VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Gå inte ut i världen och låtsas


Idag har vi haft besök av superentreprenören/inspiratören Per Holknekt i vår stad när Per föreläste på Affärsdagen med KPMG. Som en perfekt uppladdning fiskade jag upp jag upp Per på hotellet för en smarrig lunch på PM & Vänner innan han skulle äntra scenen.

Om du får möjlighet att lyssna till en av Pers föreläsningar måste du ta chansen! Livshistorien som han frikostigt delar med sig utav är smått osannolik och innehåller allt ifrån livet som skateboardstjärna till vad som drivit honom till att starta 31 (vill jag minnas) företag samt att befinna sig på botten och ta sig upp igen. Vi som lyssnade bjöds på både skratt, tårar, igenkänning, goda råd och eftertanke.

Några saker som gjorde extra starkt intryck på mig var bl a när Per berättade hur hans mor präntat in i honom att alltid vara den han är. Att inte gå ut i världen och låtsas. Att det är ok att ta plats om man är sig själv och står för det. Något som jag också försöker lära min Tim är just att vara sann mot sig själv.

Per berättar också om sitt bekräftelsebehov samt hävdar att alla behöver bekräftelse och att det inte är något fult med det, men däremot ganska svenskt att fnysa på näsan åt. Jag är instämmer på alla punkter och har faktiskt aldrig förstått varför man ska skämmas över att man gillar att få bekräftelse. Dessutom är det ju faktiskt minst lika härligt att ge som att få bekräftelse och en härlig konsekvens av att ge någon en komplimang är att man ofta får en tillbaka, så det finns verkligen inget att förlora i att bekräfta varandra. Per påpekar att ord är gratis så varför inte slösa med fina ord?2016-04-21 13.23.262016-04-21 12.25.38Vidare berättar Per om framgångarna med klädmärket Odd Molly och han påpekar att det är människorna man omger sig med som gör skillnad, inte produkten.

Per och kläddesignern Karin Jimfelt-Ghatan (som han startade Odd Molly med) hade tre regler som han menar bidrog till framgångarna. Devisen var:
– Vi får göra fel
– Vi får ändra oss
– Skippa titlarna och bygg en muskel
Tillsammans byggde de en lagmuskel, alla kände delaktighet, blev sedda och ingen sa upp sig. Jag tycker det är beklagligt att många företagsledare ännu inte har anammat dessa enkla regler och förstått att det är personalen som är ett företags främsta resurs…PhotoGrid_1461260847951 Nu ska jag inte avslöja mer för det går ändå inte återberätta om den glöd, passion och magi som Per Holknekt förmedlar i sin föreläsning. Däremot kan jag dela med mig av magi på ett annat plan. Förre SM-Mästaren i Magi, David Persson, underhöll nämligen med det ena numret obegripligare än det andra. Vill du se David in action kan du klicka på första bilden i detta inlägg för att se ett av hans trick vilket fick både mig och svägisen/kollegan att tjuta av skratt.

Trevlig kväll!

Kram Å

Ps. om du inte har möjlighet att lyssna till Per kan du såklart läsa hans självbiografi 1960-2014 som du hittar HÄR.


Kommentarer


  1. Sofia 22 april, 2016 on 11:59 Svara

    Härlig och inspirerande eftermiddag!

    <3

    • Åza Brennander 23 april, 2016 on 15:55 Svara

      GRYM!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna