VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Upprörda känslor i Växjö Lakers U15

Denna måndagskväll inleddes med extrainsatt föräldramöte i Växjö Lakers U15 och jag kan bara lugnt konstatera att det kändes mer än angeläget…

De senaste veckorna har det nämligen varit en hel del upprörda känslor kring pojklaget som enligt Janne Karlsson (utvecklingschef och ansvarig för hockeygymn) ”hamnat i kläm”.
20161107_175152-768x1024Efter att Janne lovat att utbildningsplanen ska följas och att alla som vill ska få spela bad en rådig förälder om ordet och föreslog problembeskrivning och lösningar istället försvarstal.

1.5 timme senare var vi relativt överens om att de största utmaningarna består i att U15 just nu bara har ett lag, vilket innebär att alla som vill inte får spela lika mycket. Därför kommer man sikta på att ha ett andralag nästa år. Bra där tycker jag så kanske vi slipper höra om killar som är tuffa på träningarna men jätteledsna hemma för att de inte får vara med och spela när det är match! Tilläggas kanske bör att Tim endast missat en enda seriematch så även om han personligen inte har upplevt detta som ett problem är det ändå väl känt.

Många av oss föräldrar uttryckte oro över de sena träningstiderna och att pojkarna kommer i säng på tok för sent vilket innebär att tid för återhämtning och läxor inte är tillräcklig. Här fick vi till svar att det inte är så mycket att göra åt situationen. U15 har skittider och kommer ha hela denna säsongen, vilket såklart inte känns bra på något sätt eftersom åk 8 inte är något som kommer igen.

Vi hade även uppe att några av oss inte tycker att det känns ok att få reda på om ens barn är uttaget till match eller ej förrän kvällen innan. Tränaren Wiktor Anderssons svar på detta var att han inte tänker ändra på det eftersom de killar som inte blir uttagna till match då tappar motivationen på träningarna. Wiktor har säkert rätt i att så kan ske och Janne antog att det handlade mycket om att vi föräldrar vill prioritera egna planer. Med tanke på att det var väldigt länge sedan jag kunde planera något med min son en helg utan att en match går före hade han helt rätt i sitt antagande.20161107_193239-1024x768På det stora hela var det ett bra möte där jag tror att alla kände att de vågade, kunde och fick komma till tals. Så nu är det upp till bevis att leva upp till utbildningsplanen Växjö Lakers!

Vill du läsa förra veckans inlägg ”Alla kan inte bli proffs”, vilket orsakade en hel del debatt hittar du det HÄR.

Trevlig kväll!

Kram Å


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna