VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Nyval och historisk avslutning

Du har väl inte missat att det ser ut som att det blir ett extra val till riksdagen den 22 mars? Den 29 december kommer beslutet om extra valet fattas och i början på nästa år är det återigen ”plattan i mattan” som gäller.  Även om kampanjandet kommer genomföras i ett betydligt kyligare klimat än i september så ska det bli roligt att ut och möta väljarna igen som en av dem som står med på riksdagslistan.

Däremot blir det inga nya val till landsting och kommun och som nyvald till Kommunfullmäktige och Tekniska nämnden i Växjö känns det bra att veta att det inte blir några förändringar där.

För några dagar sedan var det avtackning av alla som suttit med i Gymnasienämnden och lämpligt nog genomfördes sista sammanträdet på ”min” gamla Katedralskola.

IMG_20141217_150003

Att komma dit igen känns alltid lite magiskt. Tänk så mycket som hänt sedan man gick där och sjöng om den grönskande framtid. Tänk så lite man visste då men ändå trodde att man visste allt! Det känns som igår men en mycket god vän, som för övrigt gick i samma klass, påminde mig nyligen om att det är sisådär en 25 år sedan jag visade henne det viktigaste av allt första dagen i skolan. Rökrutan.. Turligt nog finns den inte kvar och korridorerna ser inte riktigt ut som för ett kvarts århundrade sedan..

20141217_164236

Efter avslutat sammanträde på Katedralskolan begav sig hela nämnden till mysiga Piazza Teatro för avslutningsmiddag. Det var nämligen en ganska historisk dag på flera sätt. Fr o m nästa år upphör nämligen gymnasienämnden att existera. Gymnasienämnden, Skol- och barnomsorgsnämnden slås nämligen ihop till en ny Utbildningsnämnd.

20141217_174700

Det var med visst vemod vi samlades en sista gång men vi var alla, oavsett partitillhörighet, eniga om att vi tillsammans nått de mål vi haft och därmed gjort ett mycket bra jobb för gymnasieskolorna och eleverna i Växjö.

Vi hade en mycket trevlig stund och bjöds på en massa gott.

IMG_20141217_184801

Jag valde förrätt istället för efterrätt. Det blev carpaccio och lammytterfilé till huvudrätt. Även om jag var proppmätt efter mina båda rätter får jag erkänna att jag sneglade lite avundsjukt på denna cremé brulée..

2014-12-17 18.58.24

Stort lycka till önskar jag den nya Utbildningsnämnden när jag nu går vidare mot mina nya uppdrag.

På återhörande!

//Å


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna