VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Föräldrarnas Fel

Jag anser att det ställs på tok för lite krav på barnen i många familjer. Jag påstår inte att jag är bättre än någon annan men jag FÖRSÖKER i alla fall ställa krav och har förväntningar på att min son åtminstone gör så gott han kan för att leva upp till dem. Försök själv först, går det inte så hjälper jag dig är ett motto jag är uppfostrad efter och jag försöker verkligen föra det vidare till Tim.Åza Brennander-Petersson med sonen Tim (Farmen) Foto Mats Samuelsson. Tim 1.5 år. Foto Mats Samuelsson, Expressen

Jag tror inte att mina krav är orimliga. Jag anser att man bör kunna dra slutsatsen att diskmaskinen bör plockas ur om den är full med ren disk, att soppåsen bör slängas om den stinker, att hunden behöver rastas om hon varit själv några timmar, att kök och toalett återställs till de skick man fann dem i, att smutstvätten ska ligga i tvättkorgen och inte på golvet samt att sängen bör bäddas åtminstone några gånger i veckan. Jag anser inte att det är särskilt höga krav på någon som går på högstadiet men jag vet samtidigt att jag låter precis likadan som min mamma gjorde då jag var i tonåren när jag tjatar och går på som en jäkla symaskin. Men oj vad glad jag var den dagen jag flyttade hemifrån och visste vad som behövde göras och när.

För en tid sedan gormade jag till Tim att ”DET HADE TAGIT MIG MYCKET MINDRE TID OCH ENERGI ATT GÖRA ALLT SJÄLV ISTÄLLET FÖR ATT TJATA PÅ DIG!”. Sonen frågade då lugnt varför jag inte gör det själv istället, vilket var en fullt befogad fråga i sammanhanget. Jag gormade då tillbaka ”FÖR ATT DET ÄR EN DEL I DIN UPPFOSTRAN TILL ATT BLI EN FIN MAN SOM NÅGON KOMMER TYCKA MYCKET OM! Sonen satt tyst en stund varpå han frågade om anledningen till att det finns så mycket problem bland ungdomar är att deras föräldrar inte tvingar dem att bädda sängen och gå ut med soporna. ”JAAA DET ÄR EN TROLIG FÖRKLARING!” gormade jag vidare. Det var återigen tyst en stund innan Tim stillsamt upplyste mig om att det därmed inte kunde vara barnens fel att de var ouppfostrade och inte skulle växa upp till fina män, det var ju deras  föräldrars..

Ibland är han klok som en bok den där älskade tonåringen som varannan vecka invaderar mitt hem och driver mig till vansinne. Jag kunde såklart inte annat än att hålla med.

Ställ krav och Ge kärlek!

Kram Å


Kommentarer


 1. D Diana 11 november, 2015 on 20:42 Svara

  oj jädrans vilken klok som du har!! :O
  Helt otroligt vilken fin kille han verkar vara och han kommer att bli en otroligt fin man också som många kommer att älska han, just för att han har en mor som dig. 😉

  Båda ni har så rätt, det ÄR föräldrarnas fel om barn blir ouppfostrade (ordet säger det själv) och odräg till män. Det är oftast bara att kolla hur det ser ut i hemmet, hur föräldrarna mår, är och beter sig mot barnen/männen.

  Krav är ett annat sätt att älska, som kanske inte ses tydligt av barnen som när man pussar och kramar dom, men något man ser när man blir äldre, precis som du säger, när man flyttar hemifrån tex.

  <3

  • Åza Brennander 11 november, 2015 on 21:11 Svara

   Krav är ett annat sätt att älska.. så rätt Diana! Kram Å

 2. Joanna 12 november, 2015 on 00:01 Svara

  Såå jäkla sant!! Det är ju verkligen så.. Klok som har du också! :)

  • Åza Brennander 12 november, 2015 on 11:58 Svara

   Klok som en bok… emellanåt Joanna ;-). Kram Å

 3. cecilia Rasmussen 13 november, 2015 on 14:01 Svara

  Helt klart en mycket smart tanke. Tror det är nyttigt med lagom med krav. Det är faktiskt inget hotell dom bor på o vi är inte passupp till dom. Dom kommer tacka oss när dom är mogna:))) Sen att dom ogillar en nu det får vi bjuda på ,o att dom nästan är ute på blocketshemsida ibland hi hi. Kram

  • Åza Brennander 13 november, 2015 on 22:17 Svara

   O No! Inget hotell här inte ;-). Kram Å

 4. aniz 13 november, 2015 on 20:16 Svara

  Så vettigt! Föräldrar är så tama och ställer i regel inga krav alls på sina barn…så mesigt! Heja Åza! :o)

  • Åza Brennander 13 november, 2015 on 22:17 Svara

   Det finns båda sorter men ett är säkert… Krav är bra! Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna