VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kanske en investering i ditt barns liv och framtid

Visste du att man idag använder stamceller från navelsträngen för att behandla blod- och blodrelaterade sjukdomar, vilket omfattar cancer, genetiska sjukdomar och sjukdomar i immun-systemet som tidigare traditionellt behandlades med benmärgstransplantationer? Dessa omfattar både elakartade och icke elakartade blod- och blodrelaterade sjukdomar.

Det är ju helt fantastiskt men frågan jag ställde mig när jag fick reda på det var HUR i hela friden får man tag i stamceller då? Det är ju inte precis något man beställer på postorder vid behov…

Åza Brennander-Petersson med sonen Tim (Farmen) Foto Mats Samuelsson. Tim drygt 1 år

StemCare är en privat stamcellsbank med stamceller från navelsträngen och sedan november 2014 arbetar ett helt team av barnmorskor med att stå redo för utryckning till förlossningar. Där samlar de upp värdefulla stamceller. Att spara stamceller är en försäkring man såklart hoppas att man aldrig får användning av, men kommer det en sådan dag är det såklart ovärderligt att ha dem sparade. Så många som 79 sjukdomar kan idag behandlas enbart med stamceller från navelsträng och benmärg. Därför råder det ingen tvekan om att stamceller kommer att kunna användas vid behandling av ännu fler sjukdomar i framtiden. Snacka om att resultatet av de enorma framsteg forskningen har gjort ger hopp inför framtiden och kommande generationer! 

stamcell

Planerar du att skaffa barn eller står inför en förlossning tycker jag verkligen att du ska läsa mer om hur det går till att spara din bebis stamceller. Med tanke på hur mycket pengar vi lägger på babyprylar, gravid/barnförsäkringar, kläder och leksaker är det ju egentligen lite märkligt att inte investera i det viktigaste som finns,  ditt barns liv och framtid.

hand I samarbete med StemCare. Du kan läsa mer om dem HÄR!


Kommentarer


  1. Josefine Nordström 16 juni, 2016 on 21:08 Svara

    Alltså, har du någon aning om vad du pratar om när du skriver det här? Läs på ordentligt om detta företag! Barnets navelsträng skall inte klampas och klippas utan blodet skall gå till bebisen. Det är BEBISENS blod som är jätteviktig för barnet! Läs på om sen avnavling. Detta företag är bara ute efter att få tjäna pengar!

  2. Ledsamt 16 juni, 2016 on 21:19 Svara

    Det här är bland det värsta jag läst! Går det att köpa er bloggare för vad som helst? Läs på om Sen avnavling. Det är barnets blod ni stjäl, läs på om kraven för att ens få bli blodgivare. Vem vill frivilligt neka sitt barn att få sitt eget blod med livsviktiga stamceller!
    Detta är ett riktigt fult företag, och det är lika illa att bloggare låter sig köpas.
    Dessa sjukdomar ni skriver om, ni tror inte barnen hade sluppit bli sjuka om dom fått behålla sina stamceller redan från början?
    Det du gör nu är att du gör reklam för något som skadar barnen! Att göra reklam för något man inte ens är insatt i är riktigt tragiskt.

    http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/insamling-av-stamceller-riskerar-barns-halsa

  3. Du vet att man inte får lämna blod förrän man är 18 år och måste väga minst 50 kg? När man är nyfödd behöver man sitt eget blod. När man tar bebisens blod får hen inte i sig de blod som denne har rätten till. Stemcare låter så fint, men att stjäla blod från någon som behöver det är absolut inget fint. Gå med i gruppen Sen avnavling på Facebook, där kommer du få veta mera. Små människor behöver sitt eget blod, dem ska inte donera det!

    https://www.facebook.com/groups/98718282961/

  4. Linda M 16 juni, 2016 on 22:16 Svara

    Bästa stället att spara bebisens stamceller är naturligtvis i bebisens kropp, eftersom det annars är risk att hen kommer att utveckla någon allvarlig sjukdom senare i livet.
    Enligt Anders Fasth, medicinskt ansvarig för Nationella biobanken för ”navelsträngsblod” (bebisblod) på Sahlgrenska, går det varken att bota leukemi eller ärftliga sjukdomar med patientens egna stamceller.

    För att det ska bli tillräckligt många stamceller i det sparade blodet krävs omedelbar avnavling, vilket innebär att barnet blir av med ca 30-50% av sin totala blodvolym ( vuxna får blodtransfusion vid ca 15-30% blodförlust för att förhindra hypovolemisk chock) .
    På Sahlgrenska avnavlas barnen, vars föräldrar låtit sig luras att donera deras blod , inom några sekunder, men på Karolinska väntar man en minut. Enligt Sveriges Kommuner och Landsting (Meddelande från styrelsen, Nr 4/2016 ) har det nu visat sig att det tillvaratagna blodet inte innehåller tillräckligt med celler för att frysas in om man väntar en minut med avnavlingen. Vad jag förstått väntar barnmorskorna som låtit sig köpas av StemCare också en minut med avnavlingen. Alltså för länge för att det ska gå att spara. Detta är alltså rent lurendrejeri . Och ni bloggare som låtit er köpas av dessa lurifaxar har uppenbarligen inte heller fått korrekt information.

  5. Amanda 19 juni, 2016 on 03:59 Svara

    Är otroligt glad att jag fick reda på sen avnavlinc innan dottern förlöstes. Mycket chockerande att detta sker påbebisars livs bekostnad samt att det Inte ens informeras om det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna