VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vilken cirkus det kommer bli!

, , , , , , , , , , , , ,

Idag har Tim och jag varit och checkat läget inför Cirkus Scotts Europapremiär av Cirkus Scott och Piraterna i Växjö! Världens bästa Linda från Himsel Photography var också på plats och eftersom hon är den grymmaste fotografen jag känner har jag lånat alla bilderna från henne.
 
 

 
Det var självaste Cirkusdirektören Robert Bronett som bjudit in oss och det var med andäktig tysssssstnad som vi tre steg in i det gigantiska cirkustältet, Redan när vi lyfte på tältduken slog doften av nypoppade popcorn och sågspån emot oss och därmed förflyttades jag tillbaka till min barndom och hela kroppen fylldes av förväntningar och spänning. Vi skulle ju nämligen både få titta på genrepetitionerna och visas runt bakom kulisserna. Leendet jag inte kunde göra mig av med sitter fortfarande klistrat i mitt ansikte… tur att jag har öronen som tar emot, annars hade mina mungipor mötts i nacken..
 

 
Efter att ha hälsat på Robert slog vi oss ner för att njuta av de olika numren.
 

 
Det första vi bjöds på var en massa fantastiska flygande papegojor! 
 

 
Vi var helt förundrade över hur Angelica kunde få dessa färggranna fjäderfän att lyda hennes minsta vink!
 

 
Innan det var dags för nästa nummer kunde varken jag eller Tim hålla oss borta från barnens dödshjul…Robert hade tidigare betättat att barn upp till 14 år kunde testa på det i cirkusparken men eftersom jag inte mäter mer än 157 cm ö.h. fick jag dispens..
 
 

 
Tim som nästan har vuxit om mig men har ett par år kvar till 14 var inte sen att haka på. Undrar dock varför han fick åka högre än mig…Månne det bero på tyngdlagen kanske.. Äsch, jag väljer att tro att det var en ren tillfällighet..
 

 
Jag säger bara KOM I TID till föreställningen! En timme innan showen börjar öppnar nämligen cirkusparken som bl a innehåller mini-dödshjulet, karusell, tågbanor, foto/maskeradhörna, trolleri, lära sig gå på lina och jonglera, ponnyridning och ansiktsmålning!
 
Något som jag särskilt längtat efter var att få träffa ”häst-psykologen” Guillaume och hans vackra hästar och jag är så enormt tacksam och lycklig över att Robert ordnade så den önskan gick i uppfyllelse!
 

 
Ord är överflödiga…
 

 
Kärlek, lycka… och lite överraskning…cheeky
 

 
Efter genrep, rundtur och en massa ”bakom kulisserna” snack var jag bara tvungen att ställa frågan ”varför en av Europas största cirkusar lägger sin Europaspremiär i Europas grönaste stad, Växjö”? Robert tvekade inte en sekund med svaret. ”Växjö är en cirkusstad! Det är en stor fördel att det finns en stor cirkusplats mitt i stan och dessutom ligger Växjö helt rätt till i förhållande till Europa och övriga landet eftersom det är så många artister som ansluter från olika länder och olika orter i Sverige. Växjö är en central ort, vilket är någon utav anledningarna till att vi valde att lägga premiären i just Växjö”!
 
Därmed är det bara att konstatera att Växjö numera officiellt inte bara kan titulera sig Europas grönaste stad utan även Europas mesta cirkusstad cheeky! Men visst är det häftigt att vi just nu, mitt i staden, har ett gigantiskt cirkustält med en vajande piratflagg och att 120 personer just nu gör allt för att vi fr o m imorgon ska få njuta av en hejdundrande cirkusshow?!!
 

 
Stort tack Robert och Maria för att jag fick arrangera den fina tävlingen där 100 glada vinnare är speciellt inbjudna till Cirkus Scott och ännu större tack för att ni, Julia och er ”crew” är så fantastiska och generösa människor! Stort lycka till imorgon och på återseende!
 
Cirkus Scott sätter upp sammanlagt 6 föreställningar under 4 dagar i Växjö med premiär imorgon, då även jag, svägisen, Linda (som jag kommer kräva ha även framför kameran imorgon, och våra kids kommer sitta som klistrade vid manegen! Stort tack Linda för alla fina bilder! Imorgon kör vi igen! Fortsättning följer….
 

 
Ps. någon ville inte lämna cirkustältet och letade länge efter sin plats imorgon.. wink
 

 
Ps. igen. Om du klickar på första bilden eller rubriken till detta inlägg finns det massor av fler bilder från Himsel Photography i bildspelet…


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna