VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Knark och sopprötter!

God morgon vännen!
Hoppas att du mår bra. Jag mår sådär för att vara ärlig. Igår vaknade jag upp med 39 graders feber efter att ha hostat mig igenom natten. Eftersom jag har gräsligt mycket att stå i på jobbet var det inget alternativ att stanna hemma i sängen. Jag är så urbota trött på förkylningen jag dragits med sedan nyår och inte blev den roligare av att utöka den med feber och hosta heller. Men nog om det. Nu har jag fått gnälla av mig lite grann.

Inatt har jag i a f sovit något bättre! Jag tryckte nämligen i mig lite knark igår kväll… Faktum är att jag först inte fattade varför jag blev så okristligt trött och började tala osammanhängande. Sedan slog det mig! När jag igår kväll hämtade ut medicin på Apoteket sa ju tanten där att jag skulle vara lite försiktig med doseringen av hostmedicinen eftersom den innehåller morfin. Så det var kanske inte helt begåvat att trycka i sig 1.5 dos Cocillana när jag kom hem.. Så nu är jag inte bara förkyld och febrig, jag är dessutom en sjuk knarkare..

Innan knarket började verka fick jag i a f ihop en riktigt smarrig soppa på ett gäng jordärtskockor som min vän Sandra hade grävt upp i sin trädgård. Jag får erkänna att jag var lite skeptisk innan jag kom på vad jag skulle kunna använda dem till men resultatet blev faktiskt riktigt bra!

2015-03-10 18.29.21

Jag kokade nämligen soppa på de delikata rötterna och jag tycker definitivt du ska testa denna enkla och nyttiga soppa med citronmarinerade räkor om du kommer över ett gäng jordärtskockor!

Det du behöver är följande:
Vitlöksklyftor
Olivolja
Jordärtskockor
Vatten
Salt
Grädde
Mjölk
Vitpeppar
Oregano
Räkor
Dill
Citronsaft

Börja med att skala (eller skära bort skalet om du som jag inte har tålamodet att skala) jordärtskockorna och skär dem i mindre bitar. Skiva ett par vitlöksklyftor och fräs dem gyllene i olivolja. Häll på lite vatten och i med jordärtskockorna. Salta och häll på så mycket vatten att det täcker hela härligheten. Låt koka ca 15 minuter tills jordärtskockorna är mjuka. Under tiden som du kokar rötterna skalar du räkor och pressar över citronsaft och finhackad dill. Blanda och låt stå och dra en liten stund. När rötterna är mjuka mixar du dem tillsammans med vattnet till en slät kräm och späder med grädde och mjölk till önskad konsistens. Salta, peppra och smaksätt med oregano. Tag upp räkorna ur citronmarinaden och lägg dem i en hög i tallriken innan du häller på den varma soppan. Lätt som en plätt och sedan är det bara att njuta av den smakrika soppan!

2015-03-10 19.30.09

Ha en fin dag! Kram Å


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna