Livet bland bajsblöjor, spyor, trotsiga barn och glamorösa mingel. Välkommen till min kaosfyllda vardag där jag är ärlig, rak och utan skyddslappar. En luttrad bloggare med många år på bloggnacken – som äntligen hittat hem i Allt för föräldrars värld. Jag säger vad jag tänker, och gör vad jag känner. Kontakt :[email protected]

Operation.

Idag var det dagen då jag om ca två timmar skulle legat med särade ben på den obehagliga britsen och opererats. Men operationen har skjutits upp då främst för att jag valt att vara nedsövd och inte vara vaken. Då måste de boka om allt och remittera till ett sjukhus. Dessutom ville läkaren undersöka mig en gång innan då en graviditeten kan medföra både bättre eller sämre resultat, det var ett helt år sedan sist hon undersökte mig. 

Jag har cellförändringar . Dvs ett av de högre graderna som blir cancer om det ej opereras.

När man är 23 år kallas man in på kontroller, men jag har ALDRIG vågat sätta min fot på gyn och kolla upp det då jag aldrig vetat HUR de tar proverna, så jag har varit livrädd och aldrig gått på mina tider. Andra tiden var när jag var 26 år och jag sket i den med. Sedan blev jag kallad när jag var 29 år men sket i den med. Eller jag tänkte gå men råkade då vara gravid och då får man inte ta proverna. 

Hur jag fick reda på att jag ens har cellförändringar ?

Samvetet började komma ikapp mig då jag skippat alla mina tre kallelser pga okunskap. Hade någon bara berättat att det var likt ett klamydia test kanske jag vid detta laget aldrig behövt opereras. 

Förra sommaren började jag blöda massor, oregelbundet, kunde gå i en vecka sen tog det slut sen kom det tillbaka och varade i kanske två dagar, sådär höll det på hela månaderna . Antingen hade jag ingen mens på två månader eller så blödde jag hela månaden ut med intervaller .

Jag började bli rätt irriterad och jag som typ drar mig för gynundersökningar gick på drop in på Mvc för att be dom ta ett cellprov. 

Min kompis hade bara en tid innan mig fått diagnosen kraftiga cellförändringar (mer än mig) och hennes symptom var EXAKT identiska med detta jag skriver om, därför relaterade jag till henne och pallra mig iväg till mvc och bet ihop. Fast vadå bet ihop? Det var BARA en tops!!!!! Varför sa ingen det??? Kan dom börja informera bättre . 

Efter 6 veckor kom provsvaren på posten som visade då att jag hade cellförändringar men inte vilken grad och vad för förändringar . 

Ni ser! Min magkänsla hade rätt. 

Blev bokad på ett annat ställe där de knipsade av en bit hud!! Det var den delen jag trodde dom gjorde på första besöket som fått mig att avstå alla mina tider. Jag kan säga att den kändes! 

Efter ytterligare 6 veckor ringde doktorn för att informera mig om provsvaren vilket var samma dag jag PLUSSADE med bebisen, bara 30 minuter innan hade jag fått veta att jag var gravid.

Japp, jag behöver opereras och det nästa månad sa hon men inte Om jag var gravid. Så ett helt år har jag nu fått vänta.

Men, de ville göra det under lokalbedövning och jag skakar bara av tanken av fler sprutor nu efter senaste kejsarsnitt , idag skulle jag opereras men hon lovade mig att jag fick lov att avboka tiden för att boka om att bli nedsövd.

Så, vad undersökningen nästa vecka visar får vi se. En graviditet kan förvärra eller förbättra cellförändringar . 

Om atousapink

3 barnsmamma på heltid. 3 flickor. Vardag familj barn shopping tävlingar recensioner tips hälsa skönhet events och mycket mera. Följ vårt liv bland spyor trots och bajsblöjor till galapremiärer och vipmingel!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *