VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Ingen kladd och bask mamma

Så här en 12-13 år senare kan jag tillåta mig erkänna att jag faktiskt imponeras av mammor och pappor som uppmuntrar sina barns kreativitet i form av att känna, kladda och skapa. Jag är nämligen så långt ifrån en sådan mamma man kan komma.

Åza Brennander-Petersson med sonen Tim (Farmen) Foto Mats Samuelsson.

Anno 2003. Foto Mats Samuelsson. Åza och Tim för Aftonbladet.

 Även om jag var stolt över att ha en son som inte åt med fingrarna, kladdade runt med maten, tuggade med öppen mun, kastade spaghetti i håret på mig och än idag inte börjar äta förrän jag säger varsågod, vilket för övrigt inte hunden gör heller..iii .. så inser jag att det kanske kan vara bra att få upptäcka världen med alla sinnen och skapa på egen hand. Nå väl, gjort är gjort och det har ju faktiskt blivit folk av Tim och en relativt trevlig hund av Råttan också.

Det jag skulle komma till var att jag tidigare i veckan hade förmånen att få hänga med en liten herre på 7 år. För att skapa en mysig stund för oss hade jag riggat upp med grejer för att få ihop en fin adventsljusstake och hade bl a plockat mossa att dekorera den med.

I min värld av Adventspynt och pyssel är man försiktig när man hanterar grejer som kan ”baska ner” och man dekorerar självklart sin adventsljusstake så elegant och traditionellt som möjligt. Det gör man inte i 7-åringens värld..

När hälften av ”basket” från mossan låg på golvet och jag gjort upprepade försök att hjälpa 7-åringen arrangera mossan ”rätt” och förklarat att tanken är att mossan ska vara uppåt och jorden neråt tittade 7-åringen oförstående på mig och sa ”men jag gillar jord bättre än mossa och tycker det blir finare så”.mossa-620x310 Vad svarar man på det? Jag bet mig i läppen, log ett lagom ansträngt leende, nickade och tillade ”då får det bli så” samtidigt som jag tog ett varv med dammsugaren.

Man lär så länge man lever.

Trevlig kväll! Kram Å


Kommentarer


 1. Sandra 21 december, 2016 on 06:35 Svara

  Det är svårt det där! Är själv inte en uppmuntrare av sådant, o till min stora glädje så har dottern på 1,5 år för tillfället en period där hon tycker smutsiga händer är ”äääklit”. Hon har faktiskt alltid ätit rätt fint. När hon ska måla med t.ex. vattenfärger eller kritor får hon dock gå loss, med vaxduk under 😉 Hade jag haft mossa över halva köket hade jag dock nog blivit lite tveksam som du.. 😀

  • Åza Brennander 21 december, 2016 on 18:17 Svara

   Nej det är inte helt lätt Sandra. Men det är väl en bra ”deal” att man inte leker med maten men med färger (på vaxduk).. Kram Å

 2. Anne-M 21 december, 2016 on 17:18 Svara

  Mina barn började äta med sked ganska tidigt,så det blev inte så mycket kladd,förutom det som spilldes vid sidan om. Så jag har ingen större erfarenhet av spagetti och köttfärssåstallrikar upp-och nedvända på huvudet. Skönt kan jag tycka så här efteråt. Hade en sån där liten handdammsugare när barnen var små,den var toppen! Fin bild på dig och Tim / kram AnneM

  • Åza Brennander 21 december, 2016 on 18:18 Svara

   Handdammsugare is da shit! Min är trasig och du påminde mig just om att det var just en ny sådan jag skulle önskat mig i julklapp AnneM!! Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna