VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kyss Mig i Arslet – på riktigt!

Jag är så jäkla upprörd och flera med mig. Jag har vänner som driver företag som förutspår uppsägningar och jag har även vänner som funderat på att starta företag som väljer att avstå och gå arbetslösa istället för att man inte vågar satsa.

På måndag föreslår nämligen Regeringen att taket för RUT avdraget halveras. Vad tycker du om det? Kan vi inte vara rörande överens om att det behöver skapas fler jobb i Sverige? Inte läggas krokben för dem som vill arbeta och skapa flera arbetstillfällen. Enligt mig fullständigt obegripligt.frontelina Foto och makeup: Elina Bååth

Idag skriver Jonas Frycklund, ekonom på Svenskt Näringsliv, att det blir färre vardagsjobb när RUT stramas åt och statistiken talar sitt tydliga språk…

”Särskilt tydlig är statistiken om antalet företag som levererar RUT-tjänster. Från att tidigare ha vuxit med i snitt nio procent per år, är företagstillväxten nu nere i nästan nolltillväxt (+0,5 procent). När det finns risk för ännu fler inskränkningar längre fram är färre intresserade av att starta företag och ta på sig den risk det innebär att anställa personal. Resultatet vi ser är att det blir färre vardagsjobb.

Svenskt Näringsliv har genomfört modellberäkningar som tyder på att det finns en potential för RUT-sektorn att växa med 16 000 arbetstillfällen fram till 2020. Men för att den potentialen ska infrias behövs en RUT-vänlig politik där RUT utvidgas istället för att inskränkas.”

Det går väl knappast att bli tydligare än så? Från att det startats c:a 9 procent nya företag i branschen är vi nere på en nolltillväxt redan INNAN förslaget gått igenom! Nä kyss mig i arslet säger jag ikväll till Regeringen.imagesCALCD3O9_thumb[1]Over and out!

Å


Kommentarer


  1. Mia 18 september, 2015 on 19:55 Svara

    Konstigt. Vi pratade just om detta över middagen ikväll. Och som du säkert redan vet så kände vi oss precis lika upprörda som du. Socialdemokraterna slår sannerligen krokben på sig själva genom detta förslag, och visst har man all rätt att ställa sig frågan: Hur tänker dom? Trevlig kväll <3

    • Åza Brennander 18 september, 2015 on 20:09 Svara

      Ja det är inte bara att vi tänker på samma saker samtidigt som är märkligt. Förslaget är fullständigt obegripligt. Kram och detsamma.

  2. Malin C 18 september, 2015 on 20:12 Svara

    Det enda som är positivt med förslaget är att folk kommer bli varse hur hårt det slår och att konsekvenserna sprider sig som ringar på vattnet, så att de väljer att rösta annorlunda nästa gång. Vansinnigt är vad det är!

    • Åza Brennander 18 september, 2015 on 20:13 Svara

      Vansinnigt och Korkat! Instämmer i vad du skriver Malin. Kram Å

  3. Jenny 18 september, 2015 on 20:13 Svara

    Vi kommer aldrig få det så bra i Sverige som vi hade med Alliansen. Den tiden verkar vara förbi. Med sossarna är det fritt fall för Sverige. Alla får det sämre med denna regering. Senaste att man höjer hemtjänstavgiften för våra äldre. Helt sjukt.
    Man kan bara hoppas på nyval och Anna KB som statsminister.

    • Åza Brennander 18 september, 2015 on 20:17 Svara

      Utökar konstigt, obegripligt, vansinnigt och korkat med sjukt. Bra RUTet Jenny!

  4. Gert 18 september, 2015 on 20:39 Svara

    Jamen, det begriper väl alla att det är bättre för samhället att läkaren stannar hemma från jobbet för att städa och putsa i sitt hem. Annars riskerar vi ju att läkaren stannar kvar på jobbet och behandlar några patienter till samtidigt som någon i ett städföretag får betalt för att göra städningen. En anställd som städar i ett hem! Och en läkare som arbetar på sjukhuset! Förskräckligt!

    🙂

    • Åza Brennander 18 september, 2015 on 21:17 Svara

      Gert! Du är klok som en bok! Det begriper ju alla! Kram Å

  5. Rocky Balboa 18 september, 2015 on 22:38 Svara

    Nu blev det väl lite fel Åza……..Hade Alliansen varit emot förändringarna angående Rot och Rut på RIKTIGT hade man såklart röstad emot förslaget. Nu la man ju ner sina röster. Vilket innebär att man inte hade något att invända mot försämringen.

    • Åza Brennander 19 september, 2015 on 00:54 Svara

      .. och skillnaden hade blivit? Trevlig helg Rocky Balboa.

      • Rocky Balboa 20 september, 2015 on 20:25 Svara

        Ja den enda LILLA skillnaden hade såklart varit att förslaget om försämrat rut och rot inte gått igenom. Det var ju trots allt 50% chans att SD röstat på Alliansens förslag. Trevlig måndag ÅZA B;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna