VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Se & Hör – Hemma hos mig

 
I veckans nummer av Se & Hör har man med ett Hemma Hos reportage hos Familjen Södergren Brennander.
 
När Se & Hör för drygt en vecka sedan knackade på dörren var jag just hemkommen från jobbet, stressnivån var på rött och Inez var JÄTTEglad..
 
Jag måste dessutom erkänna att jag bara läser den sortens tidningar hos Frissan så det här med Hemma Hos hade jag inte riktigt koll på. När jag insåg vad det handlade om tackade jag min skapare för att jag till helgen hade varit förbi Söders Blommor och att jag har en man som är mer pedant än vad jag är..
 
Precis som i programmet tillät jag bara fotografering i hall, kök och vardagsrum men eftersom uterummet, vars byggnation mitt under inspelningen i somras var ett inte alldeles lämpligt projekt, äntligen blivit klart fick de även fotografera det.
 
Något kort togs även utomhus och om ni undrar varför jag ser lite spänd ut så står vi mitt i Inez ”bajshörna” där fotografen just trampat i en liten hög, trots min varning innan..
 
Tänkte här kort berätta hur vi inrett vårt hem.
 
Jag är galen i snygga lampor och faktum är att alla lampor i vardagsrummet kommer från Louis Poulsen, vars design jag älskar! Jag har inhandlat lamporna på Växjö eketriska http://www.vaxjoelektriska.se/  vilka också hjälpt mig med placeringen av desamma.
 
Jag tycker dock inte att allt behöver kosta skjortan. Möbler gillar jag att byta oftare och Mio är min favoritbutik i Växjö. Tror faktiskt att alla möbler kommer från Mio, t o m korgmöbeln i uterummet.
 
När det kommer till gardiner är det något jag tar hjälp av från vännerna Sussie och Camilla på Tyg & Design i Växjö. www.tygochdesign.se . Jag blir nämligen på så fruktansvärt dåligt humör av att sy gardiner, så det vill jag inte utsätta min omgivning för. Dessutom blir det MYCKET bättre när Sussie och Camilla fixar det. De vet alltid hur jag vill ha det.
Gardinerna i vardagsrummet kommer från Bantie och heter Korall. I köket och vid spisen har jag Lilla Eden från Spira. Även alla kuddar och mattan i hallen kommer från Spira.
 
På tal om hallen.. Nytt möblemang är inköpt (självklart på Mio) men ej monterat på plats ännu. Ytterligare ett dåligt samvete i mitt liv..
 
En av mina mysigaste och mest användbara ”möbler” är konstbrasan. Vi säljer faktiskt sådana på ENA Operations och själv har jag tre stycken, varav en är en kamin. De ger en enorm mysfaktor och drar inte mer el än två glödlampor. Sätter man på värmen värmer de snabbt upp 30 m2! Inget blaskande med vätskor, det enda som krävs är ett vägguttag. Kommer med fjärrkontroll så man kan sitta i soffan och tända brasan. Är du intresserad kan du mejla oss på [email protected] så skickar vi info och prisuppgifter.
 
Ett fel hade smugit sig in i texten. Jag lagade bl a ginflamberad älgfilé med flädersås i Halv Åtta hos mig, INTE cognacsflamberad oxfile´.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna