Livet bland bajsblöjor, spyor, trotsiga barn och glamorösa mingel. Välkommen till min kaosfyllda vardag där jag är ärlig, rak och utan skyddslappar. En luttrad bloggare med många år på bloggnacken – som äntligen hittat hem i Allt för föräldrars värld. Jag säger vad jag tänker, och gör vad jag känner. Kontakt :[email protected]

Den traditionella lucian är gone.

Lucia igår på skolan.

 Traditionen där är att enbart klass 1 får ha lucia och enbart deras föräldrar får komma. Dvs Mirabelles lucia och jag som förälder. 

Hade letat runt halva sverige efter en luciaklänning och krona två dagar innan. 

Chloe fick ta Angelinas hon hade förra året, och kul. Hon vägrade ha på sig varken kläder eller kronan tydligen. 

Den enda som inte haft lucia i år är Angelina , nästa år är det deras tur!

Det var i mina ögon och andra mammors ögon rent kaos och oplanerat!

 Lamporna var tända och barnen stod redan framme när man kom. Det var kaos och spring i hela lokalen.

På ”min tid”, var det en kolsvart aula / matsal , luciatåget kom in med tända ljus och sjöng. Det bjöds på lussekatter och pepparkakor som VI, barnen bakat, man sjöng många fina TRADITIONELLA sånger . 

Skillnaden var att de sjöng knappt de sånger vi sjöng för flera år sen, det pågick i typ 5-10 min och någon förälder hade bakat. Sen var det tack och hejdå . 

Det var ren tragedi att se att luciatraditionerna börjar sakta men säkert försvinna den med. 

Det är väldigt tråkigt tycker jag att inte hålla de FÅ skoltraditioner man haft sedan urminnes tider vid liv . Det var absolut inte en sån där spännande lucia-morgon känsla jag hade som barn. Tidigt tidigt på morgonen, pirrigt i magen. 

Som en mamma sa ” fröknarna gör allt för att de ska ha det så bekvämt som möjligt med allt”, hmm, sant eller falskt ? 

Men en sak som var bra åtminstone var att fotografering var tillåten . Alla hade godkänt det. Vilket känns bra då det numera knappt finns fotografer att föreviga barnens skolgång. 

Om atousapink

3 barnsmamma på heltid. 3 flickor. Vardag familj barn shopping tävlingar recensioner tips hälsa skönhet events och mycket mera. Följ vårt liv bland spyor trots och bajsblöjor till galapremiärer och vipmingel!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *