VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Oron för sitt (hjärte)Barn


Det finns väl ingen större oro än den vi känner för att det ska hända våra barn något? När Tim var 6 veckor gammal upptäcktes ett hjärtfel (DORV av taussig-bing typ för den som är invigd). Det var starten på vad som skulle resultera i två hjärtoperationer och mycket oro.

Tack vare vår fantastiska vård mår Tim fint och har spelat hockey i Växjö Lakers sedan han var 6 år gammal. Med andra ord är detta en riktig solskenshistoria!2016-02-01 13.42.24 För 1.5 vecka sedan hände dock något som inte fick hända. P g a en långdragen förkylning sade kroppen ifrån efter en hockeymatch, vilket resulterade i många timmar på akuten för att utesluta hjärtmuskelinflammation eftersom blodproverna visade på ett förhöjt värde som kan utsöndras om hjärtat är ansträngt.

Igår var vi på återbesök för att kolla upp att överansträngningen inte fått några ovälkomna konsekvenser.2016-02-01 11.42.08 Dagen skulle ägnas åt bl a EKG, Ultraljud, arbets-EKG och nya blodprover. Eftersom arbets-EKG innebär en ganska stor fysisk ansträngning började vi med att fylla på energidepåerna i väntrummet med hemgjorda kalkon- och äggklämmor.2016-02-01 09.56.04Det är alltid lika fascinerande att se hjärtat från insidan på ultraljudet och där fick vi besked om att man inte kunde se någon påverkan på hjärtat. Vilken lycka!2016-02-01 10.15.51Efter ultraljud och EKG var det dags för arbets-EKG och vad Tim tyckte kändes lätt som en plätt i början blev på slutet en ganska utmattande övning (se min muskelkille in action i videoklippet, första bilden).

Även arbets-EKG och blodprov visade att allt verkar vara i sin ordning men det slutliga resultatet får vi senare i veckan.

Tim med sin alldeles egen, fantastiska ”Hjärtesyster” Lotta, som har följt honom sedan han var 6 veckor gammal och faktiskt fyller år på samma dag!2016-02-01 10.55.38 Nu är det bara att vänta, ta det lite lugnt med träningen och hoppas att inget nytt tillstöter. Läkarna verkade i alla fall eniga om att det inte finns någon anledning till oro, vilket var det absolut bästa beskedet vi kunde fått igår.

Vet du förresten att februari är Hjärtebarnsmånaden och att vi firar Alla Hjärtans dag på lite annorlunda sätt än många andra. Den dagen har nämligen en alldeles särskild betydelse för alla Hjärtebarnsföräldrar och Hjärtebarn.

Tänk gärna lite extra på Hjärtebarnen i februari.

Åza & Tim


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna