VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Varken Hollywoodfru eller Drottning

,

 
”Jaha, så var det dags igen” det var vad min man Danne sa till mig tidigt i våras..
 
Hur hamnade jag då här, i Småstadsdrottningar? För att svara på det måste vi gå tillbaka till 2003.
 
2003 var jag en drömmande småbarnsmamma som mest på skoj sökte till Robinson. Så ointressant och som jag tyckte att jag var då blev jag mycket förvånad när Strix Television ringde upp mig och ville träffa mig. Jag gick vidare till slutcasting men fick istället erbjudande om att vara med i Farmen. Jag tackade ja till att vara utmanare och bodde i vindskydd i skogen, levde på blåbär och torkade mig med löv i baken innan jag slutligen gjorde intåg på Farmen. Dock är det nog ingen som minns mig. Det var nämligen samma år som bl a ”Naken-Janne” var med och eftersom jag inte var det minsta intresserad av att slita av mig kläderna passerade jag nog ganska obemärkt.
 
Efter Farmen satt jag med i Tv4 Sydosts Nyhetspanel på fredagar och det är bland det roligaste jag har gjort. Direktsändning, veckoaktuella ämnen och att framföra min personliga åsikt var något jag verkligen gillade. Tyvärr slutade 4:an sända från Växjö och därmed min tid i Nyhetspanelen.
 
Min son Tim och jag har alltid gillat att avsluta kvällen innan nattning med Halv Åtta hos mig. Tim hade i flera år tjatat på mig ”eftersom min mamma lagar världens godaste mat” att jag skulle söka till Halv Åtta. Slutligen gav jag med mig och skickade en länk till min blogg på Växjönytt.se samt kommentaren ”vill ni ha mig med ställer jag upp”. Det ville de! Jag var först ut och trots 24 poäng kom jag bara tvåa, vilket naturligtvis sved som racksingen för en tävlingsmänniska som mig och jag lovade dyrt och heligt att jag var klar med allt som hade med Tv att göra..
 
Det var naturligtvis dumt, i alla fall enligt min man ..
 
1.5 år efter inspelningen av Halv Åtta hos mig fick jag nämligen ett samtal från produktionsbolaget Snowman. De hade spånat om en ny programidé och den tidigare producenten för Halv Åtta hade uttryckt att jag skulle passa perfekt. Jag blev verkligen helt ställd. Jag var ju klar med Tv och framförallt kändes det fullständigt omöjligt att passa in en tv-inspelning i mitt livspussel.
 
Efter otaliga samtal, mejl och diskussioner med nära och kära gick jag slutligen med på en provfilmning och för att göra en lång historia kort hamnade jag i Småstadsdrottningar som snart börjar sändas.
 
Men varför tackade jag ja? Det kanske jag kommer fråga mig när jag ser resultatet men jag tror faktiskt inte det. Jag har en skön känsla i magen och tror att ni kommer få se en ny programserie som omgärdas av humor, värme och igenkänning. Oavsett om man bor i Växjö eller Haparanda kämpar vi kvinnor med att få vardagen att fungera. Jag tror inte vi är så olika även om jag valt att bjuda in er under några veckor i mitt liv.
 
Att spela in Småstadsdrottningar har varit väldigt roligt och jag känner att jag kan stå för den jag är och det jag valt att visa upp i programmet, men även om det var roligt var det samtidigt väldigt jobbigt. Att ha ett Tv-team i hasorna dygnet runt i flera veckor samtidigt som jobb, hem, familj och uppdrag ska skötas precis som vanligt tär på krafterna. Hade jag varit Hollywoodfru eller Drottning tror jag att det hade varit något enklare… 
 
Välkommen in i en liten del av min värld!


Kommentarer


  1. LM 23 januari, 2019 on 14:32 Svara

    Oj vad det var roligt att läsa ditt första inlägg här, käre värld vilken glöd i pennan och vad mycket roligt du har gjort då och tänk då fram till nu allt som du har gjort.
    Du är en stark och intelligent kvinna!

    • Åza Brennander 24 januari, 2019 on 00:01 Svara

      Men vad roligt att du hittade det! Det har ju gått ett tag sedan jag skrev det och runnit mycket vatten under broarna. Ja herrejissus vad mycket jag fått vara med om. Tack snälla du för dina fina ord. Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna