VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vi blir så jäkla lurade

Satt just och surfade runt lite bland dagens nyheter och fastnade på en artikel med den värmländske pizzabagaren Jusef som tröttnat på att det fuskas på pizzeriorna runt om i vårt avlånga land. Min första tanke var hur det kan fuskas när man bakar pizza? Jag menar en pizza är väl en pizza och om du beställer en med skinka och ananas är det väl precis det du får? Men icke sa nicke! Tydligen kan vi vara allt annat än säkra på vad det är vi stoppar i oss när vi beställer en pizza…PizzabagareKontrollnörden i mig kunde såklart inte låta bli att börja söka information om vad det är vi serveras egentligen. Bl a fick jag fram att SKINKA ofta inte är just skinka utan något som kallas pizzatopping.

Pizzatopping innehåller oftast inte mer än 50% råvaror från grisen och då snackar vi INTE skinka utan sånt bös vi förmodligen aldrig skulle stoppa i munnen frivilligt om vi visste vad det var..

För att inte tala om OSTEN. Ofta innehåller pizzaosten max 30% ost, resten är bl a vatten, olja och mjölkprotein. Dessutom smakar pizzaosten ofta mer plast än ost. Snacka om att vi blir ordentligt lurade!pizza_italian_styleNu finns det såklart massor av pizzerior som inte luras utan använder jättebra råvaror och därmed såklart tar betalt för det också. Min slutsats gällande pizzafusket är som med allt annat att man får vad man betalar för. Om en pizzeria är betydligt billigare än många andra kan det ju vara så att man valt att snåla in på kvalitén MEN då ska det fanimig framgå att det inte är skinka och äkta ost man serverar så att kunden vet vad den får på sin pizza.

Idag tog i a f sonen och jag det säkra före det osäkra genom att handlade det vi ville ha på pizzan och bakade den själva!20161210_144059 Trevlig Tredje Advent!

Kram Å


Kommentarer


  1. AnneM 11 december, 2016 on 22:12 Svara

    Ang pizzainnehåll,minns ifrån då jag var yngre och man pratade om kött från råtta(!) i nån pizza. Var tvungen att googla om detta,hittade på Wikipedia.se om ”råttan i pizzan” från 1973. Uŕrk och blää! Säkrast att baka själv,trevlig arbetsvecka önskar AnneM

    • Åza Brennander 11 december, 2016 on 23:12 Svara

      Ahhhhhh! Jag trodde det var en skröna. På något sätt känns det ”bättre” med inälvor från gris än en råtta men helst slipper man ju båda… Japp, att baka själv är ett säkert kort AnneM ;-). Kram Å

    • Frederic 12 december, 2016 on 05:43 Svara

      Det är ju en skröna. Läs artikeln en gång till.

      • Åza Brennander 12 december, 2016 on 20:27 Svara

        Om det är så är det ju för väl Frederic!

  2. mammsen 12 december, 2016 on 13:47 Svara

    Ja! Ibland vill man inte veta vad som finns i utematen. Hur kan det ha blivit så här? O det finns igen så gott som hemgjord pizza MEN jag brottas alltid med degen. Lätt att röra ihop men ett h*lv*te att kavla ut.

    • Åza Brennander 14 december, 2016 on 16:43 Svara

      Nej det vill man nog inte Mammsen! Instämmer. Degen är inte kul att hantera.. Jag brukar köpa degmix eller sådan där som man rullar ut. Blir inte riktigt lika bra men helt ok. Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna