VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Recept, hopp och förtvivlan

God kväll kära du! Hoppas att du mår bättre än vad jag gör. Pendlar mellan hopp och förtvivlan. Ska jag gå på festen ikväll eller inte? Jag har i a f tagit en dusch, fått på mig ansiktet och snart måste jag ha bestämt mig. Just nu står jag inför det svåra beslutet glasögon eller linser.. Snacka om i-landsproblem.. Behöver lite hjälp. Vad tycker du?

PhotoGrid_1419790579136

Det är nämligen Nöjesnytt som håller sin årliga vinterfest där de delar ut priser till Årets bästa i massor av olika kategorier. Det vill jag såklart inte missa, särskilt inte som jag ändå är solo ikväll eftersom Hjärtat just åkt till sin pappa.

Igår hade vi en mysig avslutning på julen tillsammans Först Hobbit  på bio, sedan mysmat.

Tim hade önskat sig pilgrimsmusslor till förrätt, så det fick det bli. Faktum är att det är något av det godaste jag också vet. Lätthalstrade i smör… Mums! Jag brukar ha hollandaisesås till men igår kände vi för limeaioli istället.

IMG_20141227_200409

Till huvudrätt serverade jag grillade revben som jag kokat i ett par timmar innan jag glacerade och grillade dem i ugnen. Mycket uppskattat av sonen..

2014-12-27 19.39.38

Jag är ganska dålig på att följa recept och jobbar mer efter Kajsa Vargs devis ”man tager vad man haver” så när jag ska dela med mig av recept blir det lite hipp som happ.

Det här var i a f ingredienserna:

1.5 kg tjocka, knäckta revben. 1 morot, 1 gul lök, 4 vitlöksklyftor, vatten så det täcker allt som du lägger i en stor kastrull och saltar ganska mycket (det krävs MYCKET salt för att revbenen ska ta smak).

Sedan lät jag allt koka på svag värme i c:a 1.5 timme. Köttet är klart när det nästintill faller av benen.

Därefter lät jag dem rinna av en stund på galler innan jag glacerade dem,

I glacen blandade jag olivolja, ketchup, starksöt senap, honung, ingefära, salt och peppar samt ett par pressade vitlöksklyftor.

Pensla köttet väl och swish in i ugnen på 200 grader. Tag ut köttet efter c:a 20 minuter och pensla en gång till och låt dem gå i ugnen ytterligare 20 minuter. Ät direkt för då är de som saftigast!

Det var allt för nu! Trevlig kväll!

Kram Å


Kommentarer


  1. Rita Obst 28 december, 2014 on 20:02 Svara

    Stackare!
    Du kan kanske vara med en stund. Vore synd om du missar festen ikväll. Om du tänker gå vore det kanske bäst om du tar glasögonen så du inte får öroninflammation. Krya på dig, kramis

  2. Rita Obst 28 december, 2014 on 20:05 Svara

    Ögoninflammation skall det givetvis stå!

    • aza 28 december, 2014 on 20:54 Svara

      Tack snälla! Av just den anledningen blev det linser!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna