VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Hämnden är Ljuv och Frestaren Frestas

Man kan lugnt säga att nivån på mina hotellupplevelser varierar kraftigt och om det beror på resesällskapet eller något annat låter jag vara osagt. Efter att inte ha träffat svägisen på flera dagar så tackade jag i alla fall ja till att följa med som bihang till Malmö.

Därför avlämnades Råttan hos bästa Björn vid lunchtid varpå Mimmi Miami rullade mot Malmö med två glada blondiner och en halvfull bag in box.20200128_121241NORMALT när vi är ute och reser tillsammans är BiBen ett givet inslag men svägisen påminde mig vänligt men bestämt om att jag ju slutat med både tisdags och torsdagsvin.

Ve den som frestas och hämnden är ljuv tänkte jag när tog en avstickare till Godisflyget i Skånes Fagerhult! 20200128_183532Efter ett oväntat ”VEM FAN KÖPER EN TURKOS PORSCHE” när vi steg ur Mimmi Miami, en P-bot på 600 spänn och en mellanlandning i en lerpöl har vi nu checkat in på hotellet som bjuder på en tidsresa till 1982.

Men vi är vid gott mod. Jag har godiset, Fia har BiBen och hon har dessutom fixat VARSIN 100 kronorskupong till oss att nyttja fritt i hotellrestaurangen (eftersom hennes rum luktar klorin och mitt gammal tant). Det går bra nu! 😉 //Å20200128_19150520200128_18350420200128_183449

Kommentera

Fasansfullt men Viktigt

Direkt när jag steg innanför grinden tystnade fågelkvittret. Kalla kårar gick utmed min ryggrad och jag kände en djup sorg sprida sig i min kropp.

När jag såg travarna med utslitna skor, för trasiga för att återanvändas, och filtarna vävda av människohår kunde jag inte sluta gråta. Jag trodde att gaskammaren skulle vara värst att besöka men minst lika förskräcklig var byggnaden som användes för experiment på människor som enligt nazityskland inte hade något existensberättigande.20200127_195526Jag ville kräkas då och jag vill det nu när jag tänker tillbaka på mitt besök i Auschwitz, nazitysklands största koncentrationsläger under andra världskriget, dit 1,3 miljoner människor förvisades och 1,1 miljoner dog.

Det totala antalet offer för Förintelsen uppskattas till mellan 11 och 17 miljoner människor, varav 6 miljoner judar och idag är det på dagen 75 år sedan förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades och den internationella minnesdagen för Förintelsens offer.20200127_195327Minnesdagen är till för alla som bekämpar intolerans, främlingsfientlighet, rasism och antisemitism och människor samlas idag över hela världen i en manifestation för att minnas och hedra alla dem som föll offer för nazitysklands galenskap.

Jag kommer aldrig glömma mitt fasansfulla men viktiga besök i Auschwitz och ikväll tänder jag ett ljus för att hedra, minnas och bekämpa onda krafter. Hoppas att du gör detsamma. //Å

Kommentera (2)

Lättare att prata om ANDRAS skit än SIN EGEN

Helgen som snart är till ända har bjudit på mycket reflektion och rekreation. Reflektion över vad som är viktigt och betyder något på riktigt.

Vänskap är något jag funderat extra mycket på och hur tacksam jag är över att ha många goda vänner. Vänner som gillar mig trots mina fel, brister och accepterar våra olikheter. Vänner som både kan ta och ge en ursäkt samt vara överens om att vi inte är överens utan att det gör vänskapen mindre för det.

En av mina närmaste vänner brukar säga att några av de egenskaper hon uppskattar mest med mig är min självinsikt, min ärlighet och mitt rättspatos. Fina ord som jag ödmjukt tackar för även om de två sistnämnda har en förmåga att sätta mig i klistret ibland.

 Något av det absolut värsta man kan utsätta mig för är nämligen att påstå att jag eller någon jag litar på inte talar sanning. Det i sin tur gör att jag kan stånga mig blodig för att bevisa oskuld och sannolikt är det lite av syftet med detta inlägg, hur patetiskt det än kan låta.20200126_191140Nu till pudelns kärna. Det händer att jag får höra att jag skapar drama och intriger. Att detta tillskrivs mig är ganska nytt för mig och det gör mig ledsen. Särskilt eftersom de som de som känner mig väl påstår att jag skapar allt annat än just drama och intriger, även om jag är långt ifrån ofelbar.

Någon sa att anledningen till att jag tillskrivs dessa mindre smickrande egenskaper sannolikt kan bero på att jag är för tak och tydlig. Att jag ”tvättar min byk offentligt” när jag skriver om hur jag mår, Trollets trakasserier, relationsproblem, et c. Eftersom många tycker det är lättare att prata om andras skit än sin egen blir därför min byk något man hellre pratar om än sin egen. 20200126_191125För ”skojs” skull har jag googlat lite på drama och intriger och intressant är att Intrig bl a betyder listig plan, komplott och sammansvärjning. Borde inte det innebära att det är den som pratar, lägger sig andras liv och försöker få med andra i att tycka si eller så om en annan människa är den som står för dramat och intrigerna??

En riktigt slipad dramaskapare lyckas tyvärr allt för ofta få med sig fler och sedan är drevet igång med skitsnack, exkluderande och en förening i att vara emot någon men med i gänget.

Jag är långt ifrån ofelbar och hamnar definitivt i konflikt med dem som står mig nära, vilket jag tror att många likt mig gör ibland. Men någon intrigerande dramadrottning det är jag inte, i alla fall inte enligt testet jag hittade HÄR.

Är du? //Å20200126_175023

Kommentera (16)

Bättre att längta än att ha för bråttom

Man saknar inte kon förrän båset är tomt sa ofta min salig farmor. Min ömma moder har alltid sagt att det är bättre att längta än att ha för bråttom. Visdomsord från två kloka kvinnor som båda är mina största förebilder på många och olika sätt. Det jag vill ha sagt med att citera mamma och farmor är […]

Read More

Blåmusselsoppa med vitt vin, lättgrädde och få kalorier

Igår hände något särdeles sällsynt. Tonåringen ERBJÖD sig att fixa hemgjord Skagenröra till fredagsmyset, något jag såklart inte tackade nej till! Ända sedan Tim var liten har vi haft våra”skaldjursfredagar” och igår var inget undantag. Färska räkor och blåmusslor stod på menyn och tanken var att göra en enkel musselsoppa eftersom Tim har ett par […]

Read More

För att få de senaste uppdateringarna