VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Den vanligaste medfödda sjukdomen

När Tim för drygt 13 år sedan föddes med hjärtfel hade jag stort stöd från Hjärtebarnsförbundet och andra Hjärtebarnsföräldrar som jag lärde känna därigenom.

Att ha andra att dela sina upplevelser med, andra som på fullt allvar kunde säga ”vi förstår vad ni går igenom” och mena det till 100 % var oerhört värdefullt. Ingen av de föräldrarna sa ”det kommer att gå bra”, en fras som jag avskydde, eftersom ingen (inte ens läkarna) kunde lova att det skulle gå bra. Det visste Hjärtebarnsföräldrarna och vi hade därför en tyst pakt om att inte uttala just de orden.

Det funktion som Hjärtebarnsförbundet fyllde för mig och fyller för många andra var och är fantastisk. Därför kände jag mig mycket hedrad när förbundets ordförande Linda Sundberg igår besökte mig på kontoret. 2015-10-19 09.12.29 Vi hade hur mycket som helst att prata om och även om ämnet var allvarligt pratade vi mest om solskenshistorier och det fina arbete som Hjärtebarnsförbundet ägnar sig åt genom att verka för ett fullgott liv genom stöd, information och påverkan. Hjärtebarnsfonden gör det möjligt.

Visste du att det i Sverige årligen är c:a 300 barn som får en cancerdiagnos och att det föds c:a 1 000 barn varje år med hjärtfel? Det är 1 respektive 3 barn om dagen! Hjärtfel är den vanligaste medfödda sjukdomen. Därför är det ett självklart val för mig att stödja forskningen på hjärtsjukdomar och att bidra till att familjer som har det jobbigt får bättre förutsättningar i vardagen.2015-10-19 09.52.51 Vill du också bidra kan du bli medlem i Hjärtebarnsförbundet, beställa något i webbutiken eller skänka en gåva till fonden. Hemsidan med all information hittar du HÄR.

Ett annat alternativ är att beställa ett fint Hjärtearmband via Facebook (passa även på att Gilla sidan). Av de 100 kr armbandet kostar går 90 kr till Hjärtebarnsfonden, 7 kr till porto och 3 kr till material. Jag hade jättesvårt att bestämma mig men valde slutligen ett svart!2015-10-19 09.13.27

”Hjärtebarnsförbundet arbetar för att barn, unga och vuxna födda med hjärtfel får bästa behandling medicinskt, psykologiskt och socialt. Att familjen också får ett bra omhändertagande och blir välinformerade.”

Tillsammans kan vi bidra till något viktigt!

Kram Å


Kommentarer


  1. Per 20 oktober, 2015 on 20:54 Svara

    Alltid jobbigt när våra barn inte är helt friska och alla bidrag till forskning kring deras sjukdomar är av stor vikt.
    En annan sjukdom som få tänker på är diabetes som drabbar många barn. I Sverige är det två barn/dag som får diabetes typ 1 (också kallad barndiabetes) en livslång sjukdom utan bot. Typ 1 är dessutom ärftlig och nej man kan inte äta sig till den. Som ytterligare minus så leder den många gånger till andra bieffekter.

    • Åza Brennander 20 oktober, 2015 on 21:46 Svara

      Ja när det drabbar barnen är det värst av allt. Instämmer med dig om att även diabetes borde uppmärksammas mer. Jag visste faktiskt inte att det är så många som två/dag. Kram Å

  2. Karin || Mamma till Mika 20 oktober, 2015 on 21:19 Svara

    Ett superbra förbund! Men jag hade inte en aning om att det var tabu att säga att det går bra? Det var vårt mantra nere i Lund för att orka….

    • Åza Brennander 20 oktober, 2015 on 21:44 Svara

      Ja visst är det bra Karin! Det är inget generellt tabu men för oss som träffades i samband med Tims operationer kändes det rätt att inte säga så eftersom ingen faktiskt kunde veta. Om det fick er att orka så var det ju rätt för er. Hoppas att ditt barn mår bra idag. Kram Å

  3. Maria 20 oktober, 2015 on 22:05 Svara

    Ja, för att använda Lindas uttryck- tillsammans är vi starka! När man får ett barn med hjärtfel eller annan diagnos då stannar världen runt omkring ett tag för att sedan snurra vidare. Som förälder från man erfarenheter som man tidigare inte visste något om. Erfarenhet som jag önskar att andra slipper men som ändå berikat mitt liv. Tack för att du hjälper till att synliggöra både våra Hjärtbarn men också den organisation som stöttar både barn, föräldrar och forskningsprojekt- förbundet, föreningen och fonden med stort hjärta- Hjärtebarnsförbundet! Om du hade svårt str välja färg på ditt armband- välj flera;)!

    • Åza Brennander 20 oktober, 2015 on 22:08 Svara

      Förstår och instämmer Maria. På något sätt har erfarenheterna berikat livet. Ja det får nog bli flera ;-). Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna