VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Ett stort steg för mig som Mamma men ett litet steg för Mänskligheten

Plötsligt händer det och det efterlängtade sms:et som löd ”kan jag komma nu och sova över” dök upp på displayen. Jag svarade blixtsnabbt, för satan i gatan vad jag har längtat efter den frågan från den som nu och för alltid kommer betyda mest för mig på den här planeten.20180815_195207Om du följer mig på Instagram kanske du såg vem som blev minst lika lycklig över Tims oväntade entré som jag igår kväll? Älskade Råttan, som betyder lika mycket för Tim som han för henne, satt och väntade vid dörren 45 minuter när jag uttalat orden ”snart kommer Tim” efter att jag lurat sonen att han inte fick komma på en timma.

Svepskälet var att vi skulle ut med Inez i skogen, varpå Tim svarade ”men det regnar och åskar ju” och jag replikerade ”det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder” samtidigt som jag arrangerade soffkuddarna perfekt och sprang fram och tillbaka som en yr höna medan Tobias lugnt pussade mig på pannan och tog ett varv med dammsugaren.

Sanningen var ju den att jag ville hinna tända alla ljus, puffa alla kuddar, dammsuga bort sanden i hans rum som använts som bagagerum under sommaren, sätta på musik som han gillar och börja förbereda maten..20180815_142801Som av en skänk från ovan hade jag nämligen planerat att steka biffar på 2 kg köttfärs och bjuda på färskpotatis med brunsås, saltgurka och rårörda lingon. Något jag ville imponera på Tobias med och något av det som Tim gillar mest av allt (han satte för övrigt i sig 10 biffar och en halv kastrull potatis)!20180815_142940 Tyvärr har jag inget recept att dela med mig av utan går mer på känsla (just nu undrar jag för övrigt varför jag över huvud taget låter detta inlägget handla om köttfärsbiffar istället för hopp och kärlek men det är kanske för att jag anser mig bättre på matlagning än relationer).

Till 2 kg köttfärs rev jag en gul lök fint, pressade tre vitlöksklyftor, blandade ca 0.75 dl ströbröd med 1,5 dl mjölk, 2 ägg, svartpeppar, salt och oregano. Sedan satte jag sonen på att knåda ihop allt innan jag formade biffar som jag stekte hastigt i smör och lät gå färdigt i ung på 175 grader innan servering. Såsen gjorde jag på 3 dl vispgrädde och ett par msk Maizena direkt i stekpannorna, i vilka jag fräst lite vatten tillsammans med någon msk kalvfond innan. När såsen nästan var perfekt klickade jag i ett par matskedar röd vinbärsgelé och köttspadet från biffarna i ugnen innan jag vispade som en besatt för att den inte skulle skära sig…20180815_142853 Åter till tonårskonflikten. Eftersom varken Tim, jag eller Tobias tycker att det är särskilt roligt att det spekuleras i hur Tobias skulle skuffat bort Tim från vår familj, att jag skulle strunta i Tim samt att Tim och jag skulle ha en olösbar konflikt gjorde den ”förlorade sonen” ett undantag idag och lät sin förskräckliga moder föreviga OCH publicera bilder på oss tillsammans.

Därmed hoppas vi alla att det blir slut på spekulationerna. Vi älskar varandra men behöver hitta lite nya former för att få vår relation att fungera, Tim och jag. Jag måste förmodligen inse att han inte är 10 längre och han behöver inse att med ålder kommer ansvarstagande.
20180815_142340 Men vi tar ett steg i taget och jag känner att vi gör det på helt rätt väg.. Gårdagens oväntade nattgästande var för mänskligheten må hända ett litet steg, men ett stort steg för mig… //Hoppfulla Mamman

Kommentera (15)

Annons

Vårt Rättssamhälle KOLLAPSAR och vi måste ANSVARSUTKRÄVA NU

Det svenska samhället bygger på lag och ordning som skapar trygghet och struktur för oss alla som bor och vistas här. Men nu känner jag att denna ordning som jag har växt upp i är hotad. Allt fler beskrivningar om brottslighet och laglöshet som inte förekom under min uppväxt har blivit vardag. Hur ska vi återskapa ett tryggt, säkert och rättvist Sverige som bygger på dess lagar och att staten åter har kontroll och återtagit de ”laglösa” områdena som nu breder ut sig i vårt land?20180814_184914Jag sitter inte inne på svaren men T och jag har pratat mycket om detta den senaste tiden och är allvarligt oroade över den samhällsutveckling som sker och dessutom tämligen övertygade om att det inte räcker med att bara instämma i att det är för jävligt att man inte längre kan parkera sin bil utan att den står i lågor eller gå hem genom staden utan att känna oro.

Nej FLER måste ta ansvar. Polisens resurser räcker inte till och samhället är på väg mot laglöshet och otrygghet om inget bryter utvecklingen! Stor del av samhällets resurser avseende allmän ordning och säkerhet läggs på sk. ”no go zoner” och gängkriminalitet.

När jag växte upp FANNS det inte ens något som kallades ”no go zone” och hur 15-åringar kan få tag i något som tydligen kallas ”bangers” är för mig ett mysterium. När det kom till gängkriminalitet var det alla pratade om moppegänget som ”burnat” utanför ICA och gud förbjude, pekat finger åt någon surkärring (eller ful gubbe).20180814_185223Om mina föräldrar ens misstänkt att jag eldat själv i öppna spisen när jag var 15 år hade det blivit ett fasligt väsen med utegångsförbud som konsekvens. Så min tanke är var i helvete finns Föräldrarna till Förövarna när deras tonåringar springer runt maskerade och förstör andra människors liv??? Undrar föräldrarna ens varför deras tonåringar inte är hemma på nätterna och luktar brandrök vid frukosten? Förmodligen inte…20180814_185413Sedan har vi den andra sidan av myntet, d v s Rättsvårdande Myndigheter (vars uppgift är att lag och ordning samt rättssäkerhet råder) och den Politik som tillåter denna samhällsutveckling…

VARFÖR sätter man inte hårt mot hårt gentemot ungdomarna och deras föräldrar? Mitt råd är att dra igång vattenkanoner, ladda med gummikulor och elpistoler samt andra icke dödliga vapen och stoppa ungdomarna som kommit på glid. Fånga in dem, fråga var de bor och kör hem med dem till mamma och pappa som får stå till svars för vad deras hjärtegryn kostat vårt samhälle och de människor som lever här om det inte funkar måste de omhändertas. Punkt slut. //Å

Ps. Måste bara få tipsa om ett klipp ifrån Västra Frölunda i morse. Om du någonsin tvivlat på hur det som händer i Västra Götalandsregionen just nu påverkar vanliga människors vardag kan du sluta upp med det efter att ha kikat på DETTA.

Kommentera (12)

Annons

Min FULA Gubbe

Just tillbaka från en långpromenad i skogen med Råttan och T slog jag mig ner med mobilen i soffan och blev faktiskt lite full i skratt trots det högst otrevliga meddelandet från typ ”the one and only” som sprider dynga på mitt Instagramkonto. För i relation till vad de boende i Frölunda just nu utsätts för är trakasserierna mot mig och Tobias mest skrattretande.

Återkommer för övrigt senare om hur jag ser på vårt kollapsande rättsväsende eftersom jag själv börjar få betydande erfarenheter utav det och anser att ANSVARSUTKRÄVANDE är ett MÅSTE mot Förövarna, Vårdnadshavarna (i de fall förövarna är minderåriga), Rättsvårdande Myndigheter (vars uppgift är att lag och ordning samt rättssäkerhet råder) samt den Politik som tillåter denna samhällsutveckling.20180813_195200 livet.love.2018 som hen kallar sig på Insta vidhåller att jag är äcklig men har nu även adderat att T är en ”ful gubbe”. Jag håller inte med…

Gällande relationen mellan min son och mig kan du läsa vad jag nyligen skrev om den här. Uppenbart har livet.love.2018 en helt annan syn på den än vad jag och min familj har.20180814_103021 Ja HERREGUD säger jag bara. Undrar egentligen hur mycket kärlek den där livet.love.2018 har i sitt liv som ORKAR hålla på..? Min känsla är att det är en ganska trasslig och ensam figur som lider stor brist på glädje och kärlek.

Min kärlek till T är dock extra stor idag. Han har nämligen ÄNTLIGEN varit hos bästa Sara på Salong Ego och gjort en makeover från grottman till gentleman. Inte för att han var en ”ful gubbe” tidigare men nu är han verkligen SKITSNYGG i mina ögon!

En härlig dag med massor av kärlek önskar jag dig (och livet.love.2018 som verkligen kan behöva det). Puss och kram! //Å20180813_19523520180813_195259

Kommentera (2)

Annons

Veckans BROTT – Fler BEDRÄGERIFÖRSÖK och JÄVELSKAP mot oss

Jag hade det på känn, att det skulle vänta någon obehaglig överraskning när jag kom hem. Jag hade tyvärr rätt. I snart fem veckor har jag befunnit mig på resande fot, bortsett från EN natt när jag var hemma och packade om väskan. Därför var det grymt skönt att landa i de småländska skogarna bland […]

Read More

Annons

Förväntningar och Verklighet går sällan hand i hand

Sista kvällen i Marbella bad jag T boka restaurang till oss. Han undrade vart jag ville gå och jag svarade ”överraska mig honey” Och överraskade mig gjorde han STORT!!Innan vi traskade iväg till kvällens upplevelse sippade vi nöjt på varsitt glas bubbel och såg solen försvinna ner bakom La Concha.Jag var såklart jättenyfiken på vart […]

Read More

För att få de senaste uppdateringarna