VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

FÖR MÄRKVÄRDIG kan man aldrig vara

Jag har en märkvärdigt märkvärdig vän som jag valt att kalla Mrs. X. Vi skriver till varandra och pratar ibland i telefon men vi har inte setts på över 10 år och på den tiden kände vi knappt varandra.

Trots att vi egentligen inte känner varandra känner vi igen varandra i så mycket Mrs. X och jag. Hon drabbades nämligen också av utmattning och har stöttat mig massor i min.

Hon skriver så mycket klokt så för ett tag sedan bad jag henne gästblogga här hos mig ibland. Idag fick jag en första text av henne och jag instämmer. Ärlighet är nyckeln till så mycket och för märkvärdig kan man aldrig vara! //Å 20191005_143041 ”För nästan exakt ett år sedan var jag med om en allvarlig ridolycka. En olycka som, om jag hade varit ensam, hade kunnat kosta mig livet. Om jag varit ensam hade jag förblött till döds. 

Igår nåddes vi även av den sorgliga nyheten att Marie Fredriksson gått bort. Så många människor hon berört under sin karriär och nu har hon lämnat alldeles för tidigt. Det gör en påmind om att livet är oss verkligen bara till låns. Det gäller att ta tillvara på det. Och på varandra. Må bra, gör det bästa av livet, av varje dag, var lycklig, var glad……vi har alla hört de glada tillropen och klyschorna.microphone-933057_1280 Jag om någon vet hur svårt det är att vakna på morgonen och bestämma sig för att vara glad. Att befinna sig i en situation eller få höra något som man VET gör en glad, men känslan glad infinner sig inte. Det är om möjligt ännu svårare. Allra svårast är det att beskriva för någon annan. Jag vet att jag är glad, men jag kan inte känna det. För det är så utmattning fungerar. 

Så tillbaka till det där med att ta tillvara på livet……

Haft mycket tid i bilen idag och lyssnade då på en av Marie Fredrikssons sånger och en av de vackraste sånger jag vet. Ännu doftar kärlek. Den säger så mycket…..den säger mycket om kärlek, men också om rädsla att inte räcka till, rädsla att inte bli älskad, rädsla att den du älskar mest inte besvarar det du känner.Far Och Son, Promenader, Kärlek, Barn
Tankarna går till de som betyder allra, allra mest för mig och jag brister ut i gråt. Gråt för att jag inte kan stå ut med tanken att förlora någon av dem, gråt av tacksamhet över att de finns…..över att de fortfarande finns kvar. Trots att jag varit långt ifrån en bra vän, eller hustru för den delen, under min sjukdomstid (utmattning). 

En av de som står mig närmst är en vän. En vän som aldrig lämnat min sida för en enda sekund och hon är också den som lärt mig oerhört mycket på den korta tid vi känt varandra. Från första stund förklarade hon för mig att något av det som var viktigast för henne var ärlighet, tillit och förtroende. Och aldrig har det varit så lätt att vara någons vän för hon gav mig ett ”fusk”, hon gav mig direkt koden för hur vi skulle lyckas med vår vänskap. Ärlighet, tillit och förtroende. Och aldrig har det varit så lätt att älska.honesty-wallpaper-2593757_1280Hur kan då kärlek och nära relationer ibland tyckas vara så svårt. Ärlighet. Jag är övertygad om att svaret är ärlighet. Sanningen är vad den är oavsett om vi väljer att vara ärliga och rättfram eller inte. Jag lindar kanske in sanningen, förskönar den, ändrar den en smula….eller kanske till och med undanhåller den. Ibland med den godaste av intentioner, men vi gör oss själva en björntjänst. VARJE GÅNG!

För mina tankar, känslor och förhållningssätt ändrar sig oavsett hur jag väljer att hantera sanningen. Jag kanske låter bli att vara ärlig eller säga sanningen för att inte såra eller med risk för att göra dig besviken eller ledsen.  Men det är alltid bättre att riva av plåstret snabbt för vår relation kommer att påverkas och ändras oavsett. För jag vet vad sanningen är och den kommer att påverka mig och hur jag agerar och förhåller mig till verkligheten och till dig. Det enda jag gör är att snuva dig på möjligheten att förhålla dig till densamma så att vi tillsammans kan fortsätta färdas i samma riktning, om jag inte är ärlig.Karta Över Världen, Kompass, Antik, Navigering, RuttMin mormor sa alltid; ”Sanningen kommer alltid fram. Det är bara en tidsfråga”. Mormor var klok….

Så ett fantastiskt bra sätt att ta tillvara på varje dag och de dagar på jorden som vi fått till låns är att göra ärlighet till vår bästa vän. Att vara ärlig mot andra men framförallt mot dig själv. two-2748358__340Min vän och jag försöker uppmärksamma de saker vi tycker är märkvärdiga i både vår relation och vår vardag. Att kunna skritta ut våra hästar två timmar i skogen och prata om livet under tiden  – det är märkvärdigt.

Att få ligga på varsin soffa, framför brasan med en kopp kaffe och inga tider att passa – det är märkvärdigt.

Att få ett godmorgon meddelande varje morgon från sin bästa vän – det är märkvärdigt. Att ha en vän som alltid är ärlig – det är märkvärdigt.” //Mrs X

Kommentera

Förberedelserna är det absolut bästa

”Julen har alltid varit min absoluta favorithögtid. När jag var barn firade vi jul hos mormor och morfar och de lyckades alltid skapa en alldeles underbar julstämning. Julmusiken stod alltid på i bakgrunden och jag minns det härliga slamret från förberedelserna i köket innan maten serverades.
20191114_143950 Ända sedan jag var barn har jag varit med mormor och morfar i köket när de lagat mat och just därför kommer många av bokens recept från deras jular. Doften av saffran, griljerad julskinka och stekos från julköttbullarna är det bästa jag vet. Men det är egentligen inte själva julafton jag gillar mest utan alla förberedelser. Jag skulle t o m kunna säga att förberedelserna är det absolut bästa med julen!”

Texten ovan hade kunnat vara skriven av mig eller sonen, med den lilla skillnaden att det är att jularna med Tims mormor och morfar som beskrivs. Därför rös jag av välbehag när jag läste förordet i den fina boken ”Jennys Jul” som jag nyligen fick av min duktiga vän som driver Nordens största mat- och bakblogg, ”Jennys Matblogg”.
20191114_144121Boken är verkligen underbar och en fantastisk inspirationskälla för den som planerar adventsmys, glöggmingel, julbak, julbord eller har tröttnat på traditionella pepparkakshus.
20191114_144020Jennys Jul bjuder på ett 80-tal härliga recept på både mat, bak och godis. Boken får bli dagens julklappstips och du hittar den bl a HÄR. Lycka till med julstöket. //Å20191114_145622

Kommentera

I annonssamarbete med Adviral

Håller mig för Skratt ikväll

Ikväll ser jag inget rolig ut och värre har jag hört att det kommer bli. Eller egentligen är det kanske just rolig jag ser ut när jag tänker efter… Jag liknar nämligen mer Gubben i Månen än mig själv när jag tittar mig i spegeln men har lätt att hålla mig för skratt..

Orsaken till mitt svullna anlete är att jag kört laser på Växjö Medical Center för att bli av med brustna kärl och jag ser redan stor skillnad! Tidigare har jag testad sk. IPL utan häpnadsväckande resultat men så är ju IPL inte heller någon riktig laser, som de Doktor Tore använder, utan bara en sorts blixtlampa.

Jag (och personalen på Växjö Medical…) har tagit massor av före-bilder som jag tänker visa dig när svullnaden (och några blåmärken) lagt sig. Under tiden får jag förlita mig på heltäckande foundation och bra sminkborstar.20191210_175757 På tal om bra sminkborstar borde ALLA som sminkar sig satsa på ett set med sådana. Själv har så länge jag kan minnas använt olika borstar till ansikte, ögon samt bryn och självklart inte samma borste till olika skuggor, krämer och puder!

Detta leder mig osökt in på dagens julklappstips som består av Hickaps Classic Complete Set. En full uppsättning veganska borstar med högkvalitativt syntetiskt borsthår!

Pulver, krämer och flytande produkter lägger sig på huden utan att absorberas, men med en bra borste kan du jobba in dem i huden, därför räcker produkterna längre.20191209_153226Ytan på borsthåren är också antibakteriellt behandlad, det gör det lättare att rengöra penslarna och hålla dem fräscha länge. Tvättar dem gör du bäst med tvål eller diskmedel innan du låter dem lufttorka på en handduk.

Just nu får du en exklusiv rabattkod hos HICKAP! Koden är HICKAP15 och den ger dig 15% rabatt på ALLT på hemsidan, även rea! Koden gäller till den 11:e december så det är ett perfekt julklappstips och några exempel följer nedan! //Å

Hickap Classic Complete set. Ordinarie pris 698:-. Med rabattkod 593:-!

Processed with VSCO with a4 preset

Skater skirt lace dress. Ordinarie pris 599:- . REA 99:-. Med rabattkod 84:-!
klader-8_1000x
 Hickap Club T-shirt Unisex. Ordinarie pris 299:-. REA 149:-. Med rabattkod 127:-! Hickap_club_t-shirt_red_unisex_2_1000xWebbshoppen hittar du HÄR.

Kommentera

Starkt beroendeframkallande Julklappstips

En februarinatt 1944 hittas en död kvinna fastspikad i golvet i Klarakvarteren i Stockholm. Trettio år senare hittas ytterligare en kvinna mördad i en sömnig Stockholmsförort. Det bisarra tillvägagångssättet är detsamma. Jakten på mördaren får ödesdigra konsekvenser för de poliser som arbetar med fallet – Britt-Marie på 1970-talet, Hanne på 1980-talet och Malin, som är verksam […]

Read More

En Enkel till Solkusten

Tänk att det bara gått en månad sedan jag lämnade Marbella (och vattenläckan i lägenheten)… Det känns som ÅR sedan jag kände sol och värme mot min hud och varje dag undrar jag varför i hela friden jag befinner mig här i regnrusk och mörker. När jag kunde vara där i solsken och värme…Men snart […]

Read More

För att få de senaste uppdateringarna