VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Hysterisk, 50 000 fattigare men glad ändå

GOD JUL finaste du!
Julafton.. smaka på den. Hur i hela friden kunde den dyka upp så snabbt? Det var ju liksom nyss midsommarafton. Igår trodde jag dessutom knappt jag skulle överleva dan före Dopparedan. Men det gjorde jag, dock drygt 50 000 kronor fattigare, superstressad men med den obligatoriska tomteluvan på och glad ändå.
20161223_092411Innan jag berättar om min hysteriska dag vill Råttan skicka en stilla julhälsning till er alla. Hon låter meddela att hon inte varken känner sig stressad eller fattig, bara möjligen lite löjlig i sin nya tomtekostym. Personligen tycker jag att hon är söt som socker! Ho Ho Ho..
20161217_140023 Ok, så här var det och förhoppningsvis kan någon dra lärdom av att man bör vara ute i bättre tid än några dagar innan julafton om man vill starta ett aktiebolag. Själv tänkte jag att det skulle gå lätt som en plätt, har ju tre sedan tidigare, men de har jag köpt ”up and running” så jag var inte helt insatt i processen att starta från scratch.

Nå väl min deadline var runt lunch för att hinna få mitt nya bolag registrerat denna sidan årsskifte. Klockan 11 hade jag fortfarande inte fått det tillfälliga organisationsnummer som krävs för att kunna sätta in aktiekapitalet på banken och utfärda det intyg som Bolagsverket måste ha för att registrera företaget. Men efter att ha lagt större delen av morgonen på att vända upp och ner på bolagsvärlden hade jag till slut det som krävdes och min bankkvinna på Nordea stod redo att se till att jag fick all den service jag behövde av dessa båda hjälpsamma herrar för att hinna i tid med dokumenten till min revisionsbyrå. 20161223_112023Med rätt folk på plats löser sig det mesta och jag är verkligen Maria stort tack skyldig för att hon alltid hjälper mig på bästa sätt! Har aldrig ångrat en sekund att jag för några år sedan flyttade allt (både privat och affärsmässigt från Handelsbanken och Swedbank till Nordea).
20161223_112128Eftersom jag ändå var ute och sprang på stan (vid det laget hade jag för länge sedan glömt bort att jag hade tomteluva på mig) så passade jag på att rusa in i en affär för att köpa skokräm (när jag ändå hade någon minut tillgodo klockan 11.30)…

Det tog mig 20 minuter att köpa den där skokrämen eftersom butiken dessutom råkade ha smygstartat mellandagsrean och jag hittade TRE par boots som ropade mitt namn. Det var inte helt lätt att övertyga mig själv om att jag förtjänade alla tre och att några julklappar mer eller mindre till sig själv väl inte spelar någon roll. Jag valde att låtsas som det regnade och vissla en trudelutt när sonen frågade om det var julklappar till honom i påsen..
20161223_12355712.02 ringde jag på klockan till Confido revisionsbyrå och eftersom de stängde kl 12.00 hann jag bli riktigt svettig och (nästan) ångra mina skoinköp. Men jag hade tur. Lars var kvar, alla pappren kunde därmed överlämnas till en trygg hand och jag var 50 000 kr (plus bootsen) fattigare. Snacka om lunchshopping deluxe (ett AB ,tre par skor och en skokräm)!
20161223_120734Eftersom det var första dagen på sonens jullov hade jag lovat att vi skulle äta en mysig, avstressad lunch tillsammans… och jag hann i tid till vår dejt! Dock kan jag lova dig att det inte direkt blir en mysig stämning när mamman till en 14-åring dyker upp på stan iförd tomteluva.. Men jag lyckades muta sonen med snabbmat från nyöppnade 4:an och att vi kunde ta med oss maten tillbaka till kontoret (så att han slapp skämmas och jag kunde fortsätta jobba).
20161223_122313Oavsett vad sonen säger så var det en massa människor som drog på mungiporna idag åt mig i min tomteluva och det finns väl egentligen inget bättre än att göra andra människor glada? Killen vi beställde Shawarmasallad och Kebabtallrik av på 4:an blev dessutom så inspirerad att han tog på sig tomteluvan kollegan tjatat om hela förmiddagen att han skulle ha bakom disken . Jag tyckte han klädde alldeles utmärkt i den!
20161223_123020Någon som också klär oerhört bra i tomtemössa var min älskade svägis/kollega som höll ställningarna på kontoret medan jag for in och ut som ett skållat troll idag. 20161223_101341 I år har vi för övrigt bl a satsat på julklappar från Godis.se, som överträffade alla förväntningar i form av leveransförmåga (med tanke på min obefintliga framförhållning denna julen förstår du att jag var ute i sista minuten när vi lade beställningar i onsdags).

Oavsett bolagsbildningar, julklappar, rea och stress så är det ju trots allt julafton idag! Och världens bästa sådan önskar jag såklart dig!
20161223_133203 Om en stund ses svägisen/kollegan och jag igen och om du är nyfiken på hur vi resonerade kring julafton igår och hur en påse Doritos hamnade bland våra julgåvor hittar du vår livesändning på maqt.se Facebooksida. Om du kollar, gilla oss gärna så blir vi SUPERGLADA och tacksamma!

GOD JUL!

Kram Å


Kommentarer


  1. Sven 24 december, 2016 on 08:57 Svara

    God Jul på dej med . :)

  2. Monica 24 december, 2016 on 10:22 Svara

    God Jul på dig.. Ta å stressa lite mindre .. Det är inte nyttigt att gå på helvarv hela tiden.. Njut av dagen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna