VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Ett låååångt inlägg om schlagerkvällen och måånga bilder..

, , , , , , , , , , , , , , ,

Melodifestivalen och ESC är bland det bästa jag vet att följa och när det sänds glömmer jag helt Världen utanför! Vilket säkert framgick ur programmet..
 
Det är väl egentligen inte schlagern som sådan jag är så förtjust i utan mer hela spektaklet. Glitter, glamour och så tävlingsmomentet förstås .. We are all the winners… Dessutom är det ju inte så mycket schlager längre och även om Det gör ont är det en högst naturlig utveckling.
 
Jag är inte säker på att det framgick att det var Semifinal 2 vi följde. Alltså när Loreen kvalade till ESC.
 
Som vanligt var jag i tidsnöd och som tittare måste det verka jättemärkligt att springa runt som en galning och tala om för hunden att ”Matte har jättebråttom”. Faktum är att jag var så stressad att jag t o m glömt bort vad det var jag glömde, Trying to recall… men jag tror det var blommor jag skulle hämta hos Maria på Söders blommor,  http://www.sodersblommor.se/.
Maria hade också fixat det tjusiga blomsterarrangemanget jag hade på matbordet. Självklart med schlagertema ;-)..
 
Mina vänner som jag mötte upp utanför jobbet var:
Anna Bredenlöw. Anna driver tillsammans med sin sambo Hotell Esplanad i Växjö http://www.hotellesplanad.com/ och har en faslig massa andra järn i elden också, hon är lite av Den vilda. Det var Anna som första gången konfronterade mig med att ”en sån som dig gillar man inte”.. Efter det har vi blivit de bästa vänner. Av Anna får man alltid höra sanningen och jag litar på henne till 100 %!
 
Sofia Rådenholt Brennander. Fia är min svägerska och även anställd på ENA Operations www.enaoperations.se ett av de företag jag ansvarar för. Fia har även under många år drivit Babysimmet Vendela men nu är hon föräldraledig och det känns som en Evighet tills hon kommer tillbaka. När programmet spelades in var hon gravid och numera är jag stolt moster till både Elwin 5 år och Molly 3 månader. Många tror att jag och Fia är syskon. Hon och jag är nämligen mycket mer syskonlika än vad jag och min bror, som hon är gift med är..
 
Sofie Hegborn. Sofie är en av mina ”energiboost” väninnor. Faktum är att Sofie och jag mest umgåtts på tu man hand tidigare och vi känner varandra sedan flera år då hon hyrde kontor i samma korridor som mig. Numera är det tyvärr ett Empty room. Sofie har en fantastisk förmåga att entusiasmera, Hon kommer med solsken och vi har fört många och långa samtal om varför vi är som vi är. Vi har nämligen pappor som delar vissa likheter ;-). Sofie arbetar med reklam/kommunikation på egna företaget Nort Wision www.nortwision.se   och som om inte det var nog jobbar hon även deltid för Exir Telecoms.
 
Amalia Digas. Amalia är en av de vänner jag har som kanske är mest olik mig själv MEN vi har också många likheter. Vi lärde känna varandra tack vare en gemensam vän och det klickade direkt, på Just a minute fann vi varandra och jag är så glad För att du finns. Amalia har varit mycket aktiv för Vänsterpartiet och satt tidigare med i Gymnasienämnden. Hon är också gruppledare på Migrationsverket och har själv sina rötter i Grekland. Amalia är en av de mest självständiga och starkaste kvinnor jag känner.
 
Huruvida mina väninnor eller andra tycker att jag är en bitch eller ej kan jag egentligen inte orda om. Däremot pressade mitt inspelningsteam på ganska bra för att få mig att beröra ämnet.. Det blev väl bättre tv på så sätt ;-). Baserat på Annas första kommentar när vi träffades drog jag till slut slutsatsen att det kanske är så… andra kanske tycker det… innan de lär känna mig.. Men vad andra, som inte känner mig, tycker är ju faktiskt ganska oviktigt. Sån E´du, sån É jag, Vem är du, vem är jag??..
 
Tillbaka till schlagerkvällen. Jag började med att överraska tjejerna med en ansiktsbehandling på www. nuna.se (se gärna tidigare inlägg). Efter behandlingen blev alla festsminkade och frisyrerna fixades. Oh vilken härlig dag det blev!
 
Veronica, Lina och Tanja från Salong Veronica (se även här tidigare inlägg) fixade våra festfrisyrer och speciella hårdekorationer hade Maria på Söders Blommor fixat. Just det ja!!! Det var ju dem jag hade glömt att hämta!! Det var mycket attiraljer vill jag lova. Allt ifrån löshår till lösögonfransar!
 
När vi var ombytta och klara hämtades vi i limousine av Björn på Kronlimo www.kronlimo.se. Och innan vi hoppade in i limousinen fick alla varsin goodiebag från http://www.purminerals.se/ med det smink som vi blivit sminkade med.
 
Något som inte visades i programmet var att första stoppet med limon gick till restaurang 4 krogar –vid sjön http://www.4krogar.se/. Uppenbarligen var det mer spännande att visa när jag råkade slå sönder ett av Champagneglasen, vilket jag blev väldigt bestört över och bad chauffören Björn 1 000 gånger om ursäkt och framstod som helt Ding Dong!. Mohammed Al Wali, som är en välkänd profil inom restaurangbranschen, hade fixat en helt fantastisk buffé med plockmat, vilken vi lastade in i limon för att avnjuta hemma innan ESC drog igång! Måste dock tillägga att det kändes något pinsamt att svänga upp med limon utanför 4 krogar och svassa runt med fjäderboa och löshår på ett fullsatt 4 krogar..  Men jag hoppas de som såg oss förstod att vi bara för en stund levde La Dolce Vita.
 
Väl hemma avnjöt vi all den goda maten och när semifinalen drog igång Just nu hade jag förberett med sedvanliga protokoll för poängsättning av ALLA bidrag eftersom det är så spännande att få fram personliga röstningsresultat.
 
Oklart dock om det egentligen var någon mer än jag som insåg vikten av att föra protokoll och utvärdera ;-). Men så är jag ju också en schlagerfascist av stora mått och denna gång var det jag som bestämde. Faktum är att jag tror det var mycket tack vare vårt stora engagemang som Loreen och Euforia gick vidare och slutligen vann hela rasket!!
 
Nähä, nu är det dags att krypa till kojs för Imorgon är en annan dag och Det blir alltid värre framåt natten!
 
Ps. Snälla, snälla. Glöm inte släcka Stjärnorna, även om det är härligt med En stad i ljus vill man ju inte vakna upp i Lågornas sken..


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna