VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

En ganska annorlunda Sportlovsaktivitet

Eftersom min Tim hellre vill vara hemma och hänga med kompisarna än åka till Marbella och Sierra Nevada för lite skidåkning föreslog jag en ganska annorlunda sportlovsaktivitet istället..

Det sista året har jag nämligen upptäckt att innehållet i mina hudvårdsprodukter minskat betydligt snabbare än tidigare. Efter att han konfronterat den som besöker mitt badrumsskåp oftast fick jag förklaringen.

Därför bokade jag in en konsultation hos den bästa hudterapeut jag känner, nämligen Helén som arbetar hos min hudläkare Doktor Tore på Växjö Medical Center.20200219_183050Till min förtjusning tackade sonen ja till en hudanalys och miniutbildning som jag tror de flesta av oss skulle behöva.

Helén började med att fråga Tim hur mycket tid han var beredd att lägga på att ta hand om sin hud och vad han ville ha hjälp att förbättra.

Utifrån Tims svar och hudtyp föreslog hon sedan några produkter.20200219_183352Eftersom Tim har ganska bra koll på att det krävs lite ”meck” för att ge huden bra förutsättningar var han öppen för att testa det mesta Helén föreslog.

De enades om en cleanser/rengöringsgel från Exuviance morgon och kväll i kombination med en fuktgivande dagkräm med solskyddsfaktor från NeoStrata.20200219_183441Tim fick t o m testa hur hudvårdsproceduren ska gå till rent praktiskt tillsammans med Helén, vilket var superbra eftersom produkterna är extremt dryga och därmed räcker mycket längre om man inte slösar.
20200219_183635Till natten fick Tim rådet att använda samma rengöring som på morgonen följt av ett djupverkande serum han ska ta på problemområdena innan han avslutar med en fuktgivande nattkräm, även de från NeoStrata. 20200219_183419Följer Tim instruktionerna och använder produkterna som Helén lärt honom säger hon att problemen kommer vara ett minne blott när han fyller 18 år om drygt en månad!

Före- och efterbilder utlovas när/om han klarar uppdraget.
20200219_183238 Innan vi lämnade Helén och Växjö Medical Center körde Tim ett genrep på mig och jag är djupt imponerad av att han satte allt rätt.

Så pass imponerad att jag t o m har gett honom en (halv) egen hylla i ett av badrumsskåpen här hemma. 😉20200219_183924Nöjd son, imponerad mor och inget mer ”tjuvande” ur mina burkar, flaskor och tuber framöver. Win-win för båda, en ganska annorlunda sportlovsaktivitet och en god investering med andra ord.20200219_182937Vill du också boka tid för konsultation hos världens bästa Helén ringer du 0470-57 10 40.

Själv träffar jag Helén två gånger per år för att checka upp min hud inför vår och höst och med tanke på dagens lyckade konsultation med tonåringen ser det ut att bli fler besök framöver… //Å

Kommentera

Tummen upp för Tobias Present

På tal om PostNord igår och att Broder Fredrik mobbar mig för min ”PostNord” bil måste jag bara visa dig vad jag fick i Alla Hjärtans dag present av Tobias.

Särskilt med tanke på att jag är typ den svåraste människan på Jorden att köpa present till (enligt Tobias). Men denna gången satte han det verkligen mitt i prick!
20200216_191304Alltså HUR KUL är det inte att han köpt handskar och mössa som matchar min Miami blå ”PostNord” bil?
20200216_191352ÄLSKAR min present, Mimmi Miami och Honom!
20200216_190904Plattan i mattan för Mimmi och Tummen i topp för Tobias! //Å
20200216_190932

Kommentera

KÄRLEKEN är besvarad och jag är TACKSAM

Något som skapar upprörda känslor emellanåt är tågtrafiken allmänhet och då SJ i synnerhet. Det enda företaget jag spontant kommer på som skapar mer irritation och klagomål är nog PostNord. Med all rätt kan tilläggas när det gäller det sistnämnda..

När Tobias reser med SJ är det faktiskt mer regel än undantag att han drabbas av förseningar och så även förra veckan när han och Theo anlände Alvesta mer än en timma efter tidtabell!

Personligen drabbas jag ytterst sällan, med tanke på hur oerhört mycket jag åker tåg, och vill till skillnad från Tobias TACKA SJ för deras tålamod med mig i en prekär situation..

Som du vet är det lite geggigt i huvudet på mig och därför har Tobias under en tid varit den som bokat alla resor åt mig. Men av någon anledning kände jag en övertro på min förmåga och erbjöd mig boka både hans och familjens tågresor förra veckan. Det skulle de inte ha tackat ja till…20200218_184256Det resulterade nämligen i att Tobias och Theos tågbiljetter gick i fel riktning, alltså ut från Alvesta istället för Stockholm och åter till Alvesta istället för Stockholm. Inte nog med det… På vår överraskningsresa för Päronen i helgen hade jag lyckats med konststycket att boka in alla sex på gångplats vid olika bord i olika vagnar. Vi var alltså utspridda överallt!

MEN det är nu jag kommer till hur nöjd och tacksam jag är gentemot SJ, vars kundtjänst ställde upp till 100% och hjälpte mig i min förvirring! TROTS att jag inte hade ombokningsbara biljetter återbetalade SJ allt utom en sträcka. Den var nämligen redan förbrukad eftersom jag bokat fem på morgonen istället för fem på eftermiddagen samma dag som jag upptäckte mitt misstag..

Blott 227 kronor fattigare skickade jag nedanstående meddelande till SJ:s kundtjänst och fick ett kvitto på att kärleken är besvarad.
TACK SJ, jag är glad att få vara er kund!Screenshot_20200218-182520_Messenger

Kommentera


Mat och träning för både Kropp och Knopp

Bra mat och träning i olika former är den bästa medicinen för mig just nu och jag kan inte nog poängtera hur viktigt det är med fysisk aktivitet när man inte mår toppen i knoppen. Forskning visar till och med att effekterna av träning kan vara bättre än medicinering mot bl a depression!Så varför inte […]

Read More

Groteskt Burleskt

Vidunderlig, barock och fantastisk i kombination med tokrolig, komisk, spexig och mustig. DET är vad groteskt burleskt kan stå för enligt synonymordlistan. Efter helgens upplevelser, på vad jag vågar påstå är det mest groteskt burleska hotell jag någonsin bott på, skriver jag under på det sju dar i veckan! Mina Damer och Herrar, låt mig ta […]

Read More

För att få de senaste uppdateringarna