VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Spektaklet jag älskar

Jag kan misstänka att det har framgått att jag har ett brinnande intresse för Melodifestivalen..

Detta intresse tog sin början i mitt barndomshem i Lidnäs när mamma dukade upp för Mellofest framför vår tjock-tv i sovrummet och resten av familjen skrek i kör ”NU BÖRJAR DET!”.
Stackars mamma som alltid fick ta de sista trappstegen i ett jättekliv samtidigt som brickan med snacks och läsk langades över till pappa och trumpeterna i introt tutade.

Broder Fredrik och jag älskade dessa stunder av kaos, familjemys, glitter och glamour och med stor precision delade vi på varenda droppe i glasflaskan med Cuba Cola under devisen ”Du häller, jag väljer”.

Mina föräldrar och jag har sällan tyckt lika i dessa Mellosammanhang men jag minns en gång. Det var 1983 när Carola tävlade med Främling. Då var vi (och familjen Blomgren/Bjellkvist) rörande överens om vem som skulle ta hem segern och alla hade rätt!

Året innan var vi däremot inte överens i ESC (vilket min far fortfarande, 33 år senare, gärna påminner om). Året var 1982 och Tysklands bidrag Ein bisschen frieden med Nicole tog hem en promenadseger. Grattis käre far, det var väl första och sista gången du på egen hand har prickat rätt (han tyckte även att Christer Sjögren borde vunnit med I love Europe 2008, så du förstår att när det gäller Mello har han inte alla besticken i lådan). Men jag älskar dig ändå Pappa, därför är denna till dig.

melodifestivalen-2015-final-27

Nog med det nostalgiska som alltid uppfyller mitt inre när det är dags för Melodifestivalen.
I morse var jag nämligen inbjuden till Hit eller Shit på P4 Morgon för att recensera alla låtar som gått till final i Melodifestivalen. För en Mellofantast som mig kändes det såklart oerhört hedersamt och dagen till ära var jag utrustad med fjäderboa och hade noga förberett mig genom att titta/lyssna igenom alla bidragen för femtioelfte gången.

2015-03-13 09.01.44

Anne Marchal hade dukat upp med bubbel och ostbollar och även Anne hade (trots att vi inte snackat oss samman om det) fjäderboa för att skapa den ultimata mellostämningen! Björn Elmgren hade glömt sin hemma men turligt nog hade jag med mig en extra som klädde denne långe operasångare alldeles utmärkt!

2015-03-13 17.20.59Eftersom det är fredagen den trettonde idag har jag tyvärr blivit drabbad av otur.. Min kamera fick nämligen för sig att inleda en strejk i eftermiddags genom att vägra etablera kontakt med min dator, så tyvärr får du stå ut med att jag har fotat av kameradisplayen med mobilen..2015-03-13 17.19.50

Om du är intresserad av att lyssna till inslaget där vi kort spelar upp alla bidragen och betygsätter dem med Hit eller Shit (utan nyheter och annat som inte hör mellon till) hittar du inslaget från P4 Morgon HÄR.

Vågar du dig också på att titta på vårt oerhört ostrukturerade eftersnack i studion, där vi pratar i munnen på varandra och jag får stå på tå och vrida nacken ur led för att kunna se Björn i ögonen, hittar du ett klipp från det i min Webb-Tv.

PhotoGrid_1426267295003

Tack för en fantastiskt rolig och trevlig stund i etern Thomas Graf, Anne Marchal och min nyfunna vän Björn Elmgren!

Nu är det dags för mig att duka fram läckerheter till mig och Hjärtat inför Let´s dance. På återhörande och trevligt fredagsmys önskar vi dig!

Kram Å


Kommentarer


  1. Malin C 14 mars, 2015 on 15:01 Svara

    Älskar också spektaklet! Såg en repris av Perellis ”Hero” häromdagen och fick både gåshud och lite tårar.

    • aza 14 mars, 2015 on 15:58 Svara

      Åååå, jaaaa! Hon är ju helt fantastisk! Har saknat Charlotte i mellosammanhang de senare åren men har man vunnit ESC finns det inte så mkt mer att bevisa, även om Hero tyvärr inte gick hem i stugorna. Kram Å

  2. Kent Brennander 14 mars, 2015 on 17:02 Svara

    Samtliga låtar från samtliga melodifestivaler är näta bortglömda året efter. Tacka vet jag ex.vis Paris entrésång ur Sköna Helena, den kommer att vara för evigt, plus en och annan Christer Sjögren sång förstås och så naturligtvis Ein bisschen Frieden, så jag är nog inte så korkad i alla fall. Men tack för att du älskar mig trots allt!

    • aza 16 mars, 2015 on 13:23 Svara

      Bara lite småkorkad käre far ;-). Love you to the moon and back! Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna