VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Rehabilitering och fortsatt utredning

Trots att det förra besöket var allt annat än behagligt styrde Inez stegen beslutsamt mot entrén till Djursjukhuset tidigt i förrgår morse.

Om du följer oss här så vet du kanske att Råttan har problem med ryggen (tidigare inlägg om det hittar du HÄR), att hon har röntgats och har gått på smärtlindrande/inflammationsdämpande i ett par månader. Senast vi var i kontakt med ortopeden på Djursjukhuset rekommenderade han backträning för att försiktigt börja bygga upp muskulaturen i högerlåret igen och nu skulle vi se om vår träning givit önskat resultat och planera för fortsatta åtgärder.

I senaste samtalet med ortopeden nämnde han att det förmodligen kommer behövas rehabilitering och eventuellt en CT röntgen för att komma vidare. Därför var jag grymt nöjd när tjejerna i receptionen konstaterade att min försäkring hos Agria faktiskt även omfattar rehabilitering upp till 6 000 kr! Avskyr att behöva tänka på kostnader när min högsta önskan är att Inez ska bli frisk men all ekonomisk hjälp är såklart välkommen. Därför är jag glad att direktregleringen mellan mig, Djursjukhuset och Agria har fungerat klockrent eftersom jag varken behöver ligga ute med pengar eller skicka in en massa papper och journaler själv. Gårdagens besök krävde ingen administration från min sida och kostade mig bara 132 riksdaler eftersom jag redan har tagit självrisken och nu endast betalar 15%!
20161115_082506Nervös väntan på Henrik som är Råttans ortoped och den som analyserat röntgenplåtarna och ställt diagnos.
IMG_20161115_08373920161115_083629 Henrik tog god tid på sig att klämma, trycka och bända. Dock vågade jag inte be om att få ta en bild för han är ganska respektingivande. Därför får du hålla tillgodo med pussbilder från när vi var ensamma i undersökningsrummet.

Efter att ha gått ingenom läget med Henrik har jag förstått att det är som följer:
Råttan har förmodligen drabbats av något som kallas Spondylos (Spondylartros) vilket är en sjukdom där hunden får förändringar (pålagringar) oftast under och mellan kotorna i ryggen. Allt tyder på att Inez pålagringar sitter mellan tredje och fjärde ryggkotan för det är där hon reagerar häftigast på Henriks tryck.

Vi ska fortsätta med backträningen och vi fick t o m beröm för att den helt uppenbart har givit positiva resultat redan i form av något ökad muskulatur i högerlåret. Dock skiljer det fortfarande mycket mellan höger, vänster och Råttan är enligt Henrik ganska påverkad av smärtan så vi måste fortsätta med mediciner, backträningen och komplettera med rehabilitering på Djursjukhuset. Om en månad ska vi utvärdera igen och om Inez inte har förbättrats ytterligare kommer vi få en remiss till CT röntgen i Malmö eftersom ortopeden är fast besluten om att lindra Råttans besvär.

Att skjuta på saker inte är min grej så därför åkte vi tillbaka till Djursjukhuset redan samma kväll för att påbörja rehabiliteringen.
20161115_083016Denna gången följde Husse med också och eftersom han var tvungen att avvika för sin hockeyträning fick det bli en McDonald´s uppladdning med hungrig Råtta som åskådare i rehabrummet samtidigt som vår lilla familj lyssnade uppmärksamt till Malin som berättade vad Råttan kommer få genomgå de närmaste veckorna.
20161115_170131Det kommer bli massage, att gå på löpband i vatten och vibrationsplatta.Malin berättade att många hundar tycker det är lite otäckt att gå i en water treadmill och att de ofta är helt slut efter ett par minuter. Jag förvarnade Malin att Råttan inte är utrustad med egenskaperna ”rädsla” och ”helt slut” och efter att ha stoppat in Inez i vattenburen tror jag Malin är benägen att hålla med mig.
20161115_172757Min lilla kämpe trampade nämligen på tappert utan några större problem i 2 x 5 minuter och jag tror t o m hon tyckte att det var ganska kul!
20161115_172156 Vi hade god hjälp av Husse Tim och lite kattgodis.20161115_17295320161115_172322Efter att ha trampat vatten i 10 minuter fick Råttan massage av Malin i 30 minuter, vilket jag och Tim ska fortsätta med hemma tre gånger i veckan. Inte helt lätt att massera en superglad och hyperaktiv Fralla dock…

Rehabiliteringspasset avslutades med vibrationsplatta och jag får erkänna att det såg ganska roligt ut med en vibrerande Fralla som dreglade efter mera kattgodis samtidigt som hon såg ut att njuta av de lugnande vibrationerna.
20161115_175733För att försöka få ordning på Råttan kommer vi fr o m nu gå på rehabilitering 10 ggr hos Malin och Lotta på Djursjukhuset. Vi har även satt in glukosamin, vilket hon förmodligen kommer få äta resten av livet, och införskaffat rosa viktmanchetter som vi invigde på skogspromenaden i morse. Fortsättning följer…

Kram Åza & Råttan

I samarbete med Agria


Kommentarer


  1. GC 17 november, 2016 on 23:31 Svara

    Va roligt att höra att Råttan är på väg åt rätt håll med sin sjukdom. Så bra hon blir omhändertagen av er och djursjukhuset. Ni är så söta och snälla du och din son. Råttan kan inte ha det bättre ❤️

    • Åza Brennander 17 november, 2016 on 23:35 Svara

      Vi hoppas att det går åt rätt håll GC. Tack för din omtanke. Kram Åza

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna