VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Favorit i repris

God morgon! Hoppas du har sovit gott. På nyheterna säger de att det fina vädret ska hålla i sig och någon pratade t o m om upp till 15 graders värme i veckan! Me like, a lot!

Igår kväll var det dags för styrelsemöte med kretsen.2015-04-06 18.24.45

Jag får väl erkänna att det tog emot lite att lämna Tim efter att inte ha setts på en vecka, solskenet i uterummet och semifinalen mellan Växjö Lakers och Frölunda till förmån för kommunhuset…

IMG_20150406_195023 Matchen behöver vi ju inte orda så mycket om. Det är bara till att bita ihop och komma igen på onsdag.

Det jag däremot gärna ordar om är min favorit Lergrytan! Igår testade jag att laga kalvstek i den och det gick alldeles utmärkt. Innan jag stack iväg på mötet fyllde jag nämligen lergrytan med morötter, lök, vitlök och en fin liten stek som jag saltade och pepprade ordentligt. Grytan som legat i blöt en kvart innan satte jag sedan in i kall ugn som jag vred upp till 220 grader. PhotoGrid_1428353792653

1.5 timme senare var det bara att hälla av spadet, vispa ihop med grädde, reda av och krydda till såsen samtidigt som jag skivade upp den möra steken. Till steken serverade jag svartvinbärsgelé och färdiglagad potatisgratäng från Peka. Ibland är det helt ok att fuska lite när tiden inte räcker till. Mums tyckte både jag och sonen!

En fin dag önskar jag dig!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna