VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

En bön och ett recept..

I natt hade jag svårt att sova. Har haft mardrömmar som handlat om döden. Jag tror det är det undermedvetna som fortsätter bearbeta det hemska som skett, även i sömnen.

Ett annat sätt för mig att bearbeta det som för varje timme blir mer och mer verkligt var att åka ut till kyrkan där C kommer vila. Där tände jag ett ljus för henne och knäppte mina händer.

IMG_20150104_110352Foto: Prästen Daniel

Ljusen brann under hela gudstjänsten vilken avslutades med att klockorna ringde för C. Det var fint och vackert.

20150104_104616

När jag, mamma Ann-Britt, Pappa Kent och Carins bror Leif kom ut ur den vackra medeltidskyrkan hade solen tittat fram och på något märkligt sätt värmde den även upp våra sorgsna själar.

PhotoGrid_1420396393402Eftermiddagen har jag tillbringat med Råttan i soffan och avverkat de sista 8 avsnitten av julkalendern. Jag förstår om det låter lite udda men jag har inte missat en julkalender så länge jag kan minnas och därför var det efterlängtat och ett skönt sätt att rensa tankarna.

Ikväll lagade jag en god middag till mig själv och denna vill jag verkligen tipsa om. Snabbt, gott och enkelt. Perfekt när man inte är på topp men ändå vill ha något gott i magen. Det du behöver är räkor (jag tog en näve av ICA:s handskalade på burk), grön sparris (fuskade även här med fryst), finhackad dill, spaghetti och en burk av Arlas färskost med fruktig curry.

20150104_191232

Under tiden som pastan kokar låter du färskosten puttra och sparrisen koka 1.5 min. Blanda därefter i så mycket räkor du vill ha i färskostsåsen och någon matsked dill. Obs! Låt inte räkorna koka, bara bli varma! De blir små och sega om de får koka. Lägg upp på tallrik och servera med sallad, citron och sparris. Supergott och kalasenkelt!

Bon appétit!

IMG_20150104_182156

Trevlig kväll!

Kram Å

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna