VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Sluta tjata

Skrattar bäst som skrattar sist säger man ju och så här glad var jag sista kvällen i Gdansk.
Lovar att jag ska sluta tjata om det nu men för sista gången (tills nästa gång jag besöker Polen i a f) OM du inte semestrat i Polen tycker jag verkligen att du ska överväga att ge det en chans. Jag är oerhört tacksam över att kunna åka till Gdansk när jag vill och bo i familjens lägenhet i hjärtat av Gamla stan. När jag träffade Päronen igår lovade de att det var ok att jag lägger ut här att vi kan hyra ut den till skötsamma människor om den ändå står tom. Är intresserad kan du inboxa mig på azabrennander@outlook.com. 20160725_00160920160722_102024 Ett tips är dock att lämna de höga klackarna hemma för det är kullersten överallt. Kilklack kan dock funka förutsatt att du inte får en sten i skon förstås, vilket jag lyckades med om och om igen..20160721_21035420160721_21034720160721_210344 Slutet gott, allting gott. När gruset var avlägsnat hittade vi sista kvällen Gamla stans mysigaste sushiställe bara ett kvarter ifrån lägenheten. Höjden av lycka för två sushifantaster!20160721_21072420160721_214511 Nu ska jag släpa med mig Råttan ut i spåret och förhoppningsvis bränna lite av den goda maten som lagt sig som bomull runt midjan under min första semestervecka. Nu drar vi igång den andra. Happy summer!

Kram Å


Kommentarer


 1. kaffemorsan 25 juli, 2016 on 08:44 Svara

  Jag har funderat på en weekend i Gdansk, aldrig tidigare varit i Polen. Hur är det med bad i närheten, finns det några fina stränder? Vad lyxigt att ha möjligheten till en lägenhet där=)

  • Åza Brennander 25 juli, 2016 on 09:33 Svara

   Det är JÄTTEFINA stränder! Vita, långa och breda. Jag brukar sola och bada i Gdansk eller Sopot. 200 m från vår lägenhet tar man spårvagnen direkt ut på stranden i Gdansk eller så tar man tåg/taxi (c:a 120 kr) eller bil (c:a 2 mil) till Sopot som är en lite lyxigare semesterort. Lite som polackernas Båstad.

  • Kent Brennander 25 juli, 2016 on 09:40 Svara

   Polen har totalt 52 mil fin badbar sandstrand och den fina stranden i Gdansk når man med bil eller spårvagn som går 100 meter från vår lägenhet och som i princip vänder på stranden. September kan vara den bästa badmånaden med indiansommar och ganska varmt östersjövatten.

   • Åza Brennander 26 juli, 2016 on 13:17 Svara

    Du ska då alltid vara värst pappa… 100 meter är att underskatta avståndet till spårvagnen men det är i a f inte mkt mer än 200 m. Kram o Puss!

 2. Gunita 25 juli, 2016 on 18:37 Svara

  Tänk så lustigt, vi kom hem igårkväll efter vår biltripp till Polen. Har aldrig varit där förr, har knappt tänkt tanken om det inte var för vår lille polack som hjälper oss i trädgården om somrarna, som har talat så varmt om just dessa fina stränder. Hursomhelst så hamnade vi i slutet av resan, som började i Kolobrzeg, i Krakow och tillsist 1 1/2 tim söder om Krakow vid en liten sjö på ett alldeles fantastiskt hotell. Fanns inte ens i fantasin att vi skulle satsa en sommar en Polen, men ack så underskattat. Krakow är en urmysigt, för att inte tala om vilken mat! och vilka priser! Jag har allt blivit lite polski efter detta :) Däremot skippade vi Sopot, vilket var tanken från början, men när man inte bokar hotell i tid utan tror att man kan vara så där spontan i Polen, som inte funkar i resten av Europa under högsommar heller, så får man skylla sig själv. Däremot så bestämde vi att åka tillbaka till just Sopot , Gdynia eller/och Gdansk , för det vill vi uppleva. Tänk vilka förutfattade åsikter man kan ha, om det mesta 😉

  • Åza Brennander 26 juli, 2016 on 13:16 Svara

   Härligt att höra att du också blivit lite Polski Gunita! :-) Ja Polen är verkligen underskattat men tror att fler och fler upptäcker landet med de vackra stränderna, den goda maten och hur gott man kan leva där på en ganska begränsad semesterbudget. Hör av dig om du vill hyra lägenhet i Gdansk med familjen. Kram Å

 3. Evelina 25 juli, 2016 on 20:31 Svara

  Låter härligt!! Man kanske ska ta sig en semestertripp till Polen….

  • Åza Brennander 26 juli, 2016 on 13:13 Svara

   Det tycker jag verkligen Evelina! Rekommenderas varmt! Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna