VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Barnuppfostran – Hur sträng får man vara – Sluta curla

Jag är säkert inte ensam om att höra orden ”alla andra får, ingen annan behöver, du är världens strängaste mamma”. Varje mammavecka upprepas dessa ord och har så gjorts de senaste åren. Jag är dock fullständigt övertygad om att alla andra inte får, att andra också behöver och jag vet åtminstone en mamma till som är lika sträng som jag är…linda (57 of 259) (2) Att curla sina barn är bland det värsta jag vet. Jag anser verkligen att man gör dem en stor otjänst. Curling för mig innebär att man serverar barnen uppväxten på ett silverfat och att man därmed ger dem väldigt tuff start in i vuxenlivet när de behöver stå på egna ben och ta ansvar för sina egna handlingar utan någon som ständigt bereder vägen och gör ALLT för att underlätta för dem.

Mammor och pappor som mer eller mindre uppoffrar sig själva och sina behov för att kunna slå sig för bröstet och gotta sig i hur mycket bättre man är som förälder än de otäcka egoisterna som t ex prioriterar sin egen träning (läs håller sig friska och starka) framför att ständigt hänga vid sidan av planen på barnens träningar/matcher och ha synpunkter på hur fel domarjävlarna dömer till fördel för motståndarlaget, dem tycker jag faktiskt lite synd om. Vad händer med dem när barnen flyttat ut? Det är ju inte ovanligt att man hör folk berätta hur tomt det blev och att man plötsligt inte hade något att prata om med sin partner och inser vilken träbock hen har blivit. Nä för fasiken, odla dina egna intressen även när barnen är små! Är du glad och nöjd med ditt liv är jag övertygad om att även barnen är nöjda med dig som förälder.

Curling för mig är också att inte ställa krav och låta barnen växa i att bidra i hemmet. Då menar jag inte att man ska betala för mat och husrum innan man själv har en stadig inkomst. Jag menar att hjälpa till i vardagen med enkla sysslor som gräsklippning, gå med soporna, sortera tvätt, bädda sin egen säng, hålla ordning omkring sig och hjälpa till med städningen.

Enligt sonen är det inga andra som behöver dammsuga, städa toaletter eller sortera strumpor. Helt ärligt INGEN annan! Men han gör det, oftast efter att jag har bett honom ett antal gånger och på senare tid tror jag faktiskt att han har förstått att det inte mest är för min skull han gör det utan för sin egen i resan att bli en bra och väluppfostrad ung man.one (30 of 74) Hur gör du? Kräver du att dina barn hjälper till mycket hemma?

En gång när Tim och jag var oense om hur mycket eller lite han behöver hjälpa till hemma frågade han mig om orsaken till att det är så mycket problem med ungdomarna i samhället kan vara att de aldrig har fått lära sig hjälpa till. Jag svarade att jag är övertygad om att det är en del i problemen, varpå min (emellanåt) kloka son svarade ”Då är det ju inte ungdomarnas fel utan deras föräldrars”…

På återhörande och trevlig kväll!

Kram Å


Kommentarer


 1. Anna Bredenlöw 1 juni, 2016 on 20:25 Svara

  Här curlas det då inget i min fostran 😉 puss

  • Åza Brennander 2 juni, 2016 on 00:20 Svara

   Nä det ska gudarna veta! ;-). Kram

 2. Henna 3 juni, 2016 on 21:49 Svara

  Mona barn är 5 och 7 år. Många frågar mig hur jag lyckas hålla det så snyggt hemma, svaret är enkelt! Barnen hjälper till. Dessutom tycker de att det är kul att hjälpa (än så länge) men håller helt med, det handlar om att förbereda sina barn för vuxenlivet… curling är väl lite ”lathet” kan jag tycka. Hjälps alla åt hemma blir det mer tid för roligare saker med dessutom :)

  • Åza Brennander 5 juni, 2016 on 10:52 Svara

   Helt rätt! Jag tror också att det handlar om lite ”lathet”. Det är ju enklare att inte tjata, på kort sikt…. Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna