VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Inget KALAS utan KRAS

I helgen bjöd jag hem goá vännerna Sofie och Pernilla på lite grill och chill. Inser att jag nog borde göra det oftare för inte nog med att jag fick njuta av deras härliga sällskap, jag fick dessutom presenter!IMG_20150614_184935 Jag gillar verkligen att laga mat men det där med att grilla är egentligen inte min grej. Saknade Mästergrillaren Tim men fick slutligen ihop en ätbar middag till oss..

 Jag har aldrig varit något stort fan av korv men något som jag lärt mig uppskatta är färsk korv. Slängde därför på färsk Salsiccia på grillen och till det hade jag bestämt mig för att bjuda på hemgjord färskpotatissallad med coleslaw, vilket gick sådär.. Jag glömde nämligen att köpa cremé fraiche till min cole slaw och missade att strö över både parmesanflarn och pinjenötter på salladen men tjejerna åt med stor aptit ändå.2015-06-13 20.23.23 Det är ju faktiskt superenkelt och gott (om man inte missar en massa ingredienser) med korv och sallad. Coleslawen gör du enkelt genom att riva vitkål och morot med osthyvel, blanda med cremé fraiche (ev lite majonäs), pressad vitlök, flingsalt och svartpeppar.

Den ljumma potatissalladen går också på ett kick. Koka färskpotatis och färsk sparris (c:a 2 min). Riv skalet fint av en citron, pressa ur saften. Blanda skal och saft med ett par msk olivolja, 1 msk flytande honung, ett stänk vitvinsvinäger, flingsalt och svartpeppar. Blanda i potatisen (som du delat i halvor) och sparrisen (som du skurit i bitar). Blanda därefter i ruccolasallad efter smak och strö över rostade pinjenötter (glömde jag), hyvlad parmesan (glömde jag också) och garnera med halverade jordgubbar (kom jag ihåg)!IMG_20150614_185134 Ia i samspråk med Råttan som såklart också var en del av vår tjejkväll!2015-06-13 22.06.47 Alldeles för sent kom vi på att vi ville ta en sväng till PM Tak men eftersom även Amalia var på partyhumör så blev det ett besök där också innan det var dags att slå igen de blå.IMG_20150614_184755 Tack för en supertrevlig kväll tjejer och som man säger ”inget kalas utan kras”.. 😉

Kram Å


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna