att ha varit hemma med barn o familj och flyttat runt i olika länder de senaste 10 åren.

    • Åza Brennander 22 februari, 2017 on 07:56 Svara

      Det var precis min tanke också Cecilia. Därför tog jag faktiskt upp det med gynekologen när jag bytte. Men hon trodde inte att hormonerna skulle på verka så. Däremot har jag en vän som själv säger att hon märker av humörförändringar när hormonerna börjar avta. Så jag tror faktiskt som du att det kan ha en viss påverkan. Roligt att du gillar min blogg! Stort lycka till med ditt eget företag och välkommen in i entreprenörssvängen! Kram Å

  7. Siv Åhlin 22 februari, 2017 on 07:36 Svara

    Hej Åza så härlig o fin son du har? Tänkt tanken ibland, hur orkar du? Så skönt att du fått insikt, återhämtning är otroligt viktig, jag har gått in i den så kallade ”väggen” tar vääldigt lång tid att komma tillbaka, så var rädd om dig/er kram/ siv??

    • Åza Brennander 22 februari, 2017 on 07:54 Svara

      Jag har börjat tänka tanken Siv. Hoppas att du mår bättre nu. Kram Å

  8. Annette 22 februari, 2017 on 08:36 Svara

    Lyssna på din kloka omtänksamma son. Ibland är våra ungdomar lite klokare än vi, men bara ibland 😉

    • Åza Brennander 23 februari, 2017 on 19:59 Svara

      Instämmer Annette, bara ibland. Kram Å

  9. Annica 22 februari, 2017 on 09:07 Svara

    Vilken klok son du har! Lova att ta vara på dig, vi lever bara en gång!

    • Åza Brennander 23 februari, 2017 on 19:59 Svara

      JA ibland överraskar han Annica… Jag lovar göra mitt bästa. Kram Å

  10. Millan 22 februari, 2017 on 13:48 Svara

    Vilken underbar son du har. Bra att du lyssnar på sonen din. Har du testat mindfulnes och yoga! Om inte prova, det är super skönt.
    Ta hand om dig!
    Många kramar med energi

    • Åza Brennander 23 februari, 2017 on 20:00 Svara

      Har tänkt så många gånger att jag ska ge det en chans till Millan. Första gången blev jag väldigt rastlös men insåg att det inte var yogan det var fel på.. Tack får rådet. Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna