Livet bland bajsblöjor, spyor, trotsiga barn och glamorösa mingel. Välkommen till min kaosfyllda vardag där jag är ärlig, rak och utan skyddslappar. En luttrad bloggare med många år på bloggnacken – som äntligen hittat hem i Allt för föräldrars värld. Jag säger vad jag tänker, och gör vad jag känner. Kontakt :atousak@live.se

Respektera att vissa vaccinerar!

Grejen är att oavsett VAD jag kommer skriva och berätta om MINA åsikter kommer ändå 16789 mammor ha andra åsikter och en del HATISKA åsikter så man nästan skulle kunna tro att de försvarar sitt egna barn.

Att vaccinera sina barn är en lika het diskussion som det eviga genussnacket,oavsett vad jag tycker och tänker kommer inte jag få ha ”rätt” ,för ”dom andra” vinner kampen emot mig!

Igår blev det liv i stugan. 

Min bebis fick sitt första vaccin på Bvc och jag likt annat brukar föreviga sånt på mina sociala medier. Ni hörde det , MINA sociala medier.

 Jag vet att man får utstå mycket som offentlig person och jag vet att alla inte kan tycka lika. Men jag trodde aldrig att man skulle vara så oeniga när det gäller liv och död , vaccinationer i sverige ! 

Ellion är mitt första barn som vaccineras emot ROTA viruset som det heter. Eftersom denna vaccin började erbjudas  gratis på Bvc för bebisar sedan 2,5 år tillbaka är det ”nytt” , men gammalt i sverige. Det kostar annars 800 kr per dos om du inte har turen att bo i Stockholm. 

Hade det funnits förr hade ALLA mina barn vaccinerats mot detta!

I sverige dör man inte av rota viruset men du kan bli svårt sjuk och sjukhusliggandes i veckor , och vem vill det?. Har du syskon som drar hem bakterier är du i riskzonen. För det är en kraftigt svår magsjuka. Det börjar så.

Det är en magsjuka som förvandlas till en mardröm.

 För mig är det en självklarhet att ta del av bvcs vaccinations program, jag hade ingen aning om att det var SÅ många som är emot detta. 

Varför dra hit massa sjukdomar? Ja, jag vet nu ska folk börja predika om biverkningar. JAG VET! Jag har ögon , jag är inte dum i huvudet. Jag kan läsa. Allting ger biverkningar till och med alvedon. Filmjölk också. Allt innehåller ”skit” på något vist.

Men vet du vad, hellre biverkningar som inte ger men för livet än att kämpa för sitt liv! 

Man är väl mer elak om man låter sitt barn insjukna i en massa sjukdomar än att försöka skydda den emot sånt. 

Försök inte ens läxa upp mig kring detta vaccinet för JAG väljer att mitt barn ska vaccineras! Du får jättegärna tycka likt de andra pekpinne mammorna att jag typ stoppat i han jävulen nu eller något . För det är nästan det man tolkar det av denna hetsen kring vaccin.

Jag la upp som sagt en bild och en video igår där den där procenten hatiska emot vaccinations mammor printade min bild och började sprida den på sociala medier om hur hemskt det är att jag varit på Bvc och vaccinerat han. Tragiskt ? Svar : JA!

Tycker alla ska sköta sitt och respektera oss som hellre vaccinerar oss likt många andra (sen urminnes tider) för att undvika att drabbas av sjukdomar. Som Bvc sa , om du tex inte vaccinerar ditt barn emot mässling. Och barnet får sjukdomen blir man i princip hjärndöd,med vaccin har du skyddat dig iallafall så gott det bara går.

Vad jag inte visste heller var att många av mina vänners barn insjuknat i rota viruset och det varit en hemsk kamp för dom! 

Pga att vaccinet ”inte fanns” när deras barn var små. Att höra hur mina vänners barn mått och varav ena idag inte ens är sig själv efter rota viruset känner jag att jag valde rätt.

Alla mina barn vaccineras enligt bvcs ordinationer och så kommer det bli. 

Sedan när blev Sveriges mammor så hatiska emot vaccin ? 


Vaccinet ges i munnen som droppar i två omgångar . 

Om atousapink

3 barnsmamma på heltid. 3 flickor. Vardag familj barn shopping tävlingar recensioner tips hälsa skönhet events och mycket mera. Följ vårt liv bland spyor trots och bajsblöjor till galapremiärer och vipmingel!

12 reaktioner på ”Respektera att vissa vaccinerar!

 1. Du gör rätt i att ge de skydd du tycker att dina barn ska ha.

  Jag själv avstod från rotavaccinet till min minsta mest pga kronisk sjukdom i familjen som ev skulle kunna triggas av vaccinet… annars hade jag nog valt det med.

  Jag tycker det är skitbra att det erbjuds gratis vaccin mot sjukdomar som är så totalt jäkla onödiga, speciellt för små barn. Vi följer vaccinationsprogrammet. 👍🏻

 2. Vet du vad en vanlig biverkning av rotavaccin är? MAGSJUKA! 1 av 10!!! barn blir riktigt magsjuka av vaccinet.. Tänker du ens? Har du LÄST om biverkningar? Och jag hoppas verkligen du håller barnet hemma nu för han smittar!

 3. Skulle bytt BVC illa kvickt haha mässling = hjärndöd. På riktigt? Varken mina eller sambons föräldrar vaccinerades mot det och har haft mässlingen. Likadant med våra mor och farföräldrar, nu är ju inte de hjärndöda någon av dem. Eller ja, förutom de som har dött av hög ålder eller cancer då.

 4. *skrattar högt*

  Blir man hjärndöd om man haft mässlingen?

  Är det därför många tusen hade mässling i Europa t e x 2014, inte ett dödsfall och bara fem fall av hjärnhinneinflammation?

  Är det din BVC-sköterska som påstår det, så byt. Hon ska nog börja göra något annat istället. Och är det du, så börja läs bipacksedeln på vaccinet i första hand.

  PS. Jag hade mässlingen, röda hund och påssjuka – jag är född -75 och i princip alla i min skolklass hade det. Det var inga konstigheter alls med det. Man var hemma från skolan en vecka. Fördelen med att ha haft det är att man blir immun mot sjukdomarna – och, att det bland annat skyddar mot vissa cancerformer.

  PS 2. Hade du läst bipacksedeln för rota så hade du sett att 1 av 10 får magsjuka. Grattis!

 5. Ville bara påpeka att du kan få men för livet även av vaccinerna :-) säger inte att du gjorde fel för jag gav också.. men blir lite del att skriva att dom inte kan få men för livet av vaccin när det är bevisat att det går.. titta bara på dom som fick narkolepsi av panderiks vaccinet :-)

 6. Du väljer absolut om ditt barn ska vaccineras eller ej, alla har ett eget val. Valet om ditt barn är alltid ditt! Viktigast är att man fattar ett medvetet beslut! Jag tucker att det blivit så tvådelat, vilket är synd. Att man slutat acceptera vara dra. Oavsett vad man själv väljer.
  ROTA är väl det vaccin som jag tycker borde slopas helt ur vaccinationsprogrammet, bara för att det inte är en dödlig sjukdom. Det är jobbigt OM man får det, men du kan också få det AV vaccinet ich då har man ju som förälder valt att ge barnet maginfluensa.
  Vad folk kunde tänka på istället är att stanna hemma när man är sjuk, se till att bli frisk innan man leker med andra barn, går tillbaka till förskola eller besöker folk öht. Personlig hygien och att äta bra, vitaminrik kost och på det sättet stärka kroppens eget försvar. Bara med hjälp av sunt bondförnuft har vi helt utan vaccin undvikit ALLA sjukdomar även influensor för vårt barn, idag 7 år. Hen har aldrig haft feber.
  Visste du att det är levande virus i vaccin, att barnet kan insjukna i den sjukdom man vaccinerats mot AV vaccinet? Usch, tänk att man vill riskera att medvetet smitta sina barn! :( nej hellre ser jag till att ha bra hygien och undvika smittor.
  Vacciner kan också ge bestående men, minst lika allvarliga som själva sjukdomarna. Men visst, det är ett svårt val. Och det är ju frivilligt av en anledning :)

 7. Att du vågar ge när din son haft problem med andningen :/ du har aldrig tänkt på varför plötslig spädbarnsdöd existerar? Snälla läs på mer ? Du e inte ett dugg insatt

  1. Vågar ? Vaccin på Bvc har funnits i många år sedan kag var barn , man brukar vaccinera barn enligt bvcs rekommendationer för att skydda dom emot sjukdomar inga konstigheter med det! Plötslig spädbarbsdöd hör inte ihop med skyddande vaccin, rökning och röklukt kan faktist ge spädbarnsdöd. Och hans andning var en förskylning och slem i halsen pga kejsarsnitt vilket är vanligt . Det försvinner med tiden bär de hostar ut allt.

 8. BRA!!!att du vaccinerar. Det är att ta samhällsansvar att förebygga och motverka farliga sjukdomar. Ev biverkningar kan jag leva med som förälder. Skulle aldrig förlåta mig om mitt barn skulle dö pga jag inte vaccinerat det. Stå på dig och fortsätt skydda dina barn.

  Till ”men du” visst kan man bli sjuk/få biverkningar av vaccinet. Att man kan få magsjuka av rotavaccinet är ju för vaccin består av försvagad form av sjukdomen. Du sprutar ju in sjukdomen i försvagad form för att kroppen skall kunna bilda antikroppar och besegra det. Nästa gång kroppen kommer i kontakt med sjukdomen vet den hur den skall bekämpa sjukdomen!

 9. Oj, har du fått mycket negativt om detta? Alla föräldrar gör som de vill tycker jag. Förstår verkligen dig att du självklart väljer detta då du har vänner som tyvärr fått se sitt barn lida av denna sjukdomen. Det önskar man ingen! BVC är ju här för att guida oss och se till att våra barn mår bra.

  1. Ja många är väldigt negativa kring detta om rota vaccinet vilket jag tycker är sjukt. Jag respekterar on man inte vill vaccinera sitt barn men tänk på vilka sjukdomar vi tillför sverige i slutändan .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *