VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Nuläget tre veckor efter Operationen

Jag har lite svårt att bestämma om dagens bästa är att sonen skottade eller att den förskräckliga sårskorpan över cellförändringarna på överläppen ÄNTLIGEN har lossnat så att jag sakta men säkert börjar se lite normal ut.20190221_164626Blåmärkena efter operationen bleknar ju också mer och mer för varje dag och konstigt vore såklart annat eftersom det nu gått exakt tre veckor sedan jag gjorde mitt ansiktslyft på Reformkliniken.

Ärren läker också fint även om de fortfarande är ganska röda men om du minns hur många stygn jag hade tycker jag det är ett under att det redan ser så fint ut som det gör.20190221_164525  Jag är lite irriterad precis vid ingången till öronen men jag har mig själv att skylla. Trots instruktioner om att undvika hörsnäckor har det blivit lite för många timmar med sådana. Men det går ju inte att prata i högtalartelefon på skogspromenaderna och att bara lyssna på fåglarna är inte riktigt min grej..20190221_165643Men idag har jag faktiskt varit snäll mot öronen och klarat av att undvika telefonen hela dagen. Man får ju prioritera och spara sig för ett samtal med Kärleken ikväll (på högtalarläge). 😉
20190221_164545Jag är verkligen jättenöjd med att jag verkligen genomförde operationen för att korrigera det som blev fel på den förra kliniken. Och jag är väldigt förtjust i min ”nya” käklinje utan skinnflärp, trots blåmärken och svullnad.20190221_165643Tydligen kan svullnaden sitta i ganska länge och jag känner väldigt väl hur den förvärras framåt kvällen, särskilt om jag inte vilat tillräckligt mycket under dagen.

Men idag har jag tagit det extremt lugnt och faktiskt inte varit utanför dörren eftersom inte ens Råttan ville ge sig ut i snöslasket. //Å

Kommentera

Annons

Tvära kast

  Det är verkligen tvära kast. Igår var det solsken och plusgrader och nu har det börjat snöa. Tur att jag har hjälpreda som kanske kan övertalas att ta ett tag med skyffeln mot en extra god frukost framåt lunch när han sannolikt behagar vakna..20190221_085737I Marbella var det 17 grader igår och en dag som denna känns det extra härligt att veta att lägenheten snart står klar och vi kan påbörja inredningen utav den.

Hittar massor av fina, prissänkta varor på nätet. Högst oklart dock på om det är möjligt att få leverans till Marbella, men visst känns väl Campadre lite spanskt? Compadre betyder ju kompis och det är ju nästan samma tänker jag.. 😉 //Å 

This post contains adlinks from Adviral1.Påslakanset / 2. Kudde / 3. Kudde / 4. Tilde Vas / 5. Stol Martinsen

Kommentera (6)

Annons

Fråga bara om du orkar lyssna

Pratade med en vän tidigare idag och frågade hur hon mådde. Hon svarade ”har du tid att lyssna?”.

Vi konstaterade dock att det är mer regel än undantag att frågan ställs utan en tillstymmelse till att frågeställaren faktisk VILL veta svaret. Särskilt om det inte bara är ett kort ”tack bra”.

Är svaret ”jo jag mår superbra och känner mig fantastisk!” då kan svaret uppfattas FÖR bra och skapar snarare misstänksamhet över att det ligger en hund begraven än glädje över att någon annan kan känna sig fantastisk.

Är svaret ”tack, men det är faktiskt inget vidare” börjar ofta frågeställaren skruva på sig, flacka med blicken och det är inte helt ovanligt att den en kort stund, efter att ha replikerat ”oj, vad är det då?”, tittar på klockan och behöver rusa vidare.20190220_175210Kvällens reflektion. Har du inte tid att lyssna är det bättre du låter bli att ställa frågan så kan vi prata om väder, vind och andra saker istället. För mår man dåligt blir man bara ledsen när man upplever att man skrämmer bort vänner och bekanta om man svarar ärligt på frågan hur man mår.

Idag har det varit en helt okej dag om du undrar ;-). Den startade och slutade med långpromenader i solskenet tillsammans med Råttan och jag har även varit på skön och välgörande LPG hos Edina på Kolibri Studio.20190220_130903Även sonen hälsar att han mår mycket bättre efter gårdagens operation med följande svimningsanfall och tackar för all omtanke.

Faktum är att han var så pass piggelin när han vaknade framåt lunch idag att både övningskörning och fiske har hunnits med.

En gädda på 2 kilo drogs enligt fiskaren själv upp på andra kastet och kastades tillbaka i sjön. 20190220_175033Skönt tyckte jag som varken är förtjust i att rensa eller äta gädda..

En härlig kväll önskar vi dig. Nu ska jag laga mysmat till min storfiskare och mig. //Å

Ps. Sugen på något annat än gädda? Bläddra ett inlägg bakåt till supergott recept på skaldjurslasagne.

Kommentera (4)

Annons

Veckans lillelördagsrecept – Skaldjurslasagne

Nu när jag mest går hemma och jobbar på mitt mående tycker jag det är extra roligt att testa nya recept. Matlagning har ju alltid varit ett av mina största intressen men i vardagsstressen är det ju inte alltid helt lätt att få ihop ekvationen nytt, gott och nyttigt. Men sedan jag ordinerades lugn, ro […]

Read More

Annons

Ännu en Operation och ett Svimningsanfall

Jag trodde faktiskt att det skulle räcka och bli över vad gäller operationer och hudförändringar på ett tag men idag var det dags igen. Det enda positiva på den fronten just nu är att den fula pansarskorpan över cellförändringarna på överläppen har börjat lossna i kanterna och blåmärkena efter operationen börjat blekna… Men denna gången var […]

Read More

För att få de senaste uppdateringarna