VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Jag fick skämmas

Var ålder har sin charm sägs det ju och faktum är att jag från att Tim var 2 faktiskt har tyckt att han hela tiden har varit inne i den mysigaste åldern. Tiden innan är tyvärr inget jag minns med någon större glädje däremot eftersom den innebar två stora hjärtoperationer, gränslös oro och mycket tid på sjukhus. Men efter 2, när läget var under kontroll, så har det bara blivit mysigare och mysigare att vara mamma (åtminstone större delen av tiden)…

Tonåren är nämligen en prövning emellanåt så därför var det ganska skönt att läsa denna artikeln som kanske förklarar en del…

tonåring Det var den jag refererade till igår när son och gudson lyckats sätta TRE (ett eget och två lånade) drag i botten på Toftasjön och få med sig en massa grejer som inte var deras (som t ex en termometer att mäta vattentemperaturen vid vännernas brygga med) hem till oss efter avslutad fiskestund utan någon vidare fiskelycka. Det var också den jag refererade till när Tim och William fullständigt vänt upp och ner på huset för att hitta våra hus- och cykelnycklar med en rasande mor/gudmor i hasorna. Det var däremot INTE den jag refererade till när jag skamset insåg att det var jag som lagt nycklarna på ett jättebra ställe.. Då fick jag välförtjänt ta emot killarnas bannor och blidka dem med choklad.

I det stora hela har vi det väldigt mysigt tillsammans, trots några hysteriska ”djungelvrål” från mig när båda tonåringarnas hjärnor fungerat mindre bra. Det är verkligen en förmån att få rå om godingarna på egen hand några dagar och eftersom båda är ensambarn tror jag de behöver få visa hänsyn, kompromissa och kivas som syskon gör.

IMG_20160806_213019 Igår önskade killarna grillat och något av det roligaste jag vet är att öppna kylen och improvisera med det som finns hemma. Därför fick det bli en pyttipanna från grillen bestående av helgrillad fläskytterfilé som legat i marinad med massor av vitlök ett par timmar. Till den serverade jag ugnsrostade rödbetor, morötter, potatis, lök, vitlök, champinjoner och grillade majskolvar samt tre kalla såser tomater och delikatesskapris. Mumsfillibabba tyckte killarna.

20160806_213500Ikväll har det fiskats igen. Denna gång tillsammans med ett riktigt proffs. Gissa om grabbarna tyckte det var höjden av lycka och inte ville åka hem.

20160807_172055 Någon som inte var riktigt lika nöjd var Råttan eftersom hon inte fick åka med i båten denna gången.

20160807_172112Med lite experthjälp gick det betydligt bättre än igår och en styck favoritfisk alla kategorier kommer inom kort hamna på min tallrik! Men nu är vi bortbjudna på middag så gösen får vänta. Trevlig kväll!

IMG_7571Kram Å


Kommentarer


  1. Kent Brennanader 8 augusti, 2016 on 18:59 Svara

    Jag bara undrar vems de båda lånade dragen var?
    Morfar.

    • Åza Brennander 10 augusti, 2016 on 10:15 Svara

      Faktum är att det inte var dina denna gången käre far!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna