VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

BUS på burk

Eftersom jag har haft förstadie till Malignt melanom är jag INTE en förespråkare för att pressa i solarium! På något sätt tycker jag det dessutom känns lite 80-tal att lägga sig under grillen och med tanke på hur stor skada strålarna gör på huden tycker jag det känns oerhört dumt att utsätta sig för risken. Därför är Brun Utan SOL (BUS) ett mycket smartare alternativ enligt mig!

MEN det är svårt att hitta produkter som inte känns kladdiga, inte luktar illa, som ger ett jämnt och naturligt resultat och man dessutom klarar av att hantera själv.

I samarbete med Salong Nuna och Carlsten Sweden AB har jag fått möjligheten att testa Marc Inbane, spraytanning som du kan göra hemma och som passar lika bra både för killar och tjejer.

IMG_20150329_152237 Travel kit från Marc Inbane. 

För ett tag sedan lovade jag er att jag  skulle utvärdera resultatet och eftersom jag har testat det mesta som finns att köpa på burk eller i tub tror jag mig kunna ha ganska bra koll på utbudet inom BUS.

Marc Inbane är en spray som du sprayar direkt på huden, i en kabuki borste eller på en vante.

Bottle-and-Glove

Jag har testat både borste och vante och har kommit fram till att vanten passar bäst på kroppen och borsten i ansiktet och dekolletaget. Efter att ha sprayat ansiktet arbetar du nämligen in sprayen med borsten, på samma sätt som om du sminkar dig med ett löspuder. På kroppen sprayade jag först och sedan gick jag över kroppen med den mjuka vanten. Proceduren upprepade jag två gånger och när jag torkat (lite kladdig känner man sig när det är precis nygjort men det torkar snabbt) var det bara att vänta i 6 timmar på att färgen skulle vara maximal innan jag tog en dusch, vilket jag gjorde först morgonen efter.

Här är jag på tre morgonbilder.. Första bilden dagen innan jag sprayade mig, andra bilden när jag vaknade på morgonen och inte hade duschat av mig överskottsfärgen och den tredje bilden efter duschen.

PhotoGrid_1427584225894 Jag är oerhört nöjd med resultatet av flera anledningar. Först och främst för att det ser så naturligt ut förstås och att det var lätt att få det jämnt. Men även för att detta är den första BUS jag testat som inte stinker hejkon bejkon! Att påstå att den luktar hallontårta är väl att överdriva men den luktar så pass lite så att det inte på något sätt störde min känsliga näsa, och det vill inte säga lite! Att dessutom fixa solbrännan snabbt, enkelt och ofarligt på egen hand hemma är ju helt perfekt. Jag rekommenderar den verkligen varmt och nästa gång ska jag bara se till att muta någon att hjälpa mig med ryggen, för det kanske kan se lite märkligt ut om man har en klänning som är djupt ringad där bak..

Stärkt i min solbränna tittade jag förbi True Me för att kolla in utbudet av sommarklänningar inför resan till Cypern om en månad. Denna ljuvliga skapelse från Lise Sandahl hittade jag bland det nyinkomna (hatten är från Love Forever). Blir man inte glad av de underbara färgerna så säg? Den ska definitivt få åka med mig på semestern!

2015-03-17 17.52.33 Avslutningsvis några tips när du själv ska fixa in BUS bränna.
– Stå på en handduk i duschen när du sprayar kroppen. På så sätt slipper du få bruna fotsulor.
– Duscha och peela kroppen samma dag.
– Smörj in kroppen och ansiktet med en inte allt för fet kräm (lotion) efter duschen. Om du är väldigt torr drar huden åt sig extra mycket färg på de ställena.
–  Undvik att tvätta händerna de första timmarna eftersom de annars blir vitare än kroppen i övrigt.

Lycka till! Kram Å


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna