VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Avlivning?

Igår var det en månad sedan Råttan genomgick den stora undersökningen på Djursjukhuset i Växjö för att vi skulle få svar på vad som är fel med henne. Inlägget därifrån hittar du HÄR (varning för otäcka bilder). Efter att jag hade skrivit om vårt besök fick jag mängder av uppmuntrande meddelanden och jag ber om ursäkt för att jag inte har hunnit återkoppla till alla än, men jag lovar att det kommer. Måste bara ta en sak i taget just nu men jag är oerhört glad och tacksam för alla goda råd!

Något jag däremot blev ytterst förvånad över var Facebook kommentaren från en tjej som uppmanade folk att starta en insamling till förmån för Inez så att jag inte skulle avliva henne… Det är såklart behjärtansvärt att man vill hjälpa Råttan men jag kan lova er att jag inte har några som helst planer på att avliva henne. Dessutom är hon sedan hon föddes för fem år sedan försäkrad hos Agria så nu när jag har tagit självrisken behöver jag inte pynta in med så mycket själv, vilket jag såklart är oerhört tacksam för i detta läget.20161018_084035Nå väl, tillbaka till Råttans status. Som jag berättade för ett par veckor sedan gav besöket på Djursjukhuset inte mycket mer än en saftig räkning och ett recept på starka mediciner. Dock känns det såklart bra att veta att det inte är höften eller knälederna det är fel på…

I fyra veckor har nu Inez ätit inflammationsdämpande och smärtlindrande och jag märker ingen som helst skillnad på henne fysiskt. Däremot psykiskt för hon är gruvligt irriterad över att inte få springa lös långa rundor i skogen och ligger mest hela dagarna och tjurar vid ytterdörren. Att gå stilla i koppel är liksom inte hennes grej.

Igår hade jag ett långt samtal med den ortoped som undersökte Inez och eftersom läget varken har förbättrats eller försämrats rekommenderade han att jag lägger in lite backträning på våra stillsamma promenader. Syftet med backträningen är att så sakteliga försöka bygga upp muskulaturen i höger lårmuskel igen. Vi ska fortsätta med medicinerna och om fyra veckor ska vi träffas igen för att komma fram till om nästa steg är att vi besöker en sjukgymnast i Malmö.

Till backträningen har vi införskaffat en sele och första försöket att få den på plats igår gick väl sådär…20161017_104942 Jag kan faktiskt förstå Inez bistra uppsyn för jag lyckades såklart knäppa på den fel (gick lite snabbt där). Självklart ska den ha den mjuka sidan in mot kroppen och inte som på bilden ovan, vilket jag insåg på kvällspromenaden när en annan hundägare vänligt upplyste mig om att jag kanske borde vända på den.

 I morse fick vi i alla fall slutligen på den rätt men Råttan var lika butter ändå. Hon struntar nämligen blankt i om selen sitter bak och fram, in och ut eller upp och ner. Det enda hon bryr sig om är att hon inte längre får springa fritt i skogen och istället måste traska upp och ner för en brant backe i 10 minuter för att därefter vila, vila och åter vila.

  To be continued…. //Å
20161018_083940 I samarbete med Agria


Kommentarer


 1. Sven 18 oktober, 2016 on 19:46 Svara

  Hej, hoppas att allt blir bra med henne . Har själv två mopsar som har blivit opererade både här o där, trist för dom, o dyrt blir det. Har bara försäkring på den ena eftersom jag inte har haft henne sen hon var valp så gällde inte försäkringen när hon blev opererad . :( Ha de . :)

  • Åza Brennander 18 oktober, 2016 on 19:48 Svara

   Ajajaj vilken mardröm. Båda? Tack för omtanken Sven. Kram Å

 2. Annika 19 oktober, 2016 on 09:02 Svara

  Hon är så söt!!! Hur gammal är hon? Det har jag missat någonstans.
  Kram!

  • Åza Brennander 19 oktober, 2016 on 11:24 Svara

   Hon fyllde fem i augusti så det är ju inte någon ålderskrämpa. Har alltid varit lite vit runt nosen så hon ser äldre ut. Kram Å

 3. CAMILLA 19 oktober, 2016 on 13:00 Svara

  Vilken söt hund Råttan är….

  • Åza Brennander 19 oktober, 2016 on 14:15 Svara

   Råttan hälsar och tackar Camilla 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna