VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Inte Smart, Sura Pengar men ett gott Recept

Jag har ofta funderat över varför Stockholm töms på ”urinvånare” sommartid. Nu förstår jag.. Vi var nämligen tillbaka i vår vackra huvudstad för en mellanlandning och där var det verkligen OLIDLIGT varmt.received_10156574634922090Stackars Råttan, som normalt besväras enormt av värmen håller på att flåsa sönder sig, i Tobias takvåning var det nämligen säkert 40 grader igår, så hon sökte lite svalka på stenplattorna på toaletten och i Djurgårdsbrunnsviken med Theo. I de lägena önskar man inget hellre än en kall källarvåning och ett ösregn..20180718_184519Om jag hade varit lite smart hade jag såklart tagit med mig min stora AC, som jag ändå inte använder, eller åtminstone en av bordsfläktarna. MEN det var jag inte och Tobias konstaterade snabbt att det är slut på fläktar i hela Stockholm men att man kan sätta upp sig på väntelista..20180719_111857Dock är vi redan på väg mot nya äventyr och har redan lämnat innerstaden. Chansar på att det är svalare när vi återvänder.

På tal om inte smart… Sjukt sura pengar för att både T och jag utgick ifrån att den andra löst biljett när vi parkerade bilen igår..20180719_114109Tur därför att vi ”sparade” pengar på att äta hemma igår.

Killarna fick välja och det blev köttfärssås med spaghetti. Just denna köttfärssåsen vill jag tipsa om ifall du är trött på grillat (om man nu kan bli det).

Jag kallar den Ing-Maries orientaliska eftersom min första ”svärmor” brukade bjuda på den. Superenkel men ändå lite annorlunda och mycket god, så här kommer receptet!20180718_214944Ing-Maries Orientaliska Köttfärssås
500 g nötfärs
1 stor purjolök
3 dl vispgrädde
4-5 msk kinesisk soya
Grovmalen svartpeppar
En gnutta salt
Gör så här: Strimla purjolöken ganska tunt och skölj den noga i ett durkslag. Fräs purjon tills den är mjuk och stek därefter köttfärsen i lite smör. Blanda purjo och köttfärs. Tillsätt vispgrädde och soya. Låt puttra några minuter och krydda med salt och svartpeppar. Servera med spaghetti, en sallad och parmesanost.

Smaklig spis! //Å

Kommentera (2)

Annons

Även solen har sina fläckar – Pinsamt värre

De där mobiltelefonerna är ett återkommande gissel i min och Tobias relation och jag är hundra procent övertygad om att JAG är den som har koll på mobilen.20180719_124813Några exempel…

  • Det går nästan aldrig nå Tobias på hans mobil eftersom den nästan alltid är på ljudlös eller försvunnen
  • Sms läser han ytterst sällan eftersom han han inte hör när han får dem och föredrar messenger
  • Hans headset är alltid försvunnet eller trasigt
  • När han väl hittat sitt headset pratar han JÄTTEHÖGT eftersom det inte fungerar så bra
  • Alla hans appar ligger huller om buller trots att jag upprepade gånger städat upp åt honom
  • Enda gången han INTE har mobilen på ljudlös är när vi sover och då plingar och plongar den alltid när man sover som bäst.20180719_124642Listan kan göras längre och jag har lärt mig leva med ovanstående små bekymmer i vår relation genom att FÖREKOMMA. Numera frågar jag nämligen alltid om han satt på ljudet innan vi skils åt och jag misstänker att jag kan behöva nå varandra innan vi ses igen. Jag har dessutom som regel att dubbelkolla att han satt mobilen på ljudlös innan vi somnar och det funkar faktiskt ganska bra.

Men även solen har sina fläckar… I morse klockan 06.15 drog nämligen alarmet för jobbvecka igång med full kraft och instinktivt slängde jag ut en rak höger mot stackars T som direkt började fumla efter sin mobiltelefon för att stänga av. Men nu var det ju inte han som missat att inaktivera larmet. Det var JAG!

Pinsamt så det förslår och jag kan lova dig att jag har bett om ursäkt på alla tänkbara sätt. Kram Å

Kommentera (3)

Annons

Jag Ljuger och Trakasserar – Gränsen är passerad och Bollen är i rullning

”Richard”, här kommer det svar du har traktat efter…

Uppriktigt så undrar jag om du bara är en blåst kille som blivit fullständigt förd bakom ljuset eller om du är dum på riktigt?! Vet du inte Trollet du påstår dig leva med är åtalad för ofredande av både mig och Tobias? Att åklagaren har bedömt att bevisningen mot henne är så stark att målet ska upp i domstol för brott mot mig och Tobias. Att hon ”önskar oss all kärlek” är därmed liiite svårt att greppa…thought-2123971_1280Trollet skrev följande tidigare i veckan, i en kommentar som inte gick igenom eftersom jag blockat henne här: ”Jag har aldrig kontaktat dig. Aldrig ringt eller skrivit, kommenterat, Ingen gång alls. Jag har sett dig en gång, och du mig. Lev ditt liv som du vill.”

HERREGUD ”Richard”, tror du att Trollets trakasserier är något som jag, Tobias och åklagaren hittat på? Det krävs ju oerhört mycket bevisning för att åtal ska väckas. När du skriver ”ser med glädje fram emot de rättegångar som nu lär bli även mot dig” känner jag ändå ett liten strimma hopp i att du någonstans långt därinne förstår att det är hon som står åtalad, inte Tobias och jag.trolletttDu skriver att jag har ”torka på nyhetsflöde, att jag ljuger för att skapa intresse och att jag trakasserar er öppet i media” samt att jag ”gått över gränsen och att allt är anmält till Polisen”.

För det första har jag semester och det händer så himla mycket härliga och spännande saker i mitt privatliv att nyhetstorka är det sista jag lider utav. Att jag ljuger har ju både du och din käresta påstått under lång tid så det borde väl i så fall definitivt inte ha något nyhetsvärde eftersom ni skrivit det här tidigare? Märkligt också att ni anser att Jag trakasserar Er.. Det är ju Ni som kontaktar mig på olika sätt, inte jag som skriver till er. Så sent som igår bad du denna ”häxa och patetiska parasit” att ringa upp dig, du och Trollet skriver förskräckliga kommentarer här och för inte länge sedan ringde Du mig till mitt arbete och var mycket hotfull.20180717_111855Än en gång anklagar ni mig för att ha ”gått över gränsen” och ”satt bollen i rullning”? Vilken gräns och vilken boll? Menar du den ni passerade för länge sedan? Och på vilket sätt skulle jag ha passerat någon gräns eller satt en boll i rullning? Jag hörsammar ju bara din begäran om att våga lägga ut det du skriver och du skriver t o m att du ”verkligen ser fram emot nästa inlägg”?

Avslutar med att citera dig ”Låt rätten avgöra!”.. //Å

Kommentera (12)

Annons

Omvägen via Torekov stillade mitt begär

Sitter i bilen norrut och konstaterar att Småland inte lär brinna upp. Här ösregnar det nämligen och det känns faktiskt helt okej efter gårdagens tryckande värme. Någon som däremot verkar brinna i alla ändar är ”Richard” som fullständigt gick bananas i förra inlägget och jag kommer besvara hans galna påhopp senare.Innan vi lämnade Skåne igår […]

Read More

Annons

Säg den Lycka som varar – Trakasserierna fortsätter

Tobias och jag har våningssängar till trots haft några helt underbara dagar tillsammans på tu man hand. Att vi lyckades pricka in både Victoriadagen i Borgholm OCH starten på tennisveckan i Båstad var faktiskt bara tillfälligheter men mycket trevliga sådana.Men när man är som lyckligast verkar det som om något eller någon måste hälla smolk […]

Read More

För att få de senaste uppdateringarna