VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Fredagsmyset är fixat – Snabbt recept av Skäggiga Kocken

Fredag, smaka på den du! Bästa veckodagen av alla om du frågar mig. Dagen då hela den långa, sköna helgen ligger framför oss. I like! Något som jag däremot inte alltid gillar är att komma på något snabbt och enkelt fredagsmys så därför blev jag ytterst tacksam när Skäggiga Kocken Mannerstorm erbjöd oss inspiration till kvällen. Vad sägs om parmesan- och tonfiskpasta ikväll? Jag känner mig tuff så jag satsar på lite chili i också. Sonen är ändå förkyld så han lär inte känna någon skillnad. Trevlig helg fina du! //Å 😉
Screenshot_2016-03-02-19-10-49-1Hej igen det är den Skäggiga Kocken Mannerstorm som är tillbaka!
Ursäkta att jag har varit frånvarande kära läsare. Nu kunde jag dock inte låta bli att dela med mig av detta som den stressade pappa jag ändå är.
Är det nånting jag gillar med matlagning så är det saker som är enkla men ändå förbannat goda och detta är just en sådan sak.
Öppna en paket pasta av valfri kvalisort och koka den kan väl vem som helst vid det här laget som läst mina tidigare inlägg? Om nån av er tänkte ”nej” på den frågan så läser man antingen mina tidigare recept, läser på paketen eller *beställer hem mat i fortsättningen.

Det du behöver förutom pasta till 4 pers är följande:
En spis
En lagom stor gul lök
3 dl matlagningsgrädde av valfri %
2 dl riven parmesan/smakrik ost
2 burkan tonfisk i vatten (avrunnen öppnad burk)
Ca ett ordentligt tryck på tomatpurétuben
Ett par dl riven morot/gulbeta/rödbeta eller nån annan rolig grönsak i stuk med dessa.
Salt & peppar
Screenshot_20160929-172732Känner du dig tuff och inte har barn vid bordet kan du även hacka ner lite chili eller jalapeño i såsen för extra sting.

Gör så här: Fräs lök i olja och placera tomatpuré och grädde i grytan när löken svettats klart, när detta kokat upp hivar du ner resten och låter det puttra på medelvärme tills pastan är klar.

Inte särskilt svårt va?

Misslyckas du med detta på under 30 minuter, inkl att koka upp vatten till pastan, kan du läsa instruktionerna för vad du bör göra i slutet på första stycket av detta inlägg*…

Smaklig spis och på återseende XOXO

//Skäggiga Kocken Mannerstorm

Ps. Om du vill låta dig inspireras mer av Tobias recept kan du skriva in ”Skäggiga kocken” i sökrutan under min profilbild.


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna